שתף קטע נבחר

ניצחון סוחף ללחיאני, קדנציה שלישית לששון

ראש העירייה החדש של בת ים, שלומי לחיאני, זכה לרוב של 45.52 אחוז מקולות הבוחרים. אלי יריב וששון אליהו נשארו הרחק מאחור. לחיאני מבטיח: "ממחר מתחיל השינוי בבת ים"; בחולון ימשיך ראש העירייה מוטי ששון לקדנציה נוספת, לאחר שזכה ב-58.5 מהקולות. ששון מצהיר: "אמשיך באותו קו"; במועצת אזור, אמנון זך, זכה לאמון בתושבים בפעם הרביעית ברציפות. כל התגובות, התוצאות והפרשנויות

שלומי לחיאני הוא ראש העירייה החדש של בת ים, כך החליט ציבור הבוחרים בבת ים. בתום מערכת בחירות סוערת ויום בחירות ארוך, מתיש ושקט למדי, זכה ראש רשימת 'בת ים בראש מורם' בניצחון גורף וסוחף. לחיאני קיבל 45.52 אחוז מקולות הבוחרים, תוך שהוא משאיר הרחק מאחוריו את שני יריביו הבולטים – אלי יריב ('בת ים אחת-שינוי') עם 30.14 אחוזי תמיכה וששון אליהו (ליכוד) עם 22.49 אחוזי תמיכה. המועמדת הרביעית לראשות העירייה, ריקי נאור, קיבלה רק 1.85 אחוז מקולות הבוחרים.

 

בת ים: תשע רשימות במועצה

 

במקביל לזכייתו בראשות העירייה, זכתה רשימתו של לחיאני למספר המנדטים הגבוה ביותר מקרב כל הסיעות – שישה במספר. 44,064 מצביעים (34.33 אחוז מבעלי זכות הבחירה בבת ים) בחרו בתשעה רשימות שונות למועצת העיר, מה שעשוי להקשות על לחיאני את מלאכת הרכבת הקואליציה. דקות ספורות לפני שודרו מדגם הטלוויזיה בכבלים העריך לחיאני מהכורסה בסלון ביתו כי יזכה ב-45 עד 50 אחוז מקולות הבוחרים. המדגם הצביע על 40 אחוז תמיכה, מה שהגביר את המתח של לחיאני שהצהיר לאורך המערכה כי הוא בטוח בניצחונו כבר בסיבוב הראשון. ככל שנקף הזמן והתוצאות קלפיות האמת החלו לזרום, גברה ההערכה כי לחיאני צדק והוא אכן יהיה ראש העירייה הבא של בת ים.

יריביו של לחיאני, ששון אליהו ואלי יריב, שזכו לאחוזי תמיכה זהים במדגמי הטלוויזיה – 27 אחוז, קיוו עד תחילת ספירת הקולות בקלפיות כי לחיאני יזכה בפחות מ-40 אחוזי תמיכה ויעלה לסיבוב שני מול אחד מהם.

אחרי צהלות השמחה במטהו של לחיאני וחגיגות הניצחון בבניין העירייה, משם שודרו תוצאות ספירת הקולות על מסך ענק, פנה לחיאני למאות הפעילים שלו והכריז: "אני חושב שהגיע הזמן לבת ים אחרת ואני מאמין, בעזרת השם, שאעשה בת ים אחרת". לחיאני הודה לאשתו, דורית, להוריו ולכל אחד ואחת מחברי סיעתו על שליוו אותו במערכת הבחירות, וגם לשותפיו הפוטנציאליים לקואליציה העתידית. "אני בהחלט מאמץ את מה שאמר לי אחד הפעילים במהלך יום הבחירות: 'עד סיום יום הבחירות אני עבדתי בשבילך כדי שתהיה ראש העירייה שלנו ומרגע הכרזת התוצאות אתה מתחיל לעבוד בשבילי כדי שיהיה לנו טוב בעיר הזו'. אני מקווה להיות ראוי לאמון שהציבור בבת ים נתן לי", אמר לחיאני.

בראיון ראשון כראש עירייה הצהיר לחיאני לעיתון "חולון בת ים": "מחר מתחיל השינוי בבת ים. אני מקווה ומאמין שאתן את כל כולי לתושבים. אני אנקה את העיר, אטפל בליקויי הבטיחות בבתי הספר ואנהיג קוד אתי בקרב עובדי העירייה. אני גם אחזיר את אמון הציבור למנהיגי העיר ואחזיר את החיוך לתושבי בת ים".

על התנהלות מערכת הבחירות, שגלשה לפסים לא נעימים, הגיב לחיאני: "אני מאד שמח שהציבור לא קנה את מסע ההשמצות וההכפשות עליי". ולגבי הרכבת הקואליציה אמר: "אתחיל בכך כבר מחר ובראש ובראשונה אשב עם סיעת ש"ס. איני שולל הצטרפות של סיעה זו או אחרת, כל מי שיהיה מוכן ליישר קו עם ההנהגה החדשה שאנחנו ננהיג בעיר הזו מוזמן להצטרף אלינו".

 

יריב הולך לנוח

 

דקות ספורות לאחר פרסום התוצאות הרשמיות טען יריב כי נצחונו של לחיאני נובע מהחלטתו של ראש רשימת ש"ס, רפאל ברנז, לפרוש ברגע האחרון מהמירוץ לראשות העירייה ולתמוך בלחיאני. "הצעד הזה נתן ללחיאני את ראשות העירייה ולצערי אני, שהבאתי אנשים ותוכניות, לא זכיתי לאמון רוב הציבור. איני חושב שההפסד שלי מהווה אכזבה, אלא יותר החמצה גדולה. מאכזב מאד שרוב הציבור לא בא להצביע. מה אני עושה מחר? הולך לנוח וקצת לטייל", סיכם יריב.

ששון אליהו, שכבר כשהוצגו מדגמי הטלוויזיה הוכרז כהפתעה של יום הבחירות, ראה בשיעור התמיכה שבו זכה נכון ליום רביעי בבוקר הישג מרשים. "זכיתי לאחוזי תמיכה גדולים כנגד כל הסיכויים. בכל מקרה, אמשיך להיות נאמן לדרכי ולציבור ואעשה כמיטב יכולתי לסייע לעיר הזו. באשר לזכייתו של לחיאני, אני מברך אותו ומקווה שאכן הוא יהיה ראש העירייה שהבטיח להיות במהלך מערכת הבחירות", אמר אליהו.

רשימתו של יריב זכתה להישג מרשים של חמישה מנדטים, שחלקם יורכב מחברי סיעת שינוי. ראש רשימת ש"ס, רפאל ברנז, נראה מרוצה מתוצאות הבחירות וכעת, בזכות גריפת שלושה מנדטים, הוא מצפה לקבל תפקיד של סגן ראש עירייה במסגרת הסכם קואליציוני שאולי יחתום עם לחיאני. ברנז: "המערכה הזו גילתה פעם נוספת כי לש"ס באשר היא, בכנסת או בעירייה, יש השפעה משמעותית ביותר על תוצאות הבחירות".

ראש רשימת 'ישראל ביתנו', אירנה גנין, הפנים החדשות של ציבור העולים החדשים במועצת העיר, נשמעה מרוצה מכך שרשימתה זכתה בשלושה מנדטים. "בצהרי יום הבחירות קיוויתי למנדט אחד ואחרי שזכינו בשלושה אני יודעת שציבור העולים באמת מעריך אותי על פועלי למענם בחמש השנים האחרונות. אני מבטיחה לייצג את העולים נאמנה בחמש השנים הקרובות", אמרה גנין.

ראש רשימת 'עם אחד', ויקטור טל, שזכתה במנדט אחד, יחבור ככל הנראה לקואליציה שיקים לחיאני וכך גם צפויה לעשות ריקי נאור, ראש רשימת מרצ, שזכתה גם היא במנדט אחד. סיעת המפד"ל, שהיתה בקדנציה האחרונה חלק מסיעה דתית מאוחדת בת שישה מנדטים במועצת העיר, זכתה בשני מנדטים בניגוד לציפייתה לזכות בשלושה. ודני שרעבי, שנחשב להפתעה בסקרים שקדמו לבחירות אבל פרש מהמירוץ לראשות העירייה ימים ספורים לפני הבחירות, ספג מכה כואבת כשרשימתו למועצת העיר הצליחה לגרוף רק מנדט אחד.

 

חולון: קואליציה עם ש"ס

 

ראש עיריית חולון, מוטי ששון, שכיהן בשתי הקדנציות האחרונות כראש העירייה, מתחיל קדנציה נוספת, לאחר שגרף 58.5 אחוז מקולות הבוחרים. תוצאות הבחירות נכון ליום רביעי בבוקר בחולון הכריעו סופית כי בחמש השנים הקרובות לא יהיה מהפך בעיר, כפי שהבטיח המתמודד מול ששון, יואל ישורון.

"אני לא מרוצה מאחוז ההצבעה הנמוך, ולא מספקים אותי המנדטים שקיבלתי", הצהיר ששון עם היוודע תוצאות הבחירות לפני ספירת קולות הנכים והחיילים. "רק לאחר שיהיו התוצאות הסופיות אחליט מה לעשות לגבי הסכם קואליציוני. אשב עם צוות המשא ומתן שלי ואנהל שיחות עם הסיעות שארצה לחתום איתן. ובאשר לעתיד, אמשיך באותו קו שהיה בשנים האחרונות. הציבור הביע בי אמון כי הוא שבע רצון מהתפקוד שלי".

מערכת הבחירות של ששון היתה הפעם רדומה ולא ממש משמעותית בהשוואה לקמפיין שלו בבחירות לראשות העירייה בשנת 98'. בבחירות הנוכחיות מיעט ששון להיפגש עם תושבים וכמעט שלא קיים חוגי בית, ויש שסבורים כי עובדה זו פגעה במספר הקולות שקיבל.

רשימתו של ששון זכתה בשבעה מנדטים. לנוכח העובדה שרשימת ש"ס למועצת העיר גרפה את אחוז הקולות הגבוה ביותר (חמישה מנדטים) יש סיכוי כי ששון יחתום עם ש"ס על הסכם קואליציוני. קואליציה עם ש"ס, שישבה בקדנציה האחרונה באופוזיציה במועצת העיר, עשויה להביא ככל הנראה להטבות מפליגות למגזר הדתי בחולון. בקדנציה האחרונה כמעט ולא נשמע ש"ס במועצת העיר ולא נרשמה שום פעילות ממשית שלה בשטח, אולם למרות זאת הצליחה להגדיל את כוחה מארבעה לחמישה מנדטים. עובדה זו מכתירה את ש"ס לזוכה הגדולה של הבחירות למועצת העיר.

המתמודד לראשות עיריית חולון מטעם סיעת הליכוד, יואל ישורון, זכה ב-41.5 אחוז מקולות הבוחרים, תוצאה גבוהה יחסית לתחזיות. בכך הגדיל ישורון את כוחו במועצת העיר משניים לארבעה מנדטים. "אני לא צוהל, אבל רואה בתוצאות הישג מבחינת צמצום הפערים ביני לבין ששון", אמר ישורון. "כבר במהלך יום הבחירות היתה לי תחושה שלא אבצע את המהפך ולא אזכה, אבל אני יודע שמבחינתי עשיתי את המיטב. לא קל לנצח ראש עירייה מכהן ואני מכבד את החלטת הבוחרים".

למרות התבוסה מאמין ישורון שהוא עצמו טוב יותר מששון לחולון. "דעתי לא השתנתה ואני סבור שהתושבים יסבלו עוד חמש שנים. אמשיך לשרת את תנועת הליכוד ואיאבק במועצת העיר על אותן נקודות שדיברתי עליהן בחוגי הבית שקיימתי", הבטיח ישירון.

ראש רשימת 'חולון' למועצת העיר, משה רום, שתחילה הכריז על התמודדותו לראשות העירייה ושבוע לאחר מכן הסיר את מועמדותו והצהיר כי ירוץ למועצה, לא הצליח לעבור את אחוז החסימה. רום, חבר הליכוד, בחר להתמודד ברשימה על מפלגתית למועצת העיר ואולי העובדה שמפלגת הליכוד לא עמדה מאחוריו, כמו בבחירות הקודמות, שיחקה לרעתו, והוכיחה כי כמועמד עצמאי הוא לא זוכה לתמיכת הציבור. העולים החדשים בחולון יזכו בקדנציה הנוכחית לנציגות של שני מנדטים. בקדנציה האחרונה היתה נציגה אחת לציבור העולים במועצת העיר, לינה עמוס מרשימת ישראל בעלייה, והפעם הצליחה הרשימה החדשה 'חולון ביתינו' לגרוף שני מנדטים.

רשימת 'הירוקים' למועצת עיריית חולון, שציפתה לזכות בייצוג מרשים במועצה, קיבלה רק מנדט אחד וספק אם תצליח, עם ייצוג כה קטן, לפעול למען צעירים ואיכות הסביבה, כפי שהבטיחה בקמפיין הבחירות שלה.

רשימת מרצ למועצת העיר לא הצליחה לשמור על כוחה וזכתה במנדט אחד לעומת שלושה מנדטים בבחירות הקודמות, מה שמעלה ספק לגבי האפשרות שששון ירצה בה בקואליציה כמו בקדנציה האחרונה. עמוס ירושלמי, שהתמודד למועצת העיר ברשימת 'עמוס ירושלמי', הצליח לגרוף שני מנדטים. ההישג המרשים הזה לרשימה שהתמודדה זו הפעם הראשונה בבחירות נזקף ככל הנראה לפעילותו הרבה של ירושלמי בעיר למען נזקקים. רשימת 'שינוי' למועצת העיר קיבלה שני מנדטים, למרות שהאמינה כי תזכה בשלושה מנדטים לפחות. ראשי הרשימה דיברו על רצונם להתחבר לקואליציה אחרי הבחירות, אבל לנוכח התוצאות יש סיכוי סביר שהם יישבו באופוזיציה. לסיכום, ניתן לומר כי אחוזי הצבעה הנמוכים יחסית שנרשמו בחולון (כ-35 אחוז ללא קולות החיילים והנכים) גרמו נזק לסיעות הגדולות בחולון, אבל תרמו לחיזוק כוחה של ש"ס. חשוב לציין שקולות הבוחרים בקלפי אחת בחולון לא נספרו עד סגירת הגיליון (רביעי) בשל בעיות שונות שהתגלו בה, והנושא נמצא בבדיקה משפטית.

 

אמנון זך לקדנציה רביעית באזור

 

ראש מועצת אזור, אמנון זך, זכה לאמון תושבי אזור בפעם הרביעית ברציפות והוא ממשיך לקדנציה נוספת. כמחצית מבעלי זכות ההצבעה (4,165 מתוך 8,200 בעלי זכות בחירה) מימשו את זכותם הדמוקרטית ומחציתם (48.5) בחרו בזך. "מי שנוהג בהגינות מצליח לשכנע את הציבור שיתמוך בו. חשבתי שאקבל אחוז תמיכה גבוה יותר אבל איני מאוכזב, אסגור את הרכב הקואליציה ואמשיך הלאה למען פיתוח הישוב", הצהיר זך.

המתמודד לראשות המועצה ציון חוה, שזכה רק ל-14.7 אחוז מקולות הבוחרים, והוכתר כאכזבת הבחירות ביישוב, הגבי על התוצאות: "איני מאוכזב מאחר ועדיין אכהן במועצה. זה מה שהציבור רצה וזה מה שהוא קיבל".

עו"ד נבון קצב, שהתמודד לראשות המועצה וזכה ב-11.6 אחוז מהקולות אמר: "אני בתוצאות הישג מכובד. זו רשימה חדשה שלא נתמכת על ידי מפלגת אם. במינימום תקציב הצלחנו להשיג תוצאה יפה". אוריאל תנעמי, שגם הוא התמודד לראשות המועצה, הגיב בשביעות רצון על התמיכה שגרף (25 אחוז): "אני מאד מרוצה. מדובר בהישג נכבד לליכוד. הישוב כנראה לא בנוי עדיין למהפך בכל הנוגע לראשות המועצה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
שלמה לחיאני. נצחון גורף בת ים
צילום: שאול גולן
מומלצים