שתף קטע נבחר

קונסול דומיניון אוף מלכי צדק נשלח למאסר

ולדימיר זטולובסקי הציג את עצמו כקונסול של מדינה שלא קיימת, והנפיק דרכונים ומסמכים אחרים תמורת אלפי דולרים. השופטת רחל ברקאי: "הנאשם ניצל את מצוקת השוהים הבלתי חוקיים בישראל ומכר להם דרכונים ושירותי הגירה, שמאחוריהם לא היה דבר"

כשנתיים לאחר שנחשף לראשונה בעיתון "חולון בת ים" בחשד להנפקת דרכונים לציבור הרחב כקונסול המדינה הוירטואלית "דומיניון אוף מלכי צדק", נשלח ולדימיר זטולובסקי לארבע שנות מאסר בפועל.

חלק מפעילותו של זטולובסקי שהוא מציג עצמו כקונסול מדינת דומיניון אוף מלכי צדק, תוך שהוא מבטיח, תמורת תשלום בסך אלפי דולרים בכל פעם, הנפקת דרכון לכל דורש וסיוע במתן אישורים שונים, כולל דרכון נהיגה בינלאומי וכדומה, נעשתה ממשרד שפתח בחולון, סמוך למשרד הקליטה בעיר.

כזכור, זמן קצר לאחר שנחשיפה הפרשה התלונן זטולובסקי עצמו, במשטרת קרית גת, כי הוא נפל קרבן לאלימות מצד אזרחים. מאוחר יותר התברר שמדובר באנשים ששילמו לו ממיטב כספם, ולא זכו לקבל את הדרכון החדש כמובטח. לאחר שנעצר נחשפה בביתו מעבדה שלמה לייצור דרכונים מזוייפים ומסמכים נוספים החשודים כמזוייפים.

בתום משפט שארך למעלה משנה, ובמהלכו נגבו עשרות עדויות, כולל מגורמים שונים במשרד החוץ, הרשיעה סגנית נשיא בית משפט השלום בקרית גת, השופט רחל ברקאי, את זטולובסקי בלא פחות מ- 30 עבירות.

בגזר הדין שניתן לאחרונה הרשיעה השופטת ברקאי את זטולובסקי בשתי עבירות של קשירת קשר להונות את הציבור, ב- 15 עבירות של קבלת דבר במרמה, בשלוש עבירות של זיוף בנסיבות מחמירות, ובחמש עבירות של התיימרות כבעל סמכות. עוד הרשיעה אותו השופטת בארבע עבירות של סיוע לשהייה בלתי חוקית בישראל, ובעבירה של עשיית מכשירים לעשיית חותמים.

בגזר הדין מכנה השופטת ברקאי את מעשיו של זטולובסקי "פרשה עגומה", וחושפת כי "הנאשם ביקש למצוא דרך קלה לעשיית כסף, ניצל את מצוקתם של ציבור השוהים הבלתי חוקיים בישראל ומכר להם דרכונים ושירותי הגירה, שמאחוריהם לא היה דבר וחצי דבר. בתמורה שלשל הנאשם לכיסו אלפי שקלים".

"הנאשם", כך נכתב בגזר הדין, "חזר ופרסם עצמו ברבים כקונסול מדינת מלכי צדק, מדינה אשר אינה קיימת על פני כדור הארץ, כי אם הוקמה על ידי נוכלים במדינת קליפורניה בארצות הברית לצורך ביצוע עבירות מס. הנאשם הדפיס דרכונים של מדינת מלכי צדק למוכרם לכל דיכפין שוב, כשהוא מבטיח כי דרכון זה מהווה תעודת ביטוח לשוהים הבלתי חוקיים בארץ, ואישור כניסה לכל מקום בעולם".

השופטת ברקאי התריעה על חומרת מעשיו של זטולובסקי כאשר כתבה בגזר הדין: "חומרה יתרה של מעשיו ניכרת אף מן העובדה כי הנאשם במעשיו פגע בריבונותה של מדינת ישראל. הוא סייע לשוהים בלתי חוקיים להמשיך לשהות במדינה, הגם מלחמתה של המדינה בתופעה זו".

עוד פסקה השופטת כי "הנפקת דרכונים מזוייפים פוגעת ביכולתה של המדינה לבקר את הנכנסים לתחומה, ואף עלולה להוות כלי לשימוש בידי אויבים המבקשים לפגוע בביטחונה של המדינה".

מסתבר, על פי גזר הדין, כי נגד זטולובסקי עמד מאסר על תנאי לשנה בגין ביצוע עבירות זיוף בכוונה לקבלת דבר, עוד לפני שבע שנים כשנתפס בעת זיוף דרכון ותעודת זהות ישראליים, לטובת אזרח טורקי שביקש להציג עצמו בארץ כישראלי.

במהלך משפטו הציג עצמו זטולובסקי כ"רובין הוד" של החלשים והמסכנים, כהגדרת השופטת בגזר הדין. בסופו של דבר הפעילה השופטת ברקאי נגד זטולובסקי, תושב קרית גת כיום, את עונש המאסר על תנאי לשנה, והוסיפה עוד שלוש שנות מאסר בפועל. כמו כן, גזרה עליו השופטת ברקאי קנס על סך 30 אלף שקל ומאסר על תנאי לשנה למשך שלוש שנים מיום שחרורו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך אתר מלכיצדק
ארבע שנות מאסר בפועל לחוזה מדינת מלכי דצק
צילום: מתוך אתר מלכיצדק
מומלצים