שתף קטע נבחר

ראש אמ"ן: נראה שאסד רציני בכוונתו המדינית

בסקירה בפני הממשלה אמר ראש אמ"ן כי נראה שנשיא סוריה רוצה לנצל את שעת הכושר המדינית. ראש הממשלה שרון לחץ - והאלוף פרקש הבהיר שאסד ממשיך במקביל לסייע לחיזבאללה ולטרור. הממשלה אישרה: כספים שייתפסו בפעילות נגד טרור יועברו לצרכים הומניטריים. לפיד הזהיר מתוואי הגדר: "נהפוך לדרום אפריקה"

"נראה שבשאר אסד מאוד רציני בכוונתו לנצל את שעת הכושר המדינית אחרי הפעילות האמריקנית בעיראק ואחרי הקיפאון במשא ומתן עם הפלסטינים". כך אמר הבוקר (יום א') בסקירתו בפני הממשלה ראש אמ"ן, האלוף אהרון זאבי פרקש.

 

בעקבות ההערכה האופטימית הזו, ועל רקע הדיווחים אודות התוכנית ליישוב הגולן והטענות כי היא פוגעת במשא ומתן אפשרי עם סוריה, ביקש ראש הממשלה, אריאל שרון, לשאול באופן חריג את ראש אמ"ן שאלת הבהרה: "האם סוריה ממשיכה בעמדתה לסייע לפעילות ארגון חיזבאללה?"

 

ראש אמ"ן השיב שדמשק ממשיכה לסייע לחיזבאללה וגם למפקדות הטרור הפלסטיניות, זאת גם בסיפוק "אמצעים" וגם בכספים, כשעיקר הסיוע ניתן לתנזים של הפתח.

 

שרון לחץ שוב, לצורך הדגשה: "האם זאת התשובה לשאלתי?"

 

פרקש השיב: "כן, סוריה ממשיכה לסייע לחיזבאללה ולארגוני הטרור".

 

ההתרשמות בישיבה היתה כי ראש הממשלה מנסה לייצר תמונה "מאוזנת" יותר של פני הדברים מול הסורים. גורמים מדיניים אמרו ל-ynet כי עמדתו של האלוף פרקש איננה בהכרח מייצגת את עמדת הדרגים המקצועיים באמ"ן, הסבורים אחרת.

 

כספי הטרור יועברו למטרות הומניטריות

 

בהתייחסו לזירה הפלסטינית, ציין ראש אמ"ן כי הפלסטינים נוקטים במדיניות של המתנה וגרירת רגליים, ומצפים לחילופי שלטון בישראל ובארה"ב, דבר שמוביל את אבו-עלא למדיניות של פסיביות. המטרה של הקו הזה, אמר האלוף פרקש, היא להראות שבלי ערפאת לא ניתן יהיה להתקדם לשום מקום.

 

בהתייחסו למצב ביטחון הפנים ברשות אמר ראש אמ"ן כי כרגע שוררת ברשות הפלסטינית תופעה של "פאודה", אותה הסביר כאי סדר ציבורי, פשיעה ואנרכיה, ואף ציין בהקשר הזה התארגנויות נקודתיות של חטיפת מקורבי ערפאת כדי לנסות להמחיש לו איזה נזק גורמות ההברחות ברפיח. לדבריו, תופעה זו מאפשרת לחמאס לצבור כוח ולהיבנות כאלטרנטיבה לשלטון עד כדי סכנה שהרשות הפלסטינית תאבד שליטה.

 

הממשלה אישרה בישיבה את הצעת שר הביטחון, שאול מופז, להעביר כספים שנתפסו במסגרת פעילות צה"ל בשטחי הרשות נגד ארגוני הטרור עבור צרכים הומניטרים, כמו אספקת מזון. זאת בעקבות העובדה שאחד ממחסני המזון של ארגון בינלאומי נהרס עקב פעולת צה"ל.

 

השרים אביגדור ליברמן ואליעזר (מודי) זנדברג, נמנעו בהצבעה. זנדברג אמר כי " את הכספים יש להעביר כפיצוי לנפגעי הטרור הישראלים".

  

עוד דנו השרים בדיון הצפוי בבית הדין הבינלאומי בהאג בעניין הגדר. השר יוסף לפיד תקף בחריפות את תוואי הגדר ואמר כי "כל זה מגיע משום שלא הסתפקנו בבניית גדר הביטחון המקומית, ושינינו את התוואי עד כדי שהוא הפך נושא לעימות בינלאומי".

פורסם לראשונה 04.01.04, 11:29

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זאבי פרקש. הוא רציני
זאבי פרקש. הוא רציני
צילום: דן בללטי
שרון. זו התשובה?
שרון. זו התשובה?
צילום: באובאו
אסד. גם תומך בטרור
אסד. גם תומך בטרור
צילום: איי פי
לפיד. נהפוך לדרום אפריקה
לפיד. נהפוך לדרום אפריקה
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים