תעשיית הסרטים תובעת יצרנית תוכנות העתקה
המאבק ממשיך: התאחדות זכויות היוצרים ב-DVD, קבוצה שממונה על טכנולוגיית הגנה מפני העתקות בתקליטורי DVD של סרטים, תובעת את חברת 321 Studios, יצרנית תוכנה פופולרית להעתקת DVD
ה-DVD CCA (התאחדות זכויות היוצרים ב-DVD), קבוצה שמעודדת שילוב של טכנולוגיה נגד העתקות בסרטי DVD, הגישה בסוף השבוע תביעה על הפרת פטנט נגד חברת 321 Studios, יצרנית התוכנה DVD Copy Plus ו-DVD X Copy. התביעה, שהוגשה בבית משפט המחוזי של דרום ניו יורק, היא הצעד האחרון במאבק זכויות היוצרים של הוליווד נגד "שימוש לא מורשה בתכניה", כהגדרתה.
תוכנות ה-DVD הפופולריות, שנמכרות בחנויות ברחבי ארצות הברית ומופצות באינטרנט, מאפשרות למשתמשים להעתיק את תוכן כותרי DVD לכל תקליטור או DVD אחר, תוך כדי עקיפת מנגנוני ההגנה ב-DVD המקורי. אולפני הסרטים טוענים כי פעולה זו בלתי חוקית ומהווה הפרה של חוק "דיגיטל מילניום (DMCA).
המהלך האחרון משקף את השינוי האסטרטגי של הקבוצה, שהחליטה להילחם בחברות ויצרנים ולא באנשים פרטיים. בחודש שעבר נסוגה הקבוצה מתביעה שהגישה נגד אנדרו באנר, מתכנת אמריקני וכמה מאות משתמשים נוספים, שסייעו לו לפרסם ברשת קוד המאפשר נטרול הטכנולוגיה למניעת העתקה בסרטי DVD, הידועה בשם CSS (ראשי תיבות של Content Scramble System).
"ה-DVD CCA מתמקדת ביצרנים ובמפיצים של המוצרים בשוק, מאחר והם אלה המסייעים בקידום הפרת זכויות יוצרים בהיקף רחב", הסביר סטיבן ריס, עורך הדין של קבוצה.
"לא מופתעים"
התביעה הנוכחית עוסקת במוצרי הדגל של 321 Studios, התוכנות DVD Copy ו-DVD X Copy, שזכו לפופולריות רבה בקרב הגולשים, ולביקורת מהוליווד. תוכנת העתקת ה-DVD מאפשרת למשתמשים לגבות את עותקי הסרטים אשר ברשותם תוך מעקף ההגנה מפני העתקות המוטמעת בתקליטורים. DVD X Copy מאפשרת למשתמש לצרוב את תוכן ה-DVD וליצור עותק מדויק שלו על גבי תקליטור ריק, וזאת, מבלי לפגוע באיכות התמונה במידה משמעותית.
"אנחנו לא מופתעים", אמרה, ג'וליה בישופ-קרוס, דוברת חברת 321 Studios, "נראה שאולפני הסרטים נוקטים באותה טקטיקה ישנה - למצוא כל דרך שיוכלו על מנת לתבוע אותנו".
שתי תביעות נוספות
לאחר ש-321 Studios החלה לשווק את התוכנה החדשה באגרסיביות, החליטו אולפני הסרטים לתבוע את החברה בסוף 2002. באולפני הסרטים טוענים כי שתי התוכנות של "אולפני 321" מפרות את חוק "דיגיטל מילניום", שאוסר על הפצת טכנולוגיות שמאפשרות למשתמשים לעקוף הגנות נגד העתקה בתוכנות, שהוצבו על ידי בעלי הזכויות החוקיים.
במסגרת שתי תביעות הנידונות כעת בבתי המשפט נגד החברה, תעשיית הסרטים גורסת כי התוכנות של Studios 321 מקדמות פיראטיות והפרת זכויות יוצרים. החברה מתמודדת גם עם תביעה בגין הפרת פטנט של חברת אבטחת המידע MacroVision, המספקת את מערכת ההצפנה לכותרי DVD. החברה מכחישה את כל ההאשמות נגדה.
ביומן הרשת שלנו כבר ביקרתם? היכנסו לקטעי קישור ותהיו בעניינים.