למרות הקיצוצים, בשירות הציבורי נמשכת חגיגת השכר
מנתונים שיתפרסמו בקרוב בדו"ח השכר השנתי והגיעו לידי ynet, עולה כי גם השנה בראש הרשימה נמצאים בכירי בנק ישראל עם עלות שכר של כ-70 אלף שקל, ואחריהם בכירי רשות הנמלים; בתחתית הרשימה העובד הבכיר ביותר במועצת הזיתים שעלות שכרו יותר מ-28 אלף שקל
גם בשנה שעברה נמשכה חגיגת השכר של העובדים בגופים הציבוריים הנתמכים בדרך זו או אחרת על ידי תקציב המדינה. כך מתברר מן הדו"ח השנתי על הוצאות השכר בגופים הציבוריים לשנת 2002, אשר הממונה על השכר באוצר יובל רכלבסקי עומד לפרסם בשבועות הקרובים.
נתונים שהגיעו לידי ynet מראים, כי עלות השכר החודשית של מאות רבות של בכירים בגופים הציבוריים הסתכמה אשתקד בעשרות אלפי שקלים לעובד. עלות השכר כוללת את מרכיבי השכר החודשי הממוצע ואת תשלומי המעביד לביטוח לאומי ולהפרשות סוציאליות שונות. עלות זו אינה כוללת תשלומים רטרואקטיביים שניתנו לעובד במהלך השנה ולא תשלומים בגין פרישה מהעבודה.
בבנק ישראל ממשיכים לחגוג
וזו תמונת השכר העולה מהנתונים (המתייחסים כאמור לממוצע עלות השכר ברוטו לעובד): עלות השכר החודשי של כל אחד משמונת העובדים הבכירים ביותר בבנק ישראל הסתכמה בשנה שעברה ב-69,766 שקל. עלות השכר של 17 הבכירים ברשות הנמלים והרכבות הסתכמה אשתקד ב-54,962 שקל.
עלות השכר של 14 בכירי הרשות לניירות ערך הסתכמה ב-50,440 שקל ושל 20 הבכירים ברשות שדות התעופה ב-47,915 שקל. כל אחד מ-20 הבכירים ברשות הדואר עלה לרשות מדי חודש 46,895 שקל ואילו עלות השכר החודשית של 34 בכירי הביטוח הלאומי הסתכמה ב-39,593 שקל. עלויות השכר של 15 העובדים הבכירים במוסד יד ושם הסתכמה ב-40,066 שקל ושל 8 הבכירים במכון התקנים ב-39,686 שקל.
לא רע במגדל השן האקדמי
גם במגדל השן האקדמי, מסתבר, חיים הבכירים לא רע. עלות השכר של ארבעת בכירי המועצה להשכלה גבוהה הסתכמה ב-47,269 שקל וזו של 2 בכירי האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים הסתכמה ב-49,932 שקל.
עלות השכר של 11 בכירי רשות השידור הסתכמה ב-44,331 שקל, בעוד ששמונת בכירי הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו נאלצו להסתפק בעלות שכר חודשית של 35,708 שקל.
תשעת הבכירים בחברת הביטוח הממשלתית "קרנית" עלו מדי חודש לחברה 43,835 שקל ואילו עלות השכר של ששת בכירי הרשות למלחמה בסמים הסתכמה ב-40,300 שקל. ברשות העתיקות הסתכמה עלות השכר של תשעת הבכירים ב-37,052 שקל.
כמה מרווחים ב"טוטו"?
מנתוני האוצר מתברר, כי גם בהימורים יכול להיות רווח בטוח: כל אחד מחמשת הבכירים במועצה להסדר הימורים בספורט ("טוטו") עלה למועצה 34,292 שקל לחודש. כל אחד מ-21 העובדים הבכירים בשירות התעסוקה, שכידוע לא ממש מוצאת תעסוקה למחפשי העבודה, עלה אשתקד מדי חודש לקופת המדינה 29,683 שקל.
עלות השכר של 10 בכירי רשויות הניקוז השונות נעו בין 26,856 שקל (כרמל) ל-36,125 שקל (שורק-לכיש) ואילו עלות השכר של העובד הבכיר ביותר במועצת הזיתים הסתכמה בשנה שעברה ב- 28,427 שקל.
יצוין, כי השכר הממוצע במשק עמד בחודש ספטמבר השנה על 7,074 שקל ברוטו.
מומלצים