שתף קטע נבחר

בתי קפה ומסעדות

על בית הקפה שאינדיאנה ג'ונס פירסם, המאכל הלאומי המצרי, מה כולל 'קופטה קבב', מה ימכרו לכם בשוק ואיך אוכלים אורז ודגים - המלצות למסעדות עממיות

איפה יושבים? בכל נקודה בה מתעייפים, אך בית הקפה המפורסם ביותר, שכיכב בסרט 'אינדיאנה ג'ונס' וקיים מאז 1860, הוא 'פישאווי', בלב השוק הגדול במזרח התיכון, שוק חאן אל חלילי המפורסם, ששורד מאז המאה ה-16. הזמן האידיאלי להרביץ שם הופעה יהיה ביום שישי אחר הצהריים. כאן ינסו למכור לכם כל דבר, מאורנמנטים פרעוניים ועד נעלי עור מוזהבות (אני מודה שכמעט התפתיתי).

 

אבל השירות הכי מגניב בשוק הוא צחצוח הנעליים. תמורת לירה מצרית ישילו את נעליך מעל רגליך, יעלימו לך אותן ותוך רבע שעה של תפילה שלא תיאלצי לחזור יחפה למלון, יחזירו לך אותן מבריקות בטירוף. שווה!

 

בעודי מתענה עם התה המר, ניגשה אלי ידעונית עטוית שחור מלוקסור וביקשה לצייר לי חינה על גב ידי. התמסרתי טוטאלית והקרבתי לטובת העניין עשר לירות, הון עתק במושגים מקומיים, בתקווה להשוויץ עם הגימיק החדש בשובי ארצה. אבל מסתבר שטלנובלה ברזילאית בשם 'האחד' כבר הקדימה אותי והחדירה את הטרנד לשוק הישראלי די מזמן.

 

מסעדות: פוגשים את העם

 

המלצתי היא לסעוד צהריים רק במקומות עממיים, כי סביר להניח שבמסגרת הבילוי הלילי תתערו רק עם האלפיון העליון. נצלו את היום למפגשים עם העם.

 

צמחוני: המאכל הלאומי המצרי אינו פול ובצל כפי שחושבים, אלא קושארי, תבשיל המוגש בקערה ומורכב ממג'דרה, אטריות, המון בצל מטוגן, גרגרי חומוס ורטבי עגבניות, שום וצ'ילי. משביע, טעים ומאפשר להמשיך את היום בקלילות.

 

הקושארי הטוב ביותר נמצא בכיכר תח'ריר, בדאונטאון של קהיר. זהו אזור הקניות והבילוי של המעמד הבינוני, אבל החנויות מציעות מבחר בגדים ונעליים שאפילו אני, שסובלת מתאוות טקסטיל חשוכת מרפא, לא הצלחתי למצוא בהן משהו ראוי. למסעדה קוראים 'קושארי א-תח'ריר', ואם תמצאו את הכניסה הצרה אליה תגלו סירים מהבילים, ריחות מרגשים וקומה שנייה המיועדת לישיבה. התפריט פשוט כמו בזהבה ושלושת הדובים: קושארי קטן, גדול ובינוני. המחיר נע בין 3 ל-5 לירות (3.5-2 שקלים).

 

על האש: על רקע ערבסקות מדהימות, כשהמולת השוק נשקפת מהחלון, אכלנו בשישי בצהריים במסעדת 'אל דהאן' שבלב חאן אל חלילי, עם עוד עשרות משפחות מצריות רעבות. זללנו מעדנים מקומיים כמו קופטה קבב, בשר גדי, רגלי טלה ויונים ממולאות. 'קופטה קבב' זה הכינוי המצרי למיקס גריל, הכולל צלעות כבש - העסיסיות שאכלתי מימי - שישליק וקבב המתומחרים על-פי משקל, כשקילו עולה 40 לירות (29 שקלים). מבחינת תבשילים מקומיים, מחירם של יונה ממולאת, צלחת של רגל טלה נימוחה עם ירקות מבושלים, ובשר גדי עם שורשים - זהה: 8 לירות בלבד. אין צורך לציין ש-120 לירות (85 שקל) הספיקו לחמישה אנשים. והזמנו את כל התפריט.

 

דגים: אם אתם בקטע של דגים, סמוך לכיכר קלעה, הכיכר הסמוכה למסגדים המפורסמים בעיר, ישנה מסעדת דגים בה אתם בוחרים את הדג והוא מוגש לכם מטוגן או מפוחם, כשמבפנים הוא עסיסי וספוג ברטבי שום ועשבי תיבול. מעדן. הדג מוגש בלוויית אורז, חצילים בטחינה וחמוצים מדהימים. אזהרה: פה תיאלצו לסעוד אורז ודגים בידיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בזמן שתאכלו יצחצחו לכם את הנעליים
מומלצים