שתף קטע נבחר

ועדת שטרן: להוריד את "ערב חדש" מהחינוכית

זאת במסגרת תוכנית התייעלות ומו"מ על יציאה מדורגת מערוצים 1 ו-2

הוועדה המייעצת לטלוויזיה החינוכית בראשותו של יאיר שטרן הגישה היום (ה') את מסקנותיה לשרת החינוך לימור לבנת, ובהן הצורך לקצץ את מצבת כוח האדם מ-430 כיום לכ-170 עובדים בתוך כשנתיים-שלוש, ולכנס את שידורי התחנה לערוץ יחיד - 23, במתכונת שונה עם זיהוי משלה, קונספט אחיד, ואפילו תחת שם שונה.

 

במסגרת זו ממליצה הוועדה לוותר על מספר תוכניות המשודרות כרגע בחינוכית, ובהן תוכנית הדגל "ערב חדש". יו"ר הוועדה יאיר שטרן אומר ל-ynet, כי "בטלוויזיה במתכונתה הנוכחית לא יהיו שידורי חדשות". עם זאת התהליך, כדבריו, "לא יקרה מחר בבוקר", והוא יתבצע תוך מהלך של מו"מ על יציאה מדורגת מהשידורים בערוצים 1,2, 10, עבורה תרצה החינוכית החדשה לקבל תמוה בגין זמן האוויר שיתפנה.

 

הערוץ במתכונתו החדשה יהיה מיועד לשדר 18 שעות ביום ולכלול גם חלק מהתוכניות בעלות הערך "החינוכי יותר" כפי שמגדיר שטרן, כגון "תיק תקשורת" ו"מבט נשי", כשלצדן הפקות מקור חדשות ורכש מקומי מהשוק הפרטי.

 

עוד ממליצה ועדת שטרן להוציא את החינוכית מידיו של משרד החינוך, ולהפוך אותה לחברה ממשלתית, שתאפשר לטלוויזיה גמישות ניהולית וכספית, כך שבנוסף למימון מתקציב המדינה, היא תוכל לגייס מימון ממקורות עצמיים כגון חסויות ושת"פים.

 

אולם עד כמה להמלצות הוועדה יש שיניים? שטרן אומר כי להבדיל מוועדות אחרות (דוגמת ועדת האוזר, ז.י), הוועדה הזו לא מתפרקת ותמשיך ללוות את החינוכית כגוף מייעץ שיעקוב אחר המלצות. מלבד זאת, אומר שטרן, כי חלק מההמלצות כבר החלו להתבצע (כפי שפורסם ב-ynet). "אנחנו רוצים להציל את החינוכית", הוא אומר, "לא להמית אותה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
קיבלה את ההמלצות. לבנת
צילום: שאול גולן
לאתר ההטבות
מומלצים