שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    סלטימבוקה
    כתיתת עגל דקה כנייר, פרושוטו בקר דק עוד יותר ועלה בשרני של מרווה, מהודקים היטב בקיסם ומוקפצים קלות בשמן זית. סלטימבוקה באיטלקית זה קופץ בפה, כלומר, טעים מאוד

    סלטימבוקה היא מנת בשר איטלקית מפוארת שהפירוש המילולי לשמה הוא קופץ בפה". זו דרכם של בני ארץ המגף לתאר את העליצות התוקפת את חוש הטעם כשהוא מתחבר אל המרכיבים הפשוטים אך נהדרים המרכיבים את המאכל הקלאסי.

     

    במקור האיטלקי, השידוך במנה זו הוא בין כתיתת עגל דקה כנייר, לבין פרושוטו דק עוד יותר ועלה בשרני של מרווה. כל אלה מהודקים היטב זה לזה

    בקיסם ומוקפצים קלות בחמאה. אחר-כך מקרצפים את המחבת ביין לבן כדי לא לבזבז אף טיפה וליצור רוטב טעים.

     

    המטבח הכשר לא התיר עד היום לשומרים על כלליו ליהנות מהמעדן האיטלקי הזה. אך לאחרונה בא לישראל הגואל בדמות "פרושוטו בקר" מבית "טירת צבי", המשתייך אל סדרת מוצרי "דליקטס" החדשה והטובה של המפעל. את החמאה המרנו כבר מזמן בשמן זית, שמתאים למטבח האיטלקי ובריא יותר - והנה מאכל מרשים וטעים, שיעשיר את מגוון הכתיתות בילקוט המתכונים שבידכם. מגישים בתוספת ברוקולי מאודה או ירקות אחרים, פסטה קצרה או אורז, ויין לבן צונן.

     

    סלטימבוקה

     

    חומרים (ל-6 מנות): 

    750 גרם כתיתות (אסקלופ) עגל

    1 חבילה (כ-140 גרם) פרושוטו בקר

    צרור גבעולי מרווה

    3 כפות שמן זית

    1/2 כוס יין לבן

    מלח, פלפ

     

    הכנה: 

    1. מבקשים מהקצב שישטח את כתיתות העגל (כמו לשניצלים) או עושים זאת לבד, על-ידי הנחת הכתיתות בין שני דפי נייר פרגמנט או ניילון וחבטה בפטיש שניצלים או במערוך. מחלקים כל כתיתה לפיסות בגודל המתאים לגודלה של פרוסת פרושוטו.

     

    2. מניחים על כל פיסת כתיתה פרוסת פרושוטו ועליה עלה מרווה. מהדקים הכל בעזרת קיסם עץ.

     

    3. מחממים את השמן במחבת גדולה. מטגנים את הכתיתות, הצד עם הפרושוטו תחילה, כ-2 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים על צלחת הגשה. מוציאים את הקיסמים (או משאירים את המלאכה לסועדים). שומרים על חומן של הכתיתות בתנור שחומם ל-100 מעלות בשעה שמטגנים את היתר.

     

    4. יוצקים את היין למחבת בה טוגנו הכתיתות, מקרצפים את התחתית במהירות ומבשלים כדקה. מתבלים במלח ופלפל. יוצקים את הרוטב על פני הכתיתות החמות ומגישים מיד.

     

    מקצה שיפורים:

     

    • אפשר להכין מראש את כל הכתיתות עד לשלב הטיגון ולשמור במקרר, בכלי מכוסה, כחצי יום.

     

    • שימוש בחזה עוף במקום כתיתות עגל מניב מאכל טעים מאוד ועולה הרבה פחות.

     

    • במקום ביין לבן אפשר להשתמש ביין מרסלה או כל יין קינוח מתוק אחר, המוסיף טעם נהדר לרוטב.

     

    ברוקולי מאודה

     

    חומרים (ל-6 מנות): 

    2 כפות שקדים מולבנים פרוסים

     כ-1 ק"ג ברוקולי טרי (או 800 גרם ברוקולי מוקפא) 

    2 כפות שמן זית

    מלח, פלפל

     

    הכנה: 

    1. מניחים את השקדים על מחבת יבשה וקולים עד שמזהיבים מעט. מעבירים לצינון על מגבת נייר.

     

    2. גוזרים מראשי הברוקולי את התפרחות בלבד (שומרים את הגבעולים המעובים להכנת מרק). מניחים אותן בשכבה אחת במחבת גדולה או בסיר שטוח.

     

    3. מוסיפים למחבת או לסיר מעט מאוד מים (3-2 כפות), מכסים היטב ומאדים על להבה בינונית כ-8 דקות. אם משתמשים בברוקולי מוקפא מאריכים מעט את משך האידוי.

     

    4. מזליפים את השמן על התפרחות, מתבלים במלח ובפלפל וזורים למעלה את השקדים הקלויים. מגישים מייד.

     

    הערה: אפשר לאדות את הברוקולי במיקרוגל - מניחים בכלי שטוח המתאים לשימוש במיקרוגל, מזליפים מים, מכסים ומאדים 8 דקות בעוצמה מירבית. ממשיכים כנ"ל. 

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: בילי ואבירם
    מגישים בתוספת ברוקולי מאודה או ירקות אחרים
    צילום: בילי ואבירם
    מומלצים