שתף קטע נבחר

אין מקום בטוח

שבוע הפיגועים באיסטנבול הוכיח שהטרור פוגע בכל מקום. לישראלים המתגוררים בטורקיה זו תחושה משונה: מצד אחד מוכרת כל כך, ומצד שני - הזרות רבה, וגם מבטי האשמה שנשלחים כלפי הישראלים. עדות אישית

הפיצוץ תפס אותי מול המחשב. זה נשמע כמו בום על-קולי. ידעתי מיד שמדובר בפיגוע. יצאתי לחלון וראיתי את כל השמיים מכוסים בעשן. זה לא משנה איפה אתה חי, שום מקום כבר לא בטוח.

 

אני ממהרת לבית הספר של הילדים לראות אם הכל בסדר. אמא לבנונית ואמא אמריקנית מקבלות את פני. הן רואות בי ובמדינת ישראל אחראיות למה שקורה להן במדינה. ולא משנה שהיו כאן פיגועים בעבר של המחתרת הכורדית ושל ארגונים אחרים, מבחינתן הפיגוע הוא נגד ישראל. הם תולים בנו את האשמה. זו הרגשה נוראית,

 

אם עד היום ידעתי לייצג את המדינה בכבוד בכל מקום אליו נסעתי, היום אני עומדת מול שוקת שבורה. אני מפחדת, אי אפשר לדעת מה הם יעשו כשהם רואים בנו אשמים.

 

לעבור פיגוע כשאתה גר בחו"ל זה שונה מאוד מלעבור פיגוע בארץ. אין לך את הטלוויזיה הישראלית ואת הרדיו. אנחנו ישר מתחברים ל-CNN ועוקבים אחרי הדיווחים. כמו בפיגוע בארץ, הטלפון הנייד לא מפסיק לצלצל. כולם רוצים לשמוע שאנחנו בסדר. כאילו הם חלק ממה שקורה כאן. זה מחמם את הלב ונותן לגיטימציה להמשיך.

 

אני בטוחה שהחיים כאן בטורקיה יחזרו לשגרה. כבר ביום שבת, אחרי הפיגועים בבתי הכנסת, חברה שלי יצאה בערב למועדון לא רחוק מכאן. כמו שבארץ בימים שאחרי פיגוע אנשים כבר הולכים לקולנוע ובתי קפה. אבל יחד עם זאת, אי אפשר שלא לראות שמשהו כאן הולך להשתנות. אנשים מדברים על עזיבה. הם מבינים שכבר לא בטוח כאן ושוקלים מה לעשות.

 

אני יושבת כאן אחרי שני פיגועים וכולם אומרים לי מהארץ: "תחזרי". וזה האבסורד, שהחברים מהארץ אומרים לי לחזור לישראל, שם יותר בטוח. אבל האמת שזה ממש לא משנה איפה אתה. זה יכול לתפוס אותך בארץ, זה יכול לתפוס אותך בלונדון וזה יכול לתפוס אותך כאן באיסטנבול. זאת השורה התחתונה. בשום מקום כבר לא בטוח.

 

חגית קליימן נמצאת בשליחות בטורקיה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ 1
חגית קליימן. לא משנה איפה אתה חי
צילום: ערוץ 1
צילום: רויטרס
מבטים מאשימים. פינוי הפצועים בטורקיה
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
זירת הפיגוע בטורקיה
צילום: רויטרס
מומלצים