שתף קטע נבחר

הוארך מעצר טננבוים; שרים שתמכו בעסקה לא מתחרטים

מעצרו של אלחנן טננבוים הוארך שוב בעשרה ימים. עו"ד זהר אישר כי מתנהלים מגעים לעסקת טיעון לשחרורו. בינתיים, הפרטים שנחשפים על נסיבות חטיפתו לא גורמים לשרים שתמכו בעסקת השבויים להתחרט על אופן הצבעתם. "הצבענו בעיקר בשביל להחזיר את החיילים החטופים ולהשיג מידע על רון ארד", הם אומרים. יהודית נאות: "היינו חייבים להחזיר אותו, ולמצות איתו את הדין בארץ"

בית-משפט השלום בפתח-תקווה האריך היום (ה') שוב את מעצרו של אלחנן טננבוים, שהוחזר לאחר שלוש שנים בשבי חיזבאללה, בעשרה ימים. בהחלטה מציינים השופטים כי אם החקירה תסתיים קודם לכן, ניתן יהיה לשחררו שלא בבית-המשפט.

  

מאז שב ארצה, מוחזק טננבוים בתנאים מגבילים במתקן "נעורים" בנתניה. עורכי-דינו, שלא התנגדו להארכת המעצר, ממשיכים בניסיונות לגבש עסקת טיעון בעניינו.  

 

"אנו מנהלים מו"מ לעסקת טיעון", אישר לראשונה בפומבי עו"ד אלי זהר. "בשל כך הסכמנו היום שיוארך מעצרו של טננבוים בעשרה ימים נוספים, בסופם אנו מקווים כי תיגמר החקירה ונגיע לעסקה. עו"ד זהר הדגיש כי טננבוים "שיתף, משתף וישתף פעולה באופן מלא עם החוקרים, ועושה כל מאמץ לשכנעם שכל מה שהוא אומר זה אמת".

 

על הפרסומים בדבר נסיבות נפילתו בשבי, ועל כך שמרשו הגיע ללבנון מרצונו, אמר זהר: "אם יסירו את איסור הפרסום בשבוע הבא, התקשורת תפסיק לנחש ותדע את כל האמת. כמות הדימיון שהושקעה בשמועות ובכותרות היא עצומה". עוד אמר עורך-הדין, כי טננבוים עצמו אינו מודע כלל למהומה שמתחוללת סביבו.

 


אלחנן טננבוים
אלחנן טננבוים מובא להארכת מעצרו

 

את עסקת חילופי השבויים עם חיזבאללה אישרה הממשלה על חודו של קול, ברוב של 12 תומכים מול 11 מתנגדים. בדיקת ynet מעלה כי נכון לעכשיו, אין ולו גם שר אחד, מקרב אלה שתמכו בעסקת השבויים, המסכים להודות כי היה משנה את עמדתו, לו נחשפו בפניו הפרטים הנוגעים לפרשה.     

 

התומכים, נוסף על ראש הממשלה שרון, היו השרים בנימין נתניהו, שאול מופז, סילבן שלום, אהוד אולמרט, צחי הנגבי, מאיר שטרית, דני נוה, יוסי פריצקי, יהודית נאות, אליעזר זנדברג וגדעון עזרא.

 

בעקבות הפרסומים אודות נסיבות חטיפתו, ויש כבר מי שטוען - חטיפתו לכאורה, של אלחנן טננבוים, הועלתה הסברה, שלו נחשפו הפרטים בפני השרים קודם לכן - העסקה כלל לא הייתה מאושרת. 

  

יוסי פריצקי טוען כי טננבוים כלל לא נכלל במערכת השיקולים שעמדו לנגד עיניו: "התחשבתי מלכתחילה בשלושת החיילים החטופים". עמיתו לסיעת שינוי, אליעזר (מודי) זנדברג: "בזמנו נאמר שצריך 'לפנות את השולחן' כדי להגיע לרון ארד, ואם זה סולל את הדרך - זה היה שווה. עד שלא יובא מידע מגורמי מקצוע, לא אשנה את עמדתי בעניין".

 

השר גדעון עזרא מדגיש כי המידע על טננבוים עדיין לא ברור. "מה שאני רציתי זה להחזיר את גופות החיילים ארצה, ולשפר את היכולת והסיכוי לקבל מידע על רון ארד. לדעתי, בעסקה הזאת ובשלב ב' הגברנו בצורה משמעותית את היכולת לקבל מידע. טננבוים לא היה הסיבה להצבעה, וגם היום הייתי מצביע באופן דומה".

 

גם השרה יהודית נאות מבקשת לזכור, כי גם שלושת החיילים החטופים נכללו בעסקה. באשר לטננבוים, היא אומרת כי "מחובתה של מדינת ישראל להשיב הביתה כל אזרח שלה שנמצא בשבי, ולמצות איתו את הדין בארץ".

 

מאיר שטרית: "מראש, טננבוים לא היה השיקול. הצבעתי בעד בגלל החזרת גופות החיילים. כעת, אינני רוצה לעסוק בשאלה התיאורטית, האם הייתי משנה את עמדתי".

 

שר הביטחון שאול מופז אמר כי יש להמתין להשלמת החקירה בעניינו של טננבוים. השר דני נווה סירב להתייחס לשאלת הצבעתו. 


פורסם לראשונה 26/02/2004 13:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
מגעים לעסקת טיעון. טננבוים מובא להארכת מעצרו
צילום: תומריקו
צילום: סבסטיאן שיינר
לא מתייחס לשאלות תיאורטיות. שטרית
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: לע"מ
למצות איתו את הדין בארץ. נאות
צילום: לע"מ
צילום: סבסטיאן שיינר
טננבוים לא היה השיקול. פריצקי
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: אלעד גרשגורן
הצביע בשביל החיילים ורון ארד. עזרא
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים