שתף קטע נבחר

נשים משתכרות מהר יותר (וסובלות יותר מהנגאובר)

מחקר חדש מוכיח: די במעט אלכוהול כדי ליצור אצל נשים הנגאובר ממושך וקשה יותר מאשר אצל גברים. הדיאטנית ממליצה: שתו על קיבה מלאה, לאט וקצת

מחקר חדש שנערך באוניברסיטת מיזורי-קולומביה  בארה"ב, מגלה כי די בכמויות קטנות של אלכוהול כדי לגרום להנגאובר ממושך אצל נשים, שהשפעתו קשה יותר מזה מאשר אצל גברים.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Alcoholism: Clinical and Experimental Research כלל 1,230 סטודנטים, שנשאלו על תחושותיהם בעקבות שתיית אלכוהול מרובה, בהתאם ל"סרגל סימפטומים" שהוצג להם, שכלל כאבי ראש, בחילות, הקאות, עייפות ועוד. התלונה השכיחה ביותר אצל הנבדקים היתה התייבשות, שלעצמה גורמת לרוב תופעות הלוואי המתלוות לתחושת ההנגאובר.

 

האלכוהול הוא חומר משתן, המזרז את אובדן המים בגוף וגורם צמא, כאבי ראש וסחרחורת. 26 אחוז מהסטודנטים הודו כי סבלו מהנגאובר פעם בחודש או יותר. בתום המחקר מצאו החוקרים הבדלים ניכרים בדירוג התלונות בין הנשים לבין הגברים. נשים נטו להתלונן על הנגאובר ארוך וקשה יותר מבחינת עוצמת התלונות, מאשר גברים.

 

 

אולגה רז, מנהלת שירות התזונה במרכז הרפואי תל אביב, מסבירה ל-ynet כי האנזים שמפרק אלכוהול בגוף אצל נשים הוא ברמה נמוכה מזו של גברים, ולפיכך תהליך פירוק האלכוהול אצל נשים הוא איטי יותר. "זו הסיבה שנשים משתכרות מהר יותר, והאלכוהול נותר בגופן לזמן יותר ממושך", אומרת רז.

 

רז מציעה כמה רעיונות כדי להימנע, ככל האפשר, מ"מכת ההנגאובר":

 

  • לאכול היטב לפני שתיית אלכוהול. האלכוהול נספג כבר בקיבה, בניגוד לרוב המזונות הנספגים במעיים. אם הקיבה ריקה - הספיגה היא מיידית. כשיש מזון בקיבה - הוא מעכב את מהירות הספיגה של האלכוהול. לפיכך, כדאי לשתות אלכוהול רק "על בטן מלאה".
  • רצוי לשתות אלכוהול באיטיות.
  • רצוי לשתות הרבה מים, ולדלל בכך את ריכוז האלכוהול בגוף.
  • ביום שאחרי, שתו קפה בשילוב ארוחה קלילה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים