שתף קטע נבחר

שרון: "כל מו"מ עם סוריה - תוצאתו ויתור על הגולן"

עוד אמר ראש הממשלה בדיון בוועדת חוץ וביטחון בכנסת: "ירדן מובילה את העולם הערבי במאבק בהאג, מחשש לזרימת פליטים לשטחה. דעתנו לא נוחה מהצטרפותה לדיון בביה"ד הבינלאומי, ואמרנו להם שיש להם מה להפסיד". הבהיר: "תוואי הגדר ישתנה רק על-פי האינטרס הישראלי". אחה"צ במליאה: 5 הצעות אי-אמון והצהרה של שרון בנושאים חברתיים. ועוד קודם לכן: "פגישת עדכון" עם פרס

"כל משא ומתן עם סוריה אינו רק מפגש נעים, זהו ויתור על רמת-הגולן". כך אמר ראש הממשלה, אריאל שרון, בוועדת חוץ וביטחון בכנסת.  

 

בתגובה, האשימו ח"כ רן כהן (מרצ) בהיותו "סרבן שלום". לדבריו, "שרון הרס את התיזה של בן-גוריון ובגין, שקבעו כי ידה של ישראל מושטת לשלום בכל עת".

 

  • אז מה עושים עם אסד? לחצו כאן למשאל גולשים
  • נשיא סוריה דורש מו"מ פומבי - לחצו כאן לראיון

 

ועדת חוץ וביטחון התכנסה לדיון מדיני בהשתתפות ראש הממשלה, כשבמוקד: הערכות ישראל לקראת הדיון בבית-הדין הבינלאומי. הדיון נערך לבקשת חברי סיעות הימין בוועדה, שדורשים כי ישראל תחרים את הדיונים "המכורים מראש".

 

שרון אמר כי העצרת הכללית של האו"ם שגתה כאשר העבירה בעיה פוליטית לפתחו של בית-הדין הבינלאומי, ובכך חיבלה במו"מ הישיר בין הצדדים. באותו עניין בחר שרון להעביר מסר דווקא לרבת-עמון: "דעתנו לא נוחה מהצטרפות ירדן לדיון המשפטי בהאג. הבהרנו לירדנים שיש להם מה להפסיד". 

 

ראש הממשלה אמר כי "הירדנים מוטרדים מכך שאם נבצע צעדים חד-צדדיים, אשר יפגעו בפלסטינים, רבים מהם יחליטו לעקור לירדן. זה מטריד אותם מאוד, ולכן הם מעורבים בתהליכים האחרונים, לרבות בנושא הגדר. זו חריגה ממערכת היחסים הכמעט אסטרטגית ביננו לבינם. הבהרנו להם שלישראל אין מטרה שהפלסטינים יעקרו לירדן".

 

ח"כ אתי ליבני (שינוי) שאלה את שרון, כיצד הגיבה ישראל לפנייתה של ירדן להאג בנושא הגדר. ראש הממשלה השיב: "ירדן מובילה את העולם הערבי במאבק בהאג, מחשש שהגדר תיצור זרימה של פליטים פלסטינים לשטחה".

 

לשאלתו של ח"כ אהוד יתום (ליכוד) בעניין תוואי הגדר, הדגיש שרון כי התוואי ישונה רק על-פי האינטרס הישראלי - קרי, נימוקי הביטחון המשפטנים בארץ, ובכלל זה חוות הדעת שהגישה בנושא הפרקליטה והמשנה ליועץ המשפטי, עדנה ארבל.  

 

שרון התייחס בדבריו גם לקיפאון בערוץ הפלסטיני, וחשף כי בשבוע שעבר נועד פרס עם ראש הממשלה הפלסטיני, אבו עלא. בתשובה לשאלה מדוע הוא עצמו לא נפגש עם ראש הממשלה הפלסטיני, השיב שרון בהלצה: "אבו עלא לא נפגש איתי כי אין לו זמן. הוא עסוק בלהיפגש עם אישים פוליטיים מהשמאל".

 

משרד רה"מ שיגר מכתבים להאג

 

בפתח הדיון אמר יו"ר ועדת חוץ וביטחון, ח"כ יובל שטייניץ, כי "הדרך היחידה לצאת בשלום מהמלכודת בהאג היא להימנע מלהיכנס אליה, כלומר, לא להשתתף במשפט, ולתת לו לדעוך כבימת תעמולה חד-גונית ומשעממת".

 

ראש הממשלה השיב כי משרדו שיגר שני מכתבים להאג, האחד בנוגע לסמכות הוועדה והשני בעניין הרכבה, שכולל ירדנים ומצרים. "נצטרך לקבל כמה החלטות, ובהן - האם שולחים נציג למשפט או מכתב מפורט, בו תוצג עמדתה של ישראל", אמר שרון. "טרם גיבשנו אסטרטגיה בנושא", הוסיף.   

 

ח"כ יוסי שריד תקף בדיון את ראש הממשלה על דבריו כי יהיה שינוי בתווי הגדר, ואמר: "השינוי ששרון מדבר עליו דומה לפינוי המאחזים - דיבורים בעלמא. כאשר מעמידים את ראש הממשלה במבחן המעשה, הוא נכשל. בניית הגדר נעשתה ללא מחשבה תחילה, מי יתן את הדין והחשבון על העלויות? שרון מביא את הכסף מהבית?"

 

ואילו שר הביטחון מופז, שביקר היום במתנ"ס בבאר-יעקב, ניסה להצדיק את גדר ההפרדה, כשאמר כי "בשלושת החודשים האחרונים מנעו מערכת הביטחון והגדר את כניסתם של 27 מחבלים מתאבדים לשטח ישראל". 


פורסם לראשונה 19/01/2004 11:41

 

בהכנת הידיעה השתתפו אטילה שומפלבי וחנן גרינברג
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מכתבים להאג. שרון
צילום: איי פי
צילום: מתוך אתר הכנסת
לא להיכנס למלכודת. שטייניץ
צילום: מתוך אתר הכנסת
צילום: ג'רמי פלדמן
"סרבן שלום". כהן
צילום: ג'רמי פלדמן
צילום: אתר הכנסת
הקשה בנושא הגדר. יתום
צילום: אתר הכנסת
צילום: איי פי
"נפגש עם אבו-עלא". פרס
צילום: איי פי
מומלצים