שתף קטע נבחר

עיריית ירושלים: "מנכ"ל פסטיבל ישראל נהג בחוסר אחריות"

בתגובה להגשת הבג"ץ נגדה על-ידי פסטיבל ישראל, תוקפת עיריית ירושלים את המנכ"ל יוסי טלגן, חושפת את משכורתו וטוענת כי היא התומכת העיקרית בפסטיבל

פסטיבל ישראל הגיש עתירה לבג"ץ כנגד עיריית ירושלים לפיה הוא מבקש לדעת מדוע לא עמדה העירייה בהתחייבותה כלפי הפסטיבל ומדוע הפחיתה רטרואקטיבית 700 אלף שקלים מתוך 2,200,000 השקלים שהתחייבה להעבירם בכתב לפני פתיחתו של הפסטיבל האחרון. במקביל דורשת הנהלת הפסטיבל שכספי תקנת ירושלים יועברו ישירות למוסדות התרבות בבירה דרך מנהל תרבות ולא באמצעות העירייה.

 

הפסטיבל מתבסס על טענה שהפנתה לאחרונה שרת התרבות, לימור לבנת, כלפי ראש עיריית ירושלים, אורי לופוליאנסקי, לפיה הוא מתעלם ממוסדות התרבות בעיר. בפסטיבל אומרים היום: "מזה מספר שנים מצליח המוסד לשמור על איזון תקציבי. אין ברצוננו או בכוונתנו להיקלע לגירעון כתוצאה מאי עמידה בהתחייבות השלטונית".

 

מנכ"ל הפסטיבל, יוסי טלגן, אומר בראיון ל-ynet: "אנחנו מחזקים את הטיעון שלא צריך להעביר כספים המיועדים למוסדות התרבות דרך עיריית ירושלים. לפני מספר חודשים חשפנו שהעירייה אינה מקציבה כספים מקופתה, אלא משתמשת בכספי המדינה כצינור ומחלקת אותם כראות עיניה. ויתרנו בתחילת השנה על כמיליון וחצי שקל והסכמנו לכל הגזרות שכפתה עלינו העירייה ובתנאי שזו תעמוד בהתחייבויותיה. ב-31 בדצמבר הגיש מנהל אגף התרבות בעירייה, עודד פלדמן, הצעה להעביר לנו סכום שקטן בשליש ממה שהובטח. מדובר בכסף השייך למדינה, אנחנו דורשים שהעירייה תעמוד בהתחייבויותיה ומוחים על השיטה של קיצוץ רטרואקטיבי. גם אנחנו כמו השרה לבנת איננו מקבלים את נסיונו של ראש העיר להתחמק מחובתו לתמוך במוסדות התרבות החשובים הפועלים בבירה. אנחנו מבקשים שהכספים יועברו ישירות אלינו דרך מנהל תרבות ולא באמצעות העירייה. אין סיבה או הצדקה לאלץ אותנו לשחר על פתחי העירייה ולעמוד בפני פרנסי העיר כעניים בפתח".

 

לדברי טל-גן "יש אנשים בעירייה שבאופן שיטתי עושים הכל בכדי לפגוע בנו. אני מעדיף שלא לומר במי מדובר כעת על מנת לא לתת לעניין נופך אישי, שהרי מדובר בנושא עקרוני".

 

עיריית ירושלים בתגובה: "מדובר בתביעה חסרת שחר, שהוגשה מסיבות פוליטיות ולא ענייניות. העירייה תומכת ב-60 מוסדות תרבות נוספים, שאינם נופלים בחשיבותם מפסטיבל ישראל. למרות הקיצוץ ב'תקנת ירושלים' הועברו 1.5 מיליון שקל לטובת הפסטיבל - יותר משהקציב לו כל גוף אחר. אחוז משמעותי מהקצבה זו מוקדש למשכורתו של מנכ"ל הפסטיבל, שעמדה בשנים 2002-2001 על כ-400 אלף שקל (אין עדיין נתונים לגבי 2003). העירייה אינה אחראית לכך שנוכח הביקורת על רמת הפסטיבל, מספר המשתתפים באירועים היה מאכזב, ולכן הפסטיבל נחל כישלון והינו בגירעון. זאת לעומת פסטיבלים אחרים, שהצליחו מעבר לצפוי בשנה זו. על כן התירוץ הביטחוני אינו רלוונטי. מנכ"ל הפסטיבל יוסי טלגן, ששימש בעבר גם כמנכ"ל עיריית ירושלים, יודע היטב כי אישור משפטי על גובה ההקצבה ניתן אך ורק על-ידי ועדת הקצבות במועצת העירייה, ומשום כך, באם על-פי טענתו הוא הוציא כסף טרם היתה לו התחייבות תקפה, הרי שגילה חוסר אחריות".

 

המנכ"ל יוסי טלגן בתגובה לתגובה: "הנושא יתברר בבית המשפט. אין לי כל צורך להגיב להכפשות, שרק מוכיחות שלטיעונים של העירייה אין כל ביסוס. כשמנכ"ל עירייה ומנהל אגף בה מתחייבים בכתב, זו אחריותם וחובתם להביא את הדבר לאישור הוועדות הרלוונטיות. אין הדבר מתפקידו של הפסטיבל. עליהם להבטיח רק לאחר שקיבלו גיבוי. בעירייה מודים היום בדיעבד שלא הביאו את הדברים לאישור הוועדה אלא לאחר סיום הפסטיבל. מעבר לזה, בכל הנוגע לשכרי, הוא עומד בכל הקריטריונים ודרגות השכר שנקבעו למנכ"לים ומנהלי מוסדות בסדר גודל כזה. לא חרגנו, להפך, צמצמנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים