שתף קטע נבחר

שרון במכתב לאיתן: אני תומך במשאל עם

במכתב ליו"ר ועדת החוקה של הכנסת, שהגיע לידי ynet, הביע ראש הממשלה תמיכה ב"מתן ביטוי לאזרחים בנושאים מדיניים גורליים לעתיד המדינה". ח"כ איתן ביקש משרון לתמוך בהצעתו לבצע משאל עם כחוק בכנסת

ראש הממשלה אריאל שרון תומך בעריכת משאל עם על תוכנית הנסיגה, והוא הודיע על כך באופן רשמי ליו"ר ועדת החוקה, ח"כ מיכאל איתן. עם זאת, מלשכתו נמסר ל-ynet כי "הנטייה היא לערוך משאל עם מכוח החלטת ממשלה, שתוקפו לא מחייב, אך הוא נותן תוקף מוסרי לביצוע התוכנית".

 

במכתב תשובה שנשלח ליו"ר ועדת החוקה, אשר תוכנו הגיע ל-ynet, כותב שרון: "אני בוחן בחיוב קיומו של משאל עם בנושאים מדיניים, זאת כדי לתת ביטוי לשותפות האזרחים בהחלטות גורליות על עתיד המדינה, ולהעניק תוקף מוסרי גדול יותר למהלכים המדיניים שעל הפרק. עם זאת, ראש הממשלה מתכוון להביא כל הסכם מדיני לאישור הכנסת".

 

מכתב התשובה לאיתן נשלח בעקבות פנייתו לשרון, כדי לבחון את עמדתו בנושא הצעת החוק שהגיש. איתן הניח כבר לפני שבועיים את הצעת "חוק יסוד: משאל עם" על שולחן הכנסת. בפנייה לשרון, כתב איתן: "אבקשך לשקול את העמדה על פיה, לאחר שהממשלה והכנסת יקבלו החלטה הכרוכה בפינוי יישובים, ובטרם יישומה, תובא החלטה זו למשאל עם".

 

על פי הצעת החוק שהגיש איתן, "החלטת הממשלה בנושא טעונה את אישור הכנסת בהחלטה שתתקבל ברוב של 70 חבריה. לאחר מכן, משאל העם ייערך במועד שתקבע הכנסת, שיהיה לא פחות מ-30 יום ולא יותר מ-45 יום אחרי קבלת ההחלטה על-ידי הכנסת".

 

עוד נכתב בהצעה כי "זכאי להשתתף במשאל עם מי שרשום בפנקס הבוחרים לכנסת. החלטת הממשלה והכנסת יפורסמו ברשומות ויובאו לידיעת הציבור בדרך שיורה יו"ר ועדת הבחירות המרכזית לכנסת 21 ימים לפחות לפני מועד משאל העם.

 

"הבוחר במשאל העם יצביע 'כן', שמשמעו תמיכה במתן תוקף להחלטת הממשלה, או 'לא', שמשמעו התנגדות למתן תוקף להחלטה. היה מספר מצביעי ה'כן' גדול ממספר מצביעי ה'לא', יינתן תוקף להחלטת הממשלה". המועד המדויק לעריכת המשאל לא נקבע בחוק היסוד עצמו, כדי לאפשר לכנסת גמישות מסוימת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
תומך במשאל. שרון
צילום: איי פי
צילום: אתר הכנסת
מכתב משרון. איתן
צילום: אתר הכנסת
מומלצים