דברים זזים: מפוטר ועד קוצ'ר
והפעם, חגיגה לחובבי הקולנוע: טריילר ראשון ל"הארי פוטר והאסיר מאזקבאן", "טרויה" עם בראד פיט, וגם אשטון קוצ'ר, ג'ים קארי וטום הנקס. ובאגף המוזיקלי: הצדעה לג'יי זי, וייקליף ז'אן, טום ג'ונס עם הסטריאופוניקס, מרי ג'יי בלייג' עם איב, והרד הוט צ'ילי פפרז. ובריטני, ברור
קליפ השבוע
“But you can see Christina in all her sluthood it's like watching porn but the music is not as good"
השורה לעיל היא רק עלבון אחד מתוך I Keed , קליפ ראשון לטריומף הכלב המעליב. עוד בנפגעים: פרד דרסט, ג'יי לו, אמינם, קולדפליי וכמובן בריטני המתבקשת. אמינם כזכור עשה מזה זה קריירה, ומי יודע, אולי גם הכלב שהתחיל כפינה משעשעת אצל קונאן אוב'רייאן יהפוך לכוכב בפני עצמו, או לפחות יזרים קצת מזומנים לתעשיית מפעילי הבובות. עלבונות וקטעים נוספים תוכלו למצוא באתר הבית של טריומף.
אלבום השבוע
רגע לפני ש"האלבום השחור", אלבומו האחרון של ג'יי זי, נוחת בחנויות התקליטים בישראל, החלטנו לעצור לרגע ולהעניק מחווה אחרונה לאיש שכיכב ב"דברים זזים" אולי יותר מכל אוחז מיקרופון אחר. לאחר קריאת שלל ראיונות עם האיש והאגדה ועיון בלא מעט ביוגרפיות, החלטנו לוותר על המילים המיותרות וכהצדעה אחרונה להציג 12 קישורים נבחרים מתוך מפעלות ג'יגה. הקהל מוזמן להרכין את ראשו ביגון ולענות על שאלת הסקר - מי מאלבומיו של ג'יי הוא החביב עליכם ביותר?
"האלבום השחור" - מתנת הפרידה של ג'יי לקהל צרכני המוזיקה. 14 רצועות של זהב שחור.
Hard Knock Life - הלהיט הראשון ובו סימפול חתרני מן המחזמר "אנני" שהפך את ג'יי מראפר מצליח במידה, לכוכב בינלאומי.
City Is Mine - לא רק בחורות בחוטיני, עם ג'יי זי בתפקיד "ורבל" מיצירת הקולנוע של בראיין סינגר, "החשוד המיידי". צפיית חובה.
03 Bonnie & Clyde - ג'יי וביונסה, אחד הרומנים היותר נוצצים שידע ההיפ הופ. על פי השמועות כנראה כבר נגמר, אבל תמיד ישאר לנו הקליפ.
Change Clothes - הקליפ האחרון לבינתיים. מתוך "האלבום השחור", על הפיזמון פארל ויליאמס מהנפטונז, צמד המפיקים שסייע לג'יי בדרך לצמרת.
Song Cry - אבל למה אמא הו למה זולגות הדמעות מעצמן? אחד מהשירים היותר רגשניים של ג'יי, אבל לא לדאוג הוא יתאושש בהמשך.
Big Pimpin' - סימפול לבנטיני משהו ובעיקר אינסוף בחורות יותר ממדהימות, בלבוש פחות ממינימלי.
Can't Get With That - טיפת נוסטלגיה ממש מתחילת הדרך. תמונות מהשכונה הישנה בברוקלין. כשהיינו צעירים ועניים.
I Just Want To Love U - הפייבוריט של המדור וכנראה הקליפ הכי אוהד למקצוע הסרסור שהופק אי פעם. גם להיט גם קליפ שווה, מי מבקש יותר?
Blueprint (Intro) - ג'יי, כבר אמרנו, יודע להרחיב את המבט מעבר לדיבורי השכונה/כוסיות/כבוד/מכוניות. את אלבום המופת בלופרינט פותח מונולוג קצר עם אמירה קלה על אירועי 11 בספטמבר.
Guilty Until Proven Innocent - והפעם ג'יי מסתבך עם החוק ונותן את התשובה בקליפ.
Jigga What, Jigga Who - מקצבים שבורים ופזמון שנכנס לאוזניים ולא יוצא.
סרט השבוע
יותר יקר, יותר בומבסטי, יותר אפקטים. רונלד אמריך ("היום השלישי"), אחד מנושאי הבשורה ההוליוודית של סרטים "גדולים", חוזר לאקרנים עם Day After tomorrow . העלילה, בקצרה, עוסקת בבואו הקרב של אסון אקולוגי וניסיונו של מדען אחד לעמוד בפרץ ולהציל את העולם. לא בדיוק הסיפור הכי מרגש שעוד לא ראיתם אבל על פי הטריילר, האפקטים מתיימרים להיות לא פחות ממרהיבים.
מתמודד נוסף בקטגוריה "סרט השבוע" הוא Troy, סרטו החדש של בראד פיט (בתפקיד אכילס). שיחזור דרמטי עמוס אפקטים של אחד מסיפורי המיתולוגיה הגדולים של כל הזמנים - מלחמת טרויה.
הנסיכה בריטני
אחרי הראיונות החושפניים, הנשיקה הפרובוקטיבית, וקליפ הפורנו - מגיע האלבום. In the zone אלבומה החדש של הנסיכה ספירס יוצא אל החנויות ועימו תקוותה לשוב ולהיות מלכת דירוגי המכירות. האזנה מהירה מעלה כי בדומה למדונה בשעתה, גם המוזיקה של בריטני הולכת ומשתפרת מאלבום לאלבום וכוללת הפעם כמה יצירות פופ מוצלחות. אחת מהן היא Boom Boom , אותה ביצעה הנערה לייב באם.טי.וי. תחזית המדור - בקרוב בריטני, תגיעי רחוק.
בנו של הכומר –2
"בנו של הכומר", האלבום החדש של וייקליף ז'אן, מתגלה מרצועה לרצועה כאחד האלבומים היותר מוצלחים שעוד לא קניתם. אחרי פרומו במדורים קודמים, הנה שלוש רצועות נוספות: Baby, Class reunion, Me and my guitar וקליפ משותף עם מיסי אליוט - Party To Damascus.
להיטים לוהטים
Mama Told Me Not To Come, ממעמקי לאס וגאס מפציע אליל הבנות המזדקן טום ג'ונס בדואט מוצלח במיוחד עם הסטריאופוניקס. זה נשמע הרבה יותר מוצלח ממה שהייתם מצפים.
Not Today, מלכת הסול מרי ג'יי בלייג' משתפת פעולה עם איב הראפרית מפילדלפיה. מתוך פסקול "המספרה 2". השיר מוצלח, הנסיונות של בלייג' להראות צעירה ומגניבה - קצת פחות.
לא רק לנו יש מוזיקת שנטי וחלילים. קבלו את Light and Day , קליפ חדש מאת ה-Polyphonic Spree, הרכב ניו אייג' שכזה בן 25 חברים, כולם לבושי לבן ומלאי שמחת חיים.
קליפ חדש לרד הוט צ'ילי פפרז הוא תמיד מאורע משמח. למרבה הצער, הקליפ Fortune Faded לא מבשר על אלבום חדש קרב, אלא על עוד אלבום אוסף שהפכו יותר מידי נפוצים בעת האחרונה.
My Immortal, קליפ חדש להרכב הפאנק-רוק Evanescence. הפעם בלדה שקטה ונטולת פזמון רועש.
חדש על האקרנים
טריילר קצר ראשון ל"הארי פוטר והאסיר מאזקבאן" הגיע אל הרשת. הרבה מה לומר בנידון אין. אם מסיבה זו או אחרת אתם מרגישים צורך לצפות בחלק השלישי של עלילות הילד והקוסם, הקלקה כאן תאפשר לכם צפייה בקדימון.
כמעט כל ליצן קולנועי מרגיש צורך בשלב כזה או אחר להוכיח כישורים דרמטיים. הסרט "אפקט הפרפר" הוא מימוש השלב הנ"ל אצל אשטון קוטצ'ר, ששם לרגע את תדמית "האהבל היפה" ונכנס לתפקיד אדם המגלה כי בכוחו לשנות את אירועי העבר בעזרת התודעה. ספק דרמת אימה ספק עוד עיסוק קולנועי בסוגיית הזיכרון והתודעה שהפך לפופולרי משום מה.
ג'ים קארי, גרסה מבוגרת מעט יותר של ליצן קולנועי עם פוזה דרמטית, מככב אף הוא בסרט אודות תעלולי המוח האנושי. Eternal Sunshine of the Spotless Mind עוסק באפשרות הלגמרי אפשרית למחוק חלקים מסוימים מן הזיכרון. קייט וינסלט וקארי, זוג על סף משבר, נעזרים בחידוש המדעי על מנת למחוק את כל רגעי הזוגיות הרעים. התוצאה אמורה להיות משעשעת ומעוררת מחשבה כאחד. עוד ברשימת השחקנים: קירסטן דאנסט, אלייג'ה ווד וטום וילקינסון.
ממקום אחר לגמרי מגיע הסרט The polar express , עיבוד אנימציה ממוחשבת לספרו של כריס ואן אלסבורג, ולוקח עוד צעד בהחדרת דמויות ממוחשבות אל מסכי הקולנוע. צולם בשילוב אנימציה ממוחשבת מקורית ועיבוד ממוחשב לצילום רגיל. בתפקיד הראשי טום הנקס, או יותר במדויק דמותו המאוירת של טום הנקס. ביים רוברט זמקיס.