שתף קטע נבחר

"חיי תיירים ישראלים בבוליביה יהפכו לסיוט"

עשרות אלפי ישראלים מגיעים מדי שנה לבוליביה. כעת החליט משרד החוץ לסגור את השגרירות בלה פאז בשל קיצוצים. תרמילאית שכספה ודרכונה נגנבו: "בלי סיוע השגרירות, הייתי אבודה פה". משרד החוץ: "השגרירות תיסגר, אך נשקול פתרון חלופי"

משרד החוץ בירושלים הודיע לשגרירות ישראל בלה-פאז שבבוליביה, כי בשל קיצוצים בתקציב המשרד תסגר השגרירות בדצמבר 2003. גורמים ישראלים בבוליביה זועמים ואומרים ל-ynet כי "ההחלטה תהפוך את חיי המטיילים הישראלים בבוליביה לסיוט".

 

מדי שנה מגיעים לבוליביה עשרות אלפי מטיילים ישראלים. נציגי הקהילה היהודית ותרמילאים ישראלים שקיבלו אתמול הודעות משגרירות ישראל בבוליביה על הסגירה הצפויה, הביעו אכזבה.

 

הישראלית דורית מוראלי המנהלת את בית הארחה "אל-לובו" והמסעדה "אל-ביאחרו", הידועים ככתובת לישראלים במקום, אמרה ל-ynet, כי סגירת הנציגות הישראלית תהפוך את חיי המטיילים הישראלים לבלתי נסבלים. "זוהי מדינת עולם שלישי", אמרה. "השגרירות היא האמא והאבא של המטיילים הישראלים פה. הסגירה תהפוך את חיי המטיילים לבלתי אפשריים. מה יקרה אם מטייל יאבד את הדרכון שלו? בלי דרכון הוא לא יוכל לצאת מכאן ואם חלילה תתרחש תאונה ויצטרכו להטיס לארץ מישהו, זה יהיה קשה מאוד. בלתי אפשרי להסתדר ללא שגריר".

 

בבוליביה ישנן עבירות רכוש רבות המותירות תרמילאים חסרי אונים לעיתים קרובות. "התיירים הישראלים מתקשרים לשגרירות כדי לאתר מטיילים ולצערי יש פה גם הרבה גניבות", סיפרה. "במקרים אלה השגרירות היא גורם מסייע אדיר למוצ'ילרים. ישראלי שדרכונו נגנב יהיה אבוד בלי הנציגות הישראלית שפועלת כאן".

 

רונית פרץ, בת 21 מתל אביב, יצאה למסע בן שבוע בבוליביה במסגרת טיול בדרום אמריקה וכששבה למלונה לפני כשבוע גילתה, כי כל כספה ומסמכיה נגנבו מחדר המלון. "זה קורה פה כמעט לכל ישראלי", היא אומרת בשיחה מבוליביה. "יצאתי לטרק של שבוע, השארתי את כל הדברים החשובים בשירות לשמירת חפצים במלון. היה לי פספורט ויותר מ-500 דולר בהמחאות נוסעים, כרטיסי טיסה, כסף מזומן, עדשות מגע ותרופות. כשחזרתי גיליתי שהכל נגנב. הרגשתי שאני אבודה".

 

פרץ מספרת כי הנוכחות הישראלית במדינה סייעה לה מאוד. "השגרירות ביטלה מייד את הדרכון שנגנב, ניפקה לי דרכון חדש תוך כמה שעות ושלחה נציג למשטרה שידווח במקומי על המקרה. אם הייתי מגיעה לבדי לתחנה, השוטרים בכלל לא היו מדברים איתי. כמעט לכל מטייל קורה פה משהו. אם לא היתה שגרירות ישראלית פה, מי יודע כמה זמן הייתי ממתינה בלי דרכון וויזה. זו מדינה שמוכרח שתהיה בה שגרירות. יש כאן המוני מטיילים, קורים פה כל מיני דברים ותמיד טוב לדעת שיש לאן לפנות".

 

גורמים במשרד החוץ אמרו ל-ynet כי "כל סגירת נציגות גורמת נזק, בעיקר במדינות שאינן מפותחות. אין ספק שהישראלים יהיו פחות בטוחים בבוליביה לאחר הסגירה". ממשרד החוץ נמסר בתגובה כי "סגירת השגרירות מתבצעת במסגרת הקיצוצים במשרד, וכעת נבחן פתרון חלופי כגון פתיחת משרד שיסייע לישראלים במקום".

פורסם לראשונה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נחוץ שגריר במקרה של תאונה
צילום: מיכאל קרמר
בוליביה. עשרות אלפי ישראלים מדי שנה
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים