שתף קטע נבחר

Crouching Tiger, Hidden Dragon

משחק המבוסס על הסרט "נמר דרקון" אינו מתקרב לאיכות הסרט, ופשוט אינו מומלץ לקניה

הסרט עליו מבוסס המשחק Crouching Tiger, Hidden Dragon, שיצא בשנת 2000, הציג קרבות קונג פו מרהיבים ועמוסי פעלולים, שמבוצעים בכוריאוגרפיה נדירה ביופיה. משחק המכות, שמגיע שלוש שנים אחרי לקונסולת ה-PS2, לא מתקרב לאיכותו של הסרט באף מדד אפשרי. הוא עלוב למראה, אינו מרגש לרגע ונטול לחלוטין מזרימה.

 

בתחילת המשחק, תמצאו את עצמכם עומדים בחצר רחבה, חרב עומדת הכן בידכם ושלושה שומרים בלתי חמושים רצים לעברכם. על מנת להיפטר ממטרדים אלו, המשחק מצייד אותנו בארבעה כפתורי לחימה. שני כפתורים מופקדים על מכות בידיים חשופות, שניים מופקדים על לחימה בעזרת החרב, תוך הפרדה בין "מכה חזקה" ל"מכה חלשה".

 

את המכות ניתן לשלב במספר מצומצם של קומבואים - שתי מכות קלות ואבחת חרב, שתי מכות חרב ובסופן בעיטה וכדומה. בנוסף יש כפתור כנף שמופקד על "הגנה", כפתור שמופקד על קפיצה וכפתור לריצה מהירה.

 

נגמר המלאי בבית החרושת ליריבים

 

מעיכת כפתורים ישנה וטובה היא כל מה שנדרש מכם כדי להביס את כוחות האויב בתחילת המשחק, ומעיכה קצת יותר מתוזמנת נדרשת בהמשך. ברגע שאויב מתקרב לטווח פגיעה, ממטירים עליו שתי מכות חרב חלשות, ומקנחים עם בעיטה חזקה לסיום, שמעיפה אותו למרחק של כעשרה מטרים.

 

בשלב זה, או שהיריב יקום על רגליו וירוץ בשנית לעבר חרבנו השלופה בנחישות כפולה ובגישה שלא התעדנה במאום על סמך ניסיון העבר הכואב, או שיואיל בטובו לנפוח את נשמתו, דבר שיגרום באורח פלא לאויב נוסף לצאת מבניין סמוך במקומו. העניין נמשך עד שבסופו של דבר נגמר המלאי בבית החרושת ליריבים.

 

אנחנו ניגשים לשער, מטפלים בשני שומרים חמושים בחרב (שמתפתים גם הם להיכנס לטווח הפגיעה של השחקן, ואוכלים קומבו מכות ממש כמו אחיהם הבלתי חמושים), וממשיכים הלאה. שתי אבוקות שבוערות בלהבה כחולה מסמנות את הדלת שדרכה יש ללכת על מנת להתקדם במשחק. לכן ניקח את המשעול הזה.

 

לא מסתירים

 

ב"איזור" הבא, כמו בכל האיזורים שתצטרכו לעבור עד לתום המשחק המשמים הזה, תחכה לכם בדיוק אותה גלולת דיכאון. אם בתחילת המשחק אנחנו מוכנים עוד לסבול בשקט, ככל שהמשחק מתמשך, הנחמה הזו מתפוגגת לאיטה. תחושת הרפיון מזדחלת ככל שהשעות נוקפות, עד שבסופו של דבר השחקן נאלץ להשלים עם האמת המרה.

 

זה מה שאני הולך לעשות בשש השעות הקרובות: לרוץ לכיכר/רחוב/יער הבא, להכחיד שלושה גלי שומרים שמסתערים עליי, להפעיל איזה שיקוי בריאות, ולהמשיך הלאה. יאמר לזכות המפתחים, שהם לא טורחים להסתיר מפני השחקן את מה שמצפה לו. במספר הזדמנויות, בעת כניסה לאזור חדש, המצלמה יוצאת לסיור אווירי.

 

בתום הסקירה המייאשת, תמצאו את עצמכם בסוף האזור, עומדים מול זוג לפידים שלהבתם בוערת בכחול. מה מחכה לנו באזור הבא? עוד רחוב מתפתל ועמוס באויבים מטומטמים! והפעם, לשם הגיוון, ממתינים לנו גם כמה אויבים בעלי יכולת לחימה ארוכת טווח, שזורקים לעברנו עצמים לא מוגדרים.

 

נשמע כיף, לנווט לאורך אינספור אזורי משחק, שכולם נראים דומים מאוד מבחינת עיצוב חזותי, וזהים לחלוטין מבחינת חווית המשחק, נכון? כדי שלא תפספסו את ההנאה, נבנה המשחק לפי מתכונת "לך תביא", בה השחקן נדרש לרוץ דרך מספר אזורים, לבצע מטלה מטופשת כלשהי, ואז לרוץ בדיוק באותה הדרך חזרה.

 

זה יותר קל מכפי שזה נראה

 

זה לא נכון לומר שהלחימה מורכבת אך ורק מקריעת האויבים לגזרים במכות. תוכלו אמנם להמנע ממתקפות אויב פשוט על ידי מתקפה מקדימה, אבל מכיוון שהאויבים שומרים על מרחק - לפעמים תאלצו לבצע קומבו של ממש כדי לפגוע בהם. במקרים מסוימים, האויבים אפילו יצליחו להגיע אליכם ולתקוף אתכם, דבר שמפעיל את המאפיין היחידי שנראה מרשים במשחק הזה.

 

ברגע שאויב כלשהו פותח בקומבו מכות נגדכם, אייקון בפינה העליונה-שמאלית של המסך יתחיל להבהב, ולהורות לשחקן בדרך זו מתי בדיוק עליו להקיש על כפתור L1 על מנת לחמוק מן המכה. בזמן שההתחמקויות עצמן נראות מרשימות למדי (קפיצה בפישוק רגליים שמתחמקת מהנפת גרזן נמוכה, זינוק לאחור ועמידה על הידיים בשביל אבחת חרב מסוימת) - הביצוע לא דורש יותר מאצבע. לחצו על כפתור הבלימה במהירות, ותחמקו מהמכות.

 

ככל שמתקדם המשחק, צוברים ניסיון בסגנון הלחימה שתשתמשו בו יותר - קרב מגע או לחימה עם נשק. היתרון שנלווה לניסיון הוא "המכות המיוחדות" שיפתחו בפניכם. השימוש במכות מוגבל למדי, כיוון שהוא דורש מכם להמם את האויב, ללפות אותו, ואז להכניס רצף מקשים מסוים שמפיק קומבו "חיסול" הרסני במיוחד.

 

גיבורים נוספים

 

אחרי שתשלימו את המשחק מנקודת מבטה של ג`ן, הדמות הראשונה במשחק, המשחק יעביר את השליטה לשני גיבורים נוספים מהסרט בזה אחר זה: Lu Shu Lien ו-Li Mu Bai, כדי לוודא שבאמת שמנו לב עד כמה מועט המאמץ שהושקע בפירוט של כל שלב במשחק, המשחקיות מנקודת מבטן של הדמויות הללו מתנהלת באותם אזורים משעממים שדרכם ליווינו את הדמות הראשונה.

 

בחלק מהשלבים אף הגדילו לעשות, והחליטו לתת לשחקן חזרה מדויקת על סדר אזורי הקרב, עם אפס אזורים חדשים, כשכל ההבדל בין הדמויות מסתכם ביעדים שונים שכתובים על הנייר. סליחה, שכחתי: במרכז המסך גם עומדת דמות שנראית שונה לחלוטין מהדמות בה שלטתי בתחילת המשחק. 

 

חולשה אחת של המשחק, שאומנם הוזכרה כבר בדרך אגב, אך ראויה גם לפסקה משל עצמה, היא הגרפיקה הנחותה של הכותר הזה. עליבות חזותית שולטת כאן: פירוט דל, עיצוב שלבים משעמם וחדגוני להפליא, מגוון מצומצם של שומרים משובטים שנראים והולכים אותו הדבר, מניין פוליגונים נמוך - כמעט כל מגרעה אפשרית נמצאת במשחק הזה.

 

למען האמת, גרפיקה ברמה נמוכה מעולם לא הצליחה להוציא אותי משלוות רוחי. אם משחק כלשהו נראה יפה - מה טוב, אם הגרפיקה נוראית, היא יכולה אמנם לגרוע מחווית המשחק, ואפילו לפגום בה -אבל היא לעולם לא תצליח להוציא אותי מהכלים. מה שיכול להוציא אדם מכליו, הוא מצלמה גרועה.

 

מנה גדושה של תסכול

 

לא הייתי מעלה על דעתי שמאפיין טריוויאלי כמו נקודת מבט מגוף שלישי יכול לספק מנה כה גדושה של תסכול, אבל Crouching Tiger הוכיח זאת באותות ובמופתים. המצלמה שעוקבת אחרי השחקן אינה רגישה למאורעות. לא אכפת לה איפה האויב עומד ביחס לשחקן, ולא מעניין אותה אם גם האויב וגם השחקן מוסתרים מאחורי החומה שתקועה באמצע המסך.

 

ניתן לסובב את המצלמה באופן ידני תוך כדי משחק, בעזרת הסטיק השמאלי, ולצערי נאלצתי להשתמש באופציה הזו לעיתים מזומנות. לא אחת חדלתי מכל מהלכי ההתקפיים, ובעודי מקיש על כפתור "הגנה" בפאניקה, סובבתי את נקודת המבט העצלה בעצמי - אלא שהתיקון מחזיק מעמד בדיוק שלושים שניות.

 

בכל פעם שתגיעו אל המנוחה והנחלה, ותייצבו את המצלמה בזווית סבירה - ארבעה צעדים קלים יספיקו כדי להרוס את הכל, ולהחזיר את המצלמה לנקודת מבט בלתי נוחה בעליל. מספיק, לא? אין טעם שנפרט הלאה על הניסיון היחידי של המפתחים לבצע שלב קפיצות פלטפורמי, שמסתיים בערבוביה של תסכול ושיעמום קטלני.

 

אל תקנו

 

לא אלאה אתכם בפרטים על כלי הנשק במשחק, חרב או מקל - כי אין שום הבדל אמיתי ביניהם. האפשרות לרוץ לאורך קירות, שנשמעת מרשימה, לא הוזכרה בביקורת מאותה סיבה בדיוק - אין בה שימוש. היא גם לא נראית טוב, כמו שאר המשחק.

 

מלבד הפסקול, שלקוח מהסרט, הסאונד במשחק חלש מאוד. הגרפיקה נמצאת איפשהו בין "מאוד לא מושך" ל"גרוע", ורמת הבידור שהמשחקיות מבטיחה לכם מתחרה בקושי רב עם בהייה בתקרה.

 

אפילו עלילה ראויה לשמה אין, כיוון שתסריט הסרט הוחלף ברצף של סצינות מנותקות מהקשר. קטעים מצולמים מהסרט, שמופיעים בין השלבים, מזכירים לנו שבעצם יש אלטרנטיבות בידוריות אחרות, ומובילים אותנו למסקנה הצפויה: אל תקנו את המשחק הזה.

 

משחקיות: 5. משחקיות מכות נטולת כל השראה. חוזרת על עצמה שוב, ושוב, ושוב.

 

גרפיקה: 6. פירוט גרפי נמוך, חמישה אויבים שחוזרים באלפי העתקים, חדגוניות מעוררת בחילה...

 

סאונד ופסקול: 7. אפקטים קוליים עלובים, אך הפסקול טוב מאוד.

 

אורך חיים: 6. שש שעות משחק בערך, לא שזה משנה - לא תרצו לסיים גם בפעם הראשונה.

 

טכני: 8. יש משהו במשחק הזה שפועל כמו שצריך!

 

ציון כולל: 50.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Crouching Tiger, Hidden Dragon. נטול זרימה ולא מרגש
Crouching Tiger, Hidden Dragon. נטול זרימה ולא מרגש
האויב יואיל בטובו לנפוח את נשמתו
האויב יואיל בטובו לנפוח את נשמתו
ההתחמקויות עצמן נראות מרשימות למדי
ההתחמקויות עצמן נראות מרשימות למדי
מגוון מצומצם של שומרים משובטים
מגוון מצומצם של שומרים משובטים
המשחקיות מנקודת מבטן של הדמויות זהה
המשחקיות מנקודת מבטן של הדמויות זהה
אתר Vgames
אתר Vgames
מומלצים