שתף קטע נבחר

עוגיות לימון

עוגיות דקות, רכות ופריכות המתאימות במיוחד להגשה בשעת התה של אחר-הצהריים. סוד הארומה הלימונית שלהן טמון בתמצית לימון אמיתית שמכינים בבית

 

חומרים (כ-55 עוגיות):

 

1/4 כוס מיץ לימון טרי

175 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

1/4 2 כוסות קמח

1/4 כפית אבקת סודה

1 ביצה

1 חלמון

3/4 כוס סוכר

1/4 1 כפות גרידת לימון

1/8 כפית מלח

 

כלים:

3-2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה

 

הכנה:

1. בסיר קטן שמים את מיץ הלימון ומביאים לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה. מבשלים, ברתיחה עדינה, 5-4 דקות תוך השגחה, עד שהתערובת הופכת לסירופ עבה ומצטמצמת ל-1 כף. מוסיפים את החמאה, ומערבבים להמסה (אם החמאה לא נמסה, אפשר להמיס כמה שניות תוך ערבוב, מעל ללהבה נמוכה). מצננים.

 

2. מנפים את הקמח ואבקת הסודה לקערה בינונית.

 

3. בקערה גדולה שמים את הביצה, החלמון והסוכר, ומערבבים במטרף ידני לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת החמאה, גרידת הלימון והמלח, ומערבבים. מקפלים פנימה את תערובת הקמח, עד שהיא נספגת והתערובת אחידה. מכסים ומניחים במקרר ל-30-20 דקות.

 

4. מחלקים את הבצק ל-4 חתיכות. מרדדים כל חתיכה בין 2 יריעות ניילון נצמד לעובי 3 מ"מ. מחליקים תבנית אפייה ריקה מתחת ליריעות הניילון עם העוגיות, ומעבירים למקרר ל-15 דקות או יותר, עד שהבצק יציב.

 

5. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס).

 

6. מוציאים את התבניות מהמקרר. מסירים את יריעת הניילון העליון, והופכים מעל למשטח עבודה מקומח ומסירים את יריעת הניילון השנייה. בעזרת חותכן מקומח (עגול או עם צורות) בקוטר 6 ס"מ קורצים עוגיות בבצק. בעזרת מרית מתכת מעבירים לתבניות (המרופדות בנייר אפייה), ומניחים במרווחים של  2.5 ס"מ.

 

7. אופים 6-5 דקות, עד שהשוליים מתחילים להשחים קלות. מצננים בתבנית על רשת 5-4 דקות, ומעבירים במרית מתכת לרשת לצינון מלא. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומרי מירון
אופים 6-5 דקות, עד שהשוליים מתחילים להשחים קלות
צילום: עומרי מירון
מומלצים