שתף קטע נבחר

משפט דרעי: לא כל פגם מינהלי הוא עבירה פלילית

כך כותב עו"ד דרור ארד-אילון, עורך דין בתחום הפלילי, בעקבות פסיקת בית המשפט בעניין משפטו "הציבורי" של דרעי

בפסק הדין בתיק הציבורי של אריה דרעי, בית המשפט סימן קו מפריד בין מינהל לא תקין לבין עבירה פלילית.

 

דרעי זוכה בארבעה מקרים מתוך חמישה והורשע בפרשה אחת שבה היה מעורב בהעברת כספים לישיבה שניהל אחיו. הפרשה נחשפה בדו"ח מבקר המדינה שמצא פגמים מינהליים בדרך הפעולה של משרד הפנים ושל שר הפנים באותה תקופה באותם עניינים.

 

הזיכוי של דרעי מארבע הפרשות מלמד שבית משפט השלום לא מצא פסול פלילי בשיטת העבודה של דרעי. הנימוקים המלאים עדיין לא פורסמו אולם כבר עתה ברור ששיטת ההקצבות עצמה, שכללה העברת כספים ממשרד הפנים למטרות ייעודיות באמצעות רשויות מקומיות, לא נתפסה כפעילות מושחתת או נגועה בפגם מוסרי ולא הוכרה כפלילית. קביעה זו מלמדת שלא כל פגם מינהלי מקיים יסודות של עבריה פלילית של הפרת אמונים.

 

הרשעתו של דרעי בפרשה בהעברת כספים לישיבה של אחיו מלמדת שכדי להוקיע מעשה כפלילי, נדרש סממן של טובת הנאה אישית או טובת הנאה למקורבים, מעבר לפגם המינהלי עצמו. עוד נדרש ללמוד את פרטי העובדות והקביעות המשפטיות כדי לדייק את האבחנה האמורה, אולם כבר עתה אפשר לומר שפסק הדין מעביר קו ברור בין אי תקינות מינהלית גרידא, לפעילות פלילית אסורה.

 

עדיין מוקדם לצפות אם יוגשו ערעורים על פסק הדין, אולם אם יוגשו ערעורים כאלה, אפשר להניח שהבחנה זו בין פגם מינהלי לאיסור פלילי תעמוד במרכזו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דרור ארד-אילון
צילום: דלית שחם
לא מצאו פסול פלילי בשיטת העבודה. דרעי
צילום: דלית שחם
מומלצים