שתף קטע נבחר

אורחי כבוד בז'נווה: קרטר, ויקי קנפו, זהבה בן ואביב גפן

לא מעט סלבריטאים יקחו חלק באירוע ההשקה הרשמי של קמפיין הסכם ז'נווה, ביום שני. "בהתחלה לא הבנתי למה הזמינו אותי", אמרה ויקי קנפו. היא תעמוד על במת הכבוד לצד נלסון מנדלה, ישראל אהרוני, אביב גפן ורמי הויברגר. את הטקס ינחה ריצ'ארד דרייפוס

עשרות פוליטיקאים, אנשי ציבור סופרים ואמנים, מישראל ומהעולם, אמורים להגיע ביום שני הקרוב לז'נווה, למה שמגדירים ב"מטה ז'נווה בישראל", כ"אירוע ההשקה ופתיחת הקמפיין לגיוס רוב בארץ שיתמוך בהסכם קבע לפי מודל הסכם ז'נווה". (לפרויקט מיוחד בנושא ההסכם שפורסם לראשונה ב-ynet - לחצו כאן). 

 

מיה בנגל, דוברת מטה ז'נווה בישראל, האחראי על הפקת האירוע, מסרה כי בין הישראלים שאמורים לכבד את האירוע בנוכחותם נמצאים בין היתר: ויקי קנפו, אביב גפן, זהבה בן, אהוד בנאי, דקלה, רמי הויברגר, ישראל אהרוני, עברי לידר, יהודית קציר, דני סנדרסון, יזהר אשדות, שלמה להט, דורית רביניאן, רם אורן וכן קבוצת הורים שכולים. בתוכנית האמנותית: אביב גפן, דקלה, שישירו את יחד את שירו "שיר תקווה", וזהבה בן, שתשיר שיר בערבית.

 

נשיא ארצות-הברית לשעבר, ג'ימי קרטר, יכבד את האירוע בנוכחותו. לז'נווה לא יגיעו נציגים רשמיים מהממשל האמריקני, למרות מכתב התמיכה ששיגר מזכיר המדינה, קולין פאוול, ליוסי ביילין ויאסר עבד רבו. "יוסי ויאסר היקרים", כתב פאוול, "יוזמות מסוג זה הן חשובות, שכן בסופו של דבר, העמים יצטרכו להתפייס ביניהם". בינתיים לא נקבעה לו פגישה עמם.    

 

ויקי קנפו: בהתחלה לא הבנתי למה הזמינו אותי

 

"מדובר בכבוד גדול. בהתחלה לא הבנתי למה בכלל מזמינים אותי, אבל עכשיו אני מבינה שאני מייצגת את הצד החברתי", אמרה ל-ynet ויקי קנפו, "אני תומכת בשלום ולמרות שבאמנה יש סעיף או שניים שאני מתנגדת אליהם, בכללי אני בעדו. זה ברור שלכל הסכם יהיו מתנגדים. ומה זה משנה מי יביא את ההסכם, ביבי או מצנע? כולם אומרים שהמדינה בצרות בגלל המצב הביטחוני ואם יהיה לזה פתרון, נפתור גם את המצב החברתי".

 

הזמר אביב גפן שמח שמדובר בהסכם שלא נעשה על ידי גורמים רשמיים: "בעיני כל יוזמה לשלום מבורכת. כל יוזמה שכזו היא משהו שאני רוצה לקחת בו חלק, גם אם זה אומר לוותר על הופעה משותפת עם Porcupine Tree באותו הערב, מכיוון שזה הדבר שהכי חשוב לי בעולם. אני מאמין ביוסי ביילין ואני נוסע לז'נווה מכיוון שיש בעיני ערך מוסף לכך שמדובר בהסכם שלא הגיע מהגורמים המדיניים הרשמיים אלא דווקא מלמטה. יש בזה משהו מחאתי, מחתרתי ולכן זה מרגיש כמו רצון אמיתי וכן למדיניות אחרת. אני נותן צ'אנס לכל מה שאולי יביא לנו קצת שקט. השיר שאבצע בטקס ביחד עם דקלה מדבר בול על הרצון הזה שיהיה שקט"

 

הסופר רם אורן: אולי יצמח לי ספר מהנסיעה 

 

אורח נוסף, הסופר רם אורן, נלהב מהיוזמה. "הנסיעה הזו מרתקת אותי, היא יוצאת דופן גם במרקם האנושי שמשקף את כל גווני הקשת ויש בזה נועזות. אני מעריץ אנשים שהולכים נגד כל הסיכויים ועושים דברים בלתי אפשריים ויוזמי ההסכם הם בהחלט כאלה. הם לקחו על עצמם אתגרים בלתי אפשריים והוכיחו נגד כל הסיכויים שאפשר לדבר עם הצד השני. כל-כך מעט עושים דברים שהם באמת מאמינים בהם, יש בזה מהתמימות ואני תוהה ביני לביני איפה ניתן למצוא עוד תמימות שכזו? זה נדיר.

 

"אנחנו חיים בעולם ציני של אנשים שלא מאמינים בכלום, אנשים בלי תקוות", מסביר אורן. "חותמי ההסכם הם משב רענן. מבחינתי זה בכלל לא רלוונטי עד כמה יש להסכם תוקף. אעשה כל שביכולתי בכדי לתמוך בהם ומי יודע אולי בסופו של דבר יצמח לי ספר מהנסיעה הזו. אחרי הכל זה נושא מאוד דרמטי שמעורר למחשבה - הסכם שנחתם על-ידי קומץ אנשים, רחוק מעין הממשל וללא תמיכה מדינית ישראלית".

 

הזמרת דקלה, שתבצע דואט אקוסטי עם גפן אמרה ל-ynet: "הרפרטואר שלי מורכב משירים בעברית ובערבית. אני אוהבת את השפה הערבית, את התרבות הערבית וכל מה שקשור בה. אני מאמינה שפריצת גבולות חייבת לעבור דרך הצבת גבולות. אין לנו ברירה אחרת. קראתי את הסכם ז'נבה ובעיני הוא טוב מכדי להיות אמיתי. עם כל הכאב שנובע בעיקר מהאגו שרוצה טוטאליות, אדם קשור לעצמו יותר מאשר לאדמה עליה הוא חי. אנחנו ויתרנו על החיים שלנו במשך עשרות שנים ודי, הגיע הזמן להרפות. הסכם ז'נווה מבחינתי הוא תקווה גדולה".

 

הדוברת בנגל מסבירה רשימת האורחים המגוונת: "הרשימה משקפת את מגוון הרבדים בחברה הישראלית. היא מורכבת מאישי ציבור, אנשי רוח, אמנים, נציגי משפחות שכולות. מדובר באירוע אזרחי שהמשותף לכל המגיעים אליו הוא האמונה בחשיבות היוזמה לשלום ולא לקיפאון. עצם הגעתם מבטאת את תמיכתם".

 

אורחי הכבוד: ג'ימי קרטר ונלסון מנדלה

 

את האירוע, שייערך במעמד שרת החוץ השוויצרית וראש עיריית ז'נווה, ינחה השחקן האמריקני ריצ'ארד דרייפוס. את הפן המכובד והיוקרתי לאירוע יתרמו ככל הנראה נשיא ארה"ב לשעבר, ג'ימי קרטר, ונשיא דרום אפריקה לשעבר ולוחם השלום, נלסון מנדלה.

 

בין הנואמים: השרים לשעבר אמנון שחק ויוסי ביילין מהצד הישראלי, ויאסר עבד רבו וזוהיר מנסרה, מושל בית לחם, מהצד הפלסטיני. קרטר, זוכה פרס נובל לשלום שהיה מעורב בהסכם השלום בין ישראל למצרים, אישר את השתתפותו באירוע ואמר בראיון לאתר החדשות השוויצי "Swissinfo": "הסכם ז'נווה מהווה שיא לכל ההסכמים הקודמים שנחתמו. ההסכם עשוי לתת חיים חדשים לתוכנית "מפת הדרכים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
חיים חדשים למפת הדרכים. קרטר
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
צילום: חיים הורנשטיין
בכללי אני בעדו. קנפו
צילום: חיים הורנשטיין
ארכיון ידיעות אחרונות
נסיעה מרתקת. אורן
ארכיון ידיעות אחרונות
שיר בערבית. בן
צילום: רויטרס
"יוסי ויאסר היקרים". פאוול
צילום: רויטרס
מומלצים