שתף קטע נבחר

דרך הטבע: איך תזונה נכונה הצילה את חיי

חיה פיק לקתה במחלת כליות קשה, שמנעה מגופה לשחרר נוזלים. היא סבלה יסורים וניסתה טיפולים שונים - עד שמצאה את שיטת קינגסטון, המבוססת על תזונה מדוייקת ואורח-חיים תואם. פיק נרפאה, פתחה שירות קייטרינג משגשג, והיום היא מעבירה סדנאות בישול בריא על-פי השיטה שהצילה אותה. צריך פשוט לחיות נכון, היא מבהירה

נגיד שמתחשק לכם אנטיפסטי. חצילים חתוכים גס, שורש סלרי שמן, בטטות כתומות, פלחי כרובית לבנבנים. מה תעשו? תכניסו הכל לתבנית, לקלייה, תפזרו שמן זית בנדיבות, מלח גס למכביר ופלפל שחור גרוס. לרובנו זה נשמע מתכון מנצח, אבל יש אנשים שמצטמררים מעצם הרעיון.

 

 

חיה פיק, למשל. האנטיפסטי שלה מורכב מירקות שורש עם קצת ג'ינג'ר ומעט מים. זהו. בתפריט שלה אין מלח, אין פלפל שחור, שמן זית לא מחממים בשום אופן ומים שותים רק כשממש צמאים. למעלה מעשור שפיק מתקיימת מירקות ופירות אורגניים ונמנעת בדבקות מקמח לבן, סוכר לבן, תה, קפה, תבלינים חריפים, מרגרינה וחמוצים למיניהם. במקומם יש עשבי תיבול, היא מבהירה.

 

עד שפיק (51) גילתה את נפלאות הבישול הטבעי, היא היתה עסוקה בלימודי רפלקסולוגיה, ובהמשך גם בטיפול. לפני 11 שנים זנחה את התחום ועברה לטפל בעצמה, בעת שחלתה במחלה מסתורית. הרופאים שבדקו אותה לא גילו דבר והבטיחו שעם קצת דיאטה, רמת הכולסטרול שלה תתייצב. כשזה לא קרה, פיק עברה בדיקות מקיפות והתברר שלקתה במחלת כליות כרונית. היא החליטה שהיא יוצאת מזה: "התחלתי לחפש דרכים אלטרנטיביות לטיפול במחלה. מדובר במחלה אוטואימונית, כאילו המחשב בגוף משתבש. החלבון בורח מהדם, הכולסטרול גבוה מאוד והגוף סופח נוזלים. תוך זמן קצר עליתי 15 קילו, כולם נוזלים.

 

"הגוף לא נתן לנוזלים לצאת והחזיק אותם חזק בתוכו. אם ישנה פיק רק על צד אחד של פניה, היה אותו צד מתנפח מרוב נוזלים. כשהיתה עומדת זמן ממושך, היו הנוזלים נשפכים מהמצח דרך הלחיים לסנטר ונקווים שם, משווים לה מראה מאוד לא נעים. נעליים היא לא היתה מסוגלת להעלות על כפות רגליה הנפוחות. רוב הזמן הייתי בבית, עברתי מסע ייסורים", היא מסכמת.

 

פיק החלה לחפש פתרונות. "לא היתה לי שום נגיעה לטבעונות, אבל חיפשתי כל דבר שיוכל לעזור לי. ניסיתי לחיות על-פי תורת האיורוודה, עשיתי דיקור סיני, מדיטציה, שום דבר לא עזר. התקפי המחלה היו נורא חזקים".

 

עשרה חודשים לאחר שהמחלה פרצה, כשכבר העזה לצאת מהבית, פגשה אותה חברה. "הייתי בדיכאון נוראי ולפני שיצאתי מהבית בכיתי", מספרת פיק. "שבוע ימים לא הפסקתי לבכות, והעיניים שלי היו נפוחות. כשפגשתי את החברה, היא נבהלה ממה שראתה. בערב היא התקשרה אלי והמליצה לי לנסות את שיטת קינגסטון".

 

פיק, שכבר שמעה בעבר על השיטה, החליטה שאין לה מה להפסיד. היא רכשה את הספר שביל הזהב לריפוי טבעי מאת שרה חמו - וכעבור חודשיים וחצי, לדבריה, נרפאה לחלוטין. "כן, רק חודשיים וחצי", פיק צוחקת. "אם הולכים לפי השיטה, צעד אחר צעד, אפשר להחלים מכל מחלה, אם היא לא בשלב סופני. התנהלות גרועה ואורח-חיים גרוע הם שגורמים לנו למחלות. צריך פשוט לחיות נכון".

 

ובהתאם, ההתנהלות של חיה פיק היא הכי שאנטי שאפשר בתוך מערבולת החיים. בבגדים לבנים אווריריים, על רצפת עץ רכה וירקרקה, היא מהלכת יחפה וגם מעבירה סדנאות לבישול בריא. ולא רק היא יחפה. בכניסה לדירת הגג השלווה והמעוצבת, בניגוד גמור להמולה של רחוב מונטיפיורי התל-אביבי שסואן מתחת, ממוקם שלט המבקש לחלוץ נעליים.

 

בסדנה, חמישה אנשים מתיישבים סביב השולחן במטבח. אחת מהן צמחונית, השנייה שחקנית מפורסמת שלא אוכלת שום דבר שכואב לו, אחרת שלא נוגעת בגבינות ושניים שאוכלים הכל, אבל מעדיפים שזה יהיה בריא. כל אחד מהם בא מרקע שונה, ממקצוע שונה, מהשקפת עולם שונה, אבל לכולם תאווה אחת משותפת, למזון בריא.

 

"בכלל, בזמן האחרון נדמה שכל העולם עובר למזון בריא. אנשים שעד לא מזמן אירחו סעודות גורמה בשמנת וחמאה, מזמינים חברים לדים-סם מאודים. זאת מגמה חובקת עולם, מסבירה פיק", בעודה מכינה מיני מאפים ומסרבת בכל תוקף למשוח אותם בשמן או להמליח. "מלח גורם ללחץ דם, לספיחת נוזלים, לגירוי אסתמטי ולצמא מיותר". היא לשה ומערבבת, מפזרת שום כתוש מעל גבינה צהובה אורגנית (40 שקל ל-100 גרם). בשיטת קינגסטון אין טעם לשתות שמונה כוסות מים ביום. שותים רק כשצמאים. בירקות ובפירות יש מספיק נוזלים.

 

אפשר ללגלג, אפשר להירתע, אבל אי אפשר להתעלם מההשפעה העצומה של השיטה על החלמתה של פיק. "החלטתי שאני מנצחת, בלי זיופים ובלי הקלות", היא אומרת. "אין אבא ואמא, אין רופאים, אני מטפלת בעצמי כמו בתינוק. הכל מדוד ושקול, אין חריגה. בהתחלה היה מאוד קשה. הגוף לא נתן סימנים שהוא מבריא. המשכתי להתעקש. בהדרגה התחלתי, סליחה על הביטוי, להשתין שלושה ליטר מים ביום, עד שחזרתי למידות שלי".

 

המידות של פיק חשובות לה. אם הפנים מוכרים לכם, זה מפני שהיא שחקנית, המופיעה בתיאטרון הארצי לנוער ומשתתפת בסרטוני פרסומת בטלוויזיה. עד לא מזמן עבדה בסטיילינג ובהלבשה בטלוויזיה. בין השאר, היתה אחראית על המראה של רפי רשף, שרה'לה שרון ויעל דן - וגם על חולצותיו הבלתי נשכחות של גידי גוב.

 

לפני שלוש שנים פתחה שירות קייטרינג לבישול בריא. לבשל תמיד אהבה, ולפתע גילתה שכיף לעשות את זה בחומרים שנתן לנו הטבע. בלי צבעי מאכל, חומרים משמרים וירקות מעובדים. ההיענות לבישוליה הפתיעה אותה, ובלי שהרגישה, החלה פיק להיסחף לעבודה מסביב לשעון. זה היה פיצוץ. ההזמנות זרמו ועבדתי מתוך הבית עם חמישה אנשים ושליחים. היה לי קשה מאוד. כשגיליתי שאני על סף קריסה, סגרתי את העסק ופתחתי את סדנאות הלימוד.

 

הסדנאות מתבססות על שיטת קינגסטון, כי ככה פיק חיה. לפי השיטה, צריך לאכול נכון, בשעות קבועות, כמויות מסויימות באיכויות טובות, היא מתמצתת. צריך אוויר צח, להיות קצת בשמש, לעשות פעילות גופנית, לישון מוקדם ולאכול מוקדם. ארוחת ערב הכי מאוחרת היא בשבע בערב, משום שהמערכת החיסונית עובדת בלילה, כששאר המערכות במצב רגוע.

 

חכו, יש עוד. את הירקות אין לקלף. את הבוקר צריך לפתוח עם 3-4 פירות מתוקים מסוגים שונים. רצוי לאכול סלט טרי וחובה שבכל סלט יהיו לפחות 4 עלי חסה, רצוי אורגנית. ירקות מבושלים אסור להקפיא ויש לאכול בעודם טריים. כשמבשלים ירקות, הבישול צריך להיות מהיר וקצר, בסיר פתוח.

 

פיק מתנגדת לביצים קשות, ומבקשת להימנע מבשר ומדגים. אפשר, אבל בכמות ממש קטנה, 120 גרם בסך הכל, ולא לערבב אותם עם פחמימות. בכל האיסורים והמגבלות היא לא רואה שום ויתור. להיפך: "ברגע שאת מתרגלת, את לא מבינה איך יכולת לחיות לפני זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חן מיקא
חיה פיק. "התנהלות גרועה ואורח-חיים גרוע הם שגורמים לנו למחלות"
צילום: חן מיקא
ד"ר רק שאלה
מומלצים