שתף קטע נבחר

חוג לשעת חירום

לראשונה בישראל: גיאוגרפיה של אזורי אסון, מגמה חדשה באוניברסיטה. במסגרת התוכנית יוכשרו התלמידים למלא תפקידי מפתח בהתמודדות עם מצבי חירום ואסונות

תוכנית ייחודית ללימודי תואר שני במגמה גיאוגרפיה של אזורי אסון תיפתח, לראשונה במוסד אקדמי בישראל, באוניברסיטת חיפה. התוכנית תיפתח בסימסטר ב' של שנת הלימודים תשס"ד, במסגרת החוג לגיאוגרפיה ולימודי סביבה.

 

מטרת התוכנית היא להכשיר את תלמידיה למילוי תפקידי מפתח והתמודדות עם אזורי אסון ומצבי חירום בשירות הציבורי ובארגונים גדולים. לדברי פרופ' ארנון סופר, מהעומדים בראש התוכנית, "נוכח חשיבותן המכרעת של ההחלטות שצריך לקחת בעיתות משבר ואסון, מוטב שהחלטות מסוג זה יתקבלו על ידי אנשים שהוסמכו לכך ועל בסיס ידע מקצועי רחב. החוג יסתייע בהרצאות ובידע המצטבר של  אנשי מקצוע מתחומים שונים כפסיכולוגיה, מדע המדינה, משאבי אנוש, גיאולוגיה, סוציולוגיה, רווחה ומשפט".

 

בין הנושאים שיילמדו בתוכנית: תיאוריות להתמודדות עם מצבי חירום באזורי אסון, אזורי אסונות טבע כמו רעידות אדמה בישראל ומחוללי אזורי אסון מעשה ידי אדם כמו סיכונים טכנולוגיים, פיגועים ותאונות, הערכת נזקים באזורי אסון, היבטים כלכליים ומשפטיים של מצבי חירום ועוד.

 

בכל שנה ייערכו סיורים במתקנים מסוכנים ובגופי חירום. כמו כן, ישתתפו התלמידים בסימולציה של אירועי אסון אפשרי בישראל והכנת תוכנית להתמודדות עימו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוניברסיטת חיפה. לימוד אזורי אסון
צילום: לע"מ
מומלצים