בארינבוים: "הנזלתי רוב אחזקותיי כדי לבצע רכישה"
צביקה בארינבוים, המיועד לרכוש את דור-כימיקלים: "אני יכול להרים את העיסקה לבדי, למרות שהאפשרות לצרף שותפים קיימת"
"בשנה האחרונה הנזלתי את רוב אחזקותי מתוך מטרה לבצע רכישה משמעותית כמו השליטה בדור-כימיקלים". כך אמר צביקה בארינבוים ל"ידיעות אחרונות" בהמשך לפרסום הבלעדי אתמול, לפיו דור-כימיקלים נמצאת במגעים למכירתה לבארינבוים.
בארינבוים אמר, כי "מה שקורץ לי בחברה זה איכות ההנהלה, תזרים המזומנים המרשים שלה והעובדה שמדובר באחת משתי החברות המובילות בתחומה בעולם. זה עסק עם אביטה (רווח לפני פחת, מסים ומימון) גבוה מאוד וביצועים מעולים. זאת, גם אם הרבעון האחרון לא היה מוצלח.
לדברי בארינבוים, רכישת דור-כימיקלים היא השקעה לטווח ארוך: "אני לא מסתכל על היום אלא על הטווח הארוך. דור-כימיקלים עוסקת בתחום מוצרי הצריכה הבסיסיים לתעשיית המזון ואחרות, תחום בין הבודדים בעולם בעל צמיחה של 5% עד 7% בשנה".
בארינבוים דיבר על עברו העיסקי ואמר, כי "כל החברות שרכשתי עד כה היו בעלות מאפיינים דומים: תזרים, הנהלה מעולה, שנשענה על הרובד הניהולי הקיים, וביצועים טובים".
בארינבוים התייחס אף לאופן ביצוע העיסקה. לדבריו, אם תתבצע העיסקה היא תיעשה באמצעות חברת וורלד-גרופ (לשעבר סופר-אמייל), שבקופתה 80 מיליון שקל. "בנוסף, אם וכאשר תושלם עיסקת מכירת אחזקותיי באס.פי.אל לאייפקס תמורת 180 מיליון שקל - יגיעו סך כל המימושים שביצעתי בשנה האחרונה ל-350 מיליון שקל, ועל כן אני יכול להרים את העיסקה לבדי, למרות שהאפשרות לצרף שותפים קיימת".
בארינבוים. "יכול לרכוש לבד"
מומלצים