שתף קטע נבחר

הצעת חוק: להגביל שילוט הדרכים בערבית

ח"כ איתן, שהגיש את ההצעה, דורש להתיר שילוט בערבית רק במקומות בהם מספר התושבים הערבים עולה על שליש. הוא הסביר: "יש גורמים שרוצים להפוך את המדינה לדו-לאומית". ועדת השרים לענייני חקיקה דחתה את ההצעה אולם יו"ר הקואליציה הגיש ערר, ועשוי להכריז על חופש הצבעה בסוגיה במליאה

ח"כ מיכאל איתן (ליכוד) הגיש בשבוע שעבר הצעת חוק לפיה יוגבל שילוט הדרכים בערבית. איתן מציע שרק ברשויות המקומיות והעיריות בהן מספר התושבים ששפת אמם ערבית יעלה על שליש, יהיו פרסומים רשמיים בשפה הערבית.

 

לטענת איתן, הסעיף הקובע בחוק כי השפות הרשמיות בארץ יהיו עברית וערבית, ועל כן על כל הפרסומים הרשמיים להופיע בשתי השפות, הוא בסך הכל שריד מהתקופה המנדטורית.

 

ועדת השרים לענייני חקיקה דחתה בשבוע שעבר את הצעת החוק, ובעקבות כך הגיש יו"ר הקואליציה, גדעון סער, ערר להחלטה. סער טוען כי כתוצאה מפסיקת בג"ץ מלפני שנתיים שחייבה שילוט בערבית, נוצר אבסורד שבו בת"א-יפו, שבה חיים 6% ערבים, מחייב בג"ץ, על-פי הפסיקה, להציב שלטים בכל רחבי העיר, גם בערבית. "הדרישה של ח"כ איתן היא הגיונית, מה גם שרוב ערביי ישראל יודעים עברית", אמר סער. אם ועדת השרים תדחה את הערר, נתונה בידו של סער האפשרות להכריז על חופש הצבעה במליאה.

 

ח"כ איתן אמר כי השילוט עולה מיליונים. "עבור מה? יש גורמים שרוצים להפוך את המדינה לדו-לאומית, ולכן מבקשים לקבוע כי יהיה שילוט גם במקומות שבהם לא צריך. החוק תואם גם את האמנה של שמירה על זכויות שפה של מיעוטים לאומיים".

 

מנגד טוען ח"כ ג'מאל זחאלקה (בל"ד) כי חברי הכנסת אינם פועלים לשיפור מעמדה הקשה ממילא של האוכלוסייה הערבית, וכי הצעת החוק תביא לביטול מעמדה של השפה הערבית כשפה רשמית. "אולי יבוא יום שבו יבואו מאות אלפי ערבים לבקר בארץ, וייהנו מהשילוט", אמר זחאלקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אתר הכנסת
איתן. תואם את האמנה
צילום: אתר הכנסת
צילום: אתר הכנסת
זחאלקה. ביטול מעמדה של הערבית
צילום: אתר הכנסת
מומלצים