שתף קטע נבחר

צומצמה ההגבלה על שיווק דגי בריכה

משרדי הבריאות והחקלאות הודיעו כי מעתה תיאסר מכירת דגים רק מבריכות בהן נמצאה כמות אסורה של מלכיט-גרין. מבולבלים? אתם לא לבד

פרשת דגי הבריכות: משרדי הבריאות והחקלאות החליטו אמש (יום ג') לצמצם את ההגבלה על שיווק ומכירת דגים. המוצרים שנאסרו למאכל צפויים לשוב בהדרגה לדוכנים, במידה ומקורם בבריכות שנמצאו מותרות לשיווק.    

 

לאחר פגישה בין נציגים משני המשרדים, הוחלט כי תיאסר מכירת דגים רק מבריכות שבהן נמצאה כמות אסורה של מלכיט-גרין (ירקרון), חומר מסרטן שהוכרז כאסור בשימוש. דגים מבריכות אחרות יותרו לשיווק.

 

על השאלה מאילו בריכות בדיוק מותר לקנות דגים למאכל, התקשו אמש במשרדים הממשלתיים לתת תשובה מפורשת. הבלבול, מתברר, נמצא בעיצומו.   

 

עוד הוחלט כי במהלך השבועות הקרובים יבצע משרד החקלאות בדיקות במדגים המיועדים לשיווק, ורק מדגה שיימצא תקין יותר לשיווק. הפירוט יימסר בהמשך על-ידי משרד החקלאות.      

 

בעקבות ההחלטה החדשה, חברת "תנובה" מחדשת מהיום את הפצת דגי הבריכות לשווקים ברחבי הארץ. החברה הודיעה כי תפעל על-פי החלטת משרד הבריאות לחדש הפצת דגים מבריכות שאושרו על-ידי השירותים הווטרינריים.

 

"תנובה תמשיך להקפיד על קיום כל ההוראות של השירותים הווטרינריים במשרד הבריאות, כפי שעשתה עד כה", כך נמסר בהודעת החברה, ששבה והודיעה כי לא תפיץ דגים של מי ש"לא ישמור בקפדנות על כלל הוראות השלטונות".

 

מנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, ד"ר עודד ניר, הסביר בשיחה עם ynet מדוע הוחלט על שינוי המדיניות: "מדובר ב-15 בריכות שנבדקו בבדיקות שגרתיות שערך המשרד, ללא כל קשר לפרשה, כפי שנהוג מעת לעת. בבדיקה זו, מתוך 15 בריכות במשקים, 12 נמצאו נקיות, ולכן הן יכולות לשוב ולשווק ואין צורך לבדוק אותם שוב".

 

אתמול נלקחו דגימות מתשעה משקים נוספים שמעוניינים לחזור ולשווק. התוצאה צפויה תוך 72 שעות. לדברי ד"ר ניר, השירות יכול לעמוד בקצב של 20 דגימות ביום.

 

בהודעת משרד הבריאות נמסר כי ההחלטה על סגירת כל בריכות הדגים נעשתה כצעד של משנה זהירות, לאחר שלא ניתן היה לקבוע מאילו בריכות הגיעו הדגים שנמצאו מזוהמים.

 

החלטת המשרד עוררה ביקורת בקרב מגדלי הדגים ואף גורמים במשרד החקלאות, אולם לדברי גורמים במשרד הבריאות, עתה הסכימו עמיתיהם מן השירותים הווטרינריים על-כך שההחלטה הייתה מוצדקת.

 

מגדלי הדגים ערכו אתמול בבוקר כינוס חירום, ובמהלכו הודיעו כי למרות הביקורת שיש להם כלפי "ההחלטה הגורפת" של משרד הבריאות, בכוונתם לשתף פעולה עם ההחלטה ו"להחזיר את אמון הציבור בענף".  

פורסם לראשונה 25.11.03, 19:09

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דגים אסורים למאכל. אז איפה מותר?
דגים אסורים למאכל. אז איפה מותר?
צילום: חגי אהרון
ירקרון בבריכות הדגים
ירקרון בבריכות הדגים
צילום: באדיבות ערוץ 2
מומלצים