שתף קטע נבחר

התגובות להכרעת הממשלה: "משפחת ארד עצובה"

לאחר שעות מורטות עצבים בהן המתינו להכרעת הממשלה, הגיבו חלק ממשפחות החטופים והנעדרים בעצב וחלקן שחררו אנחת רווחה. עורך דינה של משפחת ארד: "עצוב שההצבעה הפכה פוליטית, רק 4 מהשרים קראו את דו"ח וינוגרד". אפרת אברהם: "אני מקווה שאראה את אח שלי כמה שיותר מהר"

"משפחת ארד עצובה כי היא חושבת שנתקבלה החלטה פגומה מוסרית, גם בדרך קבלת ההחלטה וגם במהות", כך אמר הערב (יום א') אליעד שרגא, עורך דינה של משפחת ארד, בתגובה להחלטת הממשלה לאשר את עסקת חילופי השבויים.

 

"עצוב מאוד שהצבעה שאמורה להיות מוסרית הופכת לפוליטית ושראש הממשלה למעשה מנהל את מצפונם של שריו. מתוך 23 שרים רק ארבעה קראו את דו"ח וינוגרד. משפחת ארד ציפתה שהחלטה כל כך גורלית תתקבל אחרי ידיעת החומר הנלמד", אמר עו"ד שרגא והוסיף שבכוונת המשפחה למצות את כל המהלכים האפשריים להתנגד לעיסקה.

 

בתוך כך דרשה היום משפחתו של הנווט השבוי, רון ארד, לפתוח בחקירה פלילית ולהגיש כתב אישום נגד "קלף המיקוח" הלבנוני מוסטפא דיראני, בגין פשעים שביצע בנווט השבוי, רון ארד, בעת שהיה בידיו. 

 

בפנייה שנעשתה ליועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, ולראש אגף החקירות במשטרה, ניצב משה מזרחי, באמצעות עורך הדין אליעד שרגא טוענים בני משפחת ארד כי דיראני אחראי באופן ישיר לעינויים הקשים שעבר רון במהלך השבי.  

 

"אני מאושרת ומתרגשת שזה נגמר"

 

שבע וחצי שעות מורטות עצבים עברו על בני משפחות החיילים החטופים ומשפחת טננבאום במהלך ישיבת הממשלה בנושא. בתום הישיבה, אמרה ציפורה אביטן, אמו של החייל החטוף עדי אביטן, כי "אני מאושרת ומתרגשת שזה נגמר".

 

חיים אברהם, אביו של בני אברהם, הביע דווקא אכזבה מההחלטה, לאחר שקרא את הנוסח המלא של ההחלטה. "אני מאוכזב. מדובר בהחלטה מותנית (בכך שהיא מתנה את קיום העסקה באי שחרור של מחבלים עם דם על הידיים). אני מבין שיהיו לנו עוד הרבה מהמורות ובורות בדרך. למרות שאת השלב הקשה עברנו, יש עוד לפנינו הרבה. בכל מקרה, התחושה היא תחושה קשה. אני שואל את עצמי איך אני אראה את בני, מה מצבו".

 

על נסראללה אמר אברהם: "הוא היה רוצח ונשאר רוצח. אני לא משנה את דעתי כלפיו. הוא לא אנושי ועד עכשיו לא עשה דבר".

 

אפרת אברהם, אחותו של בני, אמרה כי "אני מקווה שאראה את אח שלי כמה שיותר מהר, חי או מת. היום חברי הממשלה נתנו קרדיט לאילן בירן שעבד במהלך השלוש שנים האחרונות קשה מאוד כדי להוציא את העסקה הזאת לפועל".

 

יעקב אביטן אמר: "אפשר רק להצטער על אותם שרים שבחרו להצביע נגד. זאת אמירה קשה מאוד וצריכים לזכור שהמדינה הזאת היא ששלחה אותם והיא אשמה בכך והיא צריכה להחזיר אותם. פה לא מדובר על ניצחון או הפסד".

 

אביו של עומר סוואעד אמר כי "התחושה היא לא רעה. עברנו שלב ראשון בדרך. בעזרת השם יהיה בסדר". על אותם שרים שהצביעו נגד, הוא אמר: "כל אחד והלב שלו. כל אחד יש לו ילדים. מה אני יכול להגיד להם. אני אומר גם לאלה וגם לאלה תודה".

 

שרי הממשלה שהגיעו הבוקר לישיבת הממשלה אודות עסקת השבויים ראו טרם כניסתם שתי הפגנות עצובות, ממתינות להם: הפגנה של משפחות החיילים החטופים בעד העסקה - והפגנה של חבריו של רון ארד, המתנגדים לה.

 

חצי שעה לפני שהחלה ישיבת הממשלה, התייצבו שתי הקבוצות במרחק קטן זו מזו. משפחות החיילים החטופים ובני משפחת טננבאום הגיעו למקום, התחבקו זה עם זה, וקיוו לנסות ולהציל את העסקה (על עמדות גולשי ynet בנושא - לחצו כאן). 

 

במקום ניצבה בשקט קבוצה של חבריו של רון ארד מקורס הטיס, מחזור 87'. דני, אחד מהם, הבהיר: "באנו כדי להזכיר שרון ארד מבחינתנו חי. עד שלא יחזור בחזרה, המשימה שיצא אליה לא הושלמה. באנו להזכיר שלא מפקירים חייל בשטח".  


פורסם לראשונה 09/11/2003 09:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון
רון ארד ובתו יובל
צילום: ארכיון
צילום: דודו פריד
ציפורה אביטן
צילום: דודו פריד
צילום: גלי תיבון
חיים אברהם ואורי טננבאום
צילום: גלי תיבון
מומלצים