שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    המתכונים של אהרוני לראש השנה
    לכבוד החג, התארח השף ישראל אהרוני בפורום האוכל של ynet, ענה לשאלות חילק עצות והמליץ על מתכונים: מקינוח פרווה ועד חזה ברווז
    צלי חרדל ומשמשים עופיונים בתנור חזות ברווז ברוח החג בצק עלים עם גבינה 
    קוביות בטטה עם דבש סירופ רימונים תפוחים צלויים עוגת דבש מנצחת 
    קינוח פרווה 

    צלי חרדל ומשמשים

    חומרים:

     

    נתח בשר לצלי במשקל כ-1/2 2 ק"ג

    שמן זית

    5 שיני שום, קצוצות

    2 בצלים אדומים, קצוצים גס

    5 עלי מרווה, קרועים ביד

    1 פלפל אדוח חריף, מנוקה מחרצנים וגידים, קצוץ דק

    1 כך ג'ינג'ר טרח, קצוץ

    1/2 כוס דבש

    4 כפות חרדל דיז'ון

    3/4 כוס יין אדום יבש

    מלח, פלפל שחור גרוס

    24 משמשים, יבשים וחצויים

     

    הכנה:

    1. מחממים שמן זית במחבת ומשחימים את הנתח סביב סביב.

     

    2. בסיר גדול מחממים עוד שמן זית ומאדים את השום, הבצלים, עלי המרווה, הפלפל החריף והג'ינג'ר.

     

    3. מחזירים את הנתח לסיר. מערבבים את הדבש, החרדל והיין, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנימיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך שעתיים. חצי שעה לפני תום הבישול, מוסיפים פנימה את המשמשים.

     

    חזור למעלה
    עופיונים בתנור

    חומרים:

    6 עופיונים

    3 לימונים, חצויים

     

    למשרה:

    1/2 כוס שמן זית

    1/3כוס מיץ לימון, סחוט טרי

    כף קליפת לימון מגורדת

    5 שיני שום קצוצות

    2 כפות טימין

    מלח, פלפל שחור טחון טרי

     

    הכנה:

     

    1. מערבבים את כל חומרי המשרה. מניחים את העופיונים בתבנית, דוחפים חצי לימון לתוך כל אחד ויוצקים מעל את המשרה. מעמידים לילה במקרר.

     

    2. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס ומכניסים את העופיונים (עם המשרה, כשהחזה כלפי מעלה) לצלייה של כ-20 דקות.  

    עד שהעופיונים שחומים.

     

    חזור למעלה
    חזות ברווז ברוח החג

    חומרים:

    4 חזות ברווז

     

    למשרה:

    4 כפות דבש

    4 כפות רוטב סויה

    1 כף ג'ינג'ר

    3 שיני שום כתושות

    1 כפית גרגירי כוסברה כתושים

    מעט מלח

     

    הכנה:

     

    1. מערבבים את כל חומרי המשרה, משרים בה את החזות לכמה שעות. הופכים מדי פעם.

     

    2. מחממים מחבת לחום גבוה מאוד, בלי שומן. כשהמחבת חמה, צורבים את החזות - עם צד העור כלפי מטה - במשך 5-4 דקות, עד שהעור שחום מאוד ופריך. הופכים ומטגנים על הצד השני כ-4-3 דקות נוספות (תלוי במידת העשייה הרצויה).  כשהחזות מוכנים, מוציאים אותם, ומכסיפ בנייר כסף שישארו חמים.

     

    3. שופכים את רוב השומן שנצטבר במחבת, ומוסיפים עליה את תערובת התחמיץ שבהן שרו חזות הברווז. מבשלים ומצמצמים עד שהרוטב סמיך. יוצקים על החזות ומפזרים מעל מעט בצל ירוק קצוץ.

     

    חזור למעלה
    בצק עלים עם גבינה

    חומרים:

    בצק עלים מרודד

    1 ביצה טרופה

     

    למילוי:

    250 גרם גבינת פטה, מגוררת

    200 גרם גבינת קשקוול, מגוררת גס

    2 ביצים

    1/2 כף עלי זעתר יבשים, מפוררים

    מעט פלפל שחור, גרוס

     

    הכנה:

    1. מערבבים את כל חומרי המלית.

     

    2. מורחים את המלית על הבצק, מגלגלים לרולדה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס במשך כ-30 דקות. אפשר להוסיף למילוי גם בשר של שני חצילים שרופים על הכיריים.

     

    חזור למעלה
    קוביות בטטה עם דבש

    חומרים:

    4 בטטות, גדולות - קלופות וחתוכות לקוביות

    50 גרם חמאה

    2 כפות דבש

    1 כף סוכר

     

    הכנה:

    ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את כל שאר החומרים ומבשלים, מכוסה, על להבה נמוכה כ-20 דקות - עד שהבטטה רכות ומזוגגות.

     

    חזור למעלה
    סירופ רימונים
    סוחטים מיץ מרימונים, ליטר נניח, שמים בסיר, מביאים לרתיחה, מבשלים ומצמצמים על להבה בינונית עד שמתקבל סירופ סמיך ומרוכז. שומרים בצנצנת.

     

    חזור למעלה
    תפוחים צלויים

    חומרים:

     

    4 תפוחים, קלופים וחצויים

    50 גרם חמאה, מומסת

    1/2 כוס סוכר דמררה

     

    לסירופ סוכר:

    3 כוסות מים

    1 כוס סוכר

    מעט מיץ לימון

    סרט קליפה מלימון אחד

    2 מקלות וניל, חצויים

     

    הכנה:

    1. מרתיחים את כל חומרי הסירופ ומבשלים עד שהסוכר נמס.

     

    2. מוסיפים את התפוחים ומבשלים במשך 3-4 דקות.

     

    3. מסננים ומסדרים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מעלה. מורחים מעט חמאה מומסת, זורים סוכר וצולים בתנור, בחום הכי גבוה במשך 15 דקות - עד שהם נחרכים מעט.

     

    4. מגישים עם גלידת וניל ומעט אגוזים מסוכרים ובא גואל לציון.

     

    חזור למעלה
    עוגת דבש מנצחת

    חומרים:

    3 ביצים

    1 כוס סוכר

    1/2 כוס דבש

    כף ג'ינג'ר טרי מגורד

    2 כפיות תמצית וניל

    250 גרם קמח תופח

    100 גרם אגוזים, טחונים

    1 גביע שמנת חמוצה

    1/3 כוס חלב

    200 גרם חמאה מומסת

    קליפה מגורדת מתפוז אחד

     

    הכנה:

    1. מקציפים את הביצים והסוכר כ-5 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הדבש ומערבלים עוד דקה.

     

    2. מוסיפים את החמאה, השמנת, החלב, הג'ינג'ר, תמצית הוניל וקליפת התפוז, מערבלים, לבסוף מוסיפים את הקמח והאגוזים לערבול קצר רק עד לקבלת תערובת חלקה.

     

    3. יוצקים לתבנית בקוטר 28 ס"מ שמרוחה בחמאה ובזוקה בסוכר, ואופים בחום של 180 מעלות צלזיוס, עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש.

     

    חזור למעלה
    קינוח פרווה

    חומרים:

    2 כוסות כדורי מלון

    1 כוס ענבים ירוקים

    1 כוס ענבים שחורים

    5 אפרסקים, חתוכים לקוביות

    3 אגסים, חתוכים לקוביות

    1 כוס דובדבנים קפואים

    2 כוסות מיץ תפוזים

    1/4 כוס ליקר תפוזים

    1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק

    3 כפות נענע, קצוצה

    תוכן של 6-7 פסיפלורות

    1 קופסה פירות יער קפואים (לא חובה)

     

    הכנה:

    בקערה גדולה, מערבבים יחד את כל החומרים ומגישים.

     

     

     

     

     

     

    חזור למעלה
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים