עימות אלים בין ארגוני היוצרים למאבטחי רשות השידור
היוצרים התפרצו בכוח לבניין רשות השידור כדי להציג את עמדתם בפני המליאה שדנה בהסכם ההתקשרות איתם
תקרית אלימה בין חברים בארגוני היוצרים לבין מאבטחים של רשות השידור.
מליאת הרשות, בישיבתה האחרונה בהרכב הנוכחי, דנה היום (א') בעקרונות ההתקשרות עם היוצרים. היוצרים החליטו מבעוד מועד להגיע לישיבה על מנת להציג את עמדתם. לאחר שנמנעה מהם הכניסה לבניין רשות השידור בירושלים התפרצו חלקם בכוח לתוך הבניין, תוך עימות עם המאבטחים. רק לאחר שיו"ר רשות השידור אברהם נתן הרגיע את הרוחות הוחלט להתיר את כניסתם של כל היוצרים לבניין.
בישיבה עצמה הביעו חלק מחברי המליאה ביקורת על התנהלות הצוות שגיבש את העקרונות. זאת - בעקבות דבריו של הבמאי אורי ענבר שאמר כי קרא על המלצות הוועדה בתקשורת, על אף שהיה אמור להיות אחד מנציגי היוצרים בצוות. לבסוף החליטה המליאה שלא להחליט, בטענה כי אין בידיה את כל הנתונים.
היוצרים הגדירו את ההחלטה כ"ניצחון גדול" שלהם. הם אף קראו להתפטרותה מהמליאה של יו"ר הצוות שעסק בעניין, אביטל הכט. אבי שמש מנכ"ל תל"י (חברת התמלוגים של יוצרי הטלוויזיה והקולנוע בישראל) אמר כי "הפגישה הבהירה למליאה שמסקנות הצוות גרמו לזעזוע ותדהמה בקרב היוצרים. הם קיבלו שיעור חשוב בחומר ובפרטים שלא היו ידועים להם".
במהלך הדיון התיחסה הכט לטענות ואמרה כי "היוצרים החמיצו הזדמנות היסטורית להסדיר את יחסיהם עם הרשות ולשפר את מעמדם באופן דרמטי. המלצות הצוות מהוות שינוי משמעותי מאוד לטובתם של היוצרים ביחסיהם עם הרשות. אין לי אלא להצטער על התנהגותם של ראשי איגודי היוצרים. אי ההסכמה היחידה היא רק בעניין התמלוגים שלא יועברו דרך תל"י, וחבל שהם פוסלים בשל כך הישגים רבים".
דובר מוסדות רשות השידור אורן הלמן מסר בתגובה: "לפני ישיבת המליאה התקיימה ישיבה של הצוות, אליה הוזמנו גם נציגי היוצרים, אולם אלה סירבו להגיע והחרימו את הישיבה. לדיון במליאה התפרצו כ-50 יוצרים, דחפו חברי מליאה, היכו את השומר ודרשו לשתפם בדיון. לאחר הסכמה שהושגה ולפיה היוצרים לא יפריעו לקיומה התקין של הישיבה, אושרה השתתפותם ונציגיהם הביעו את עמדתם. המליאה החליטה לדחות את ההכרעה בעניין המלצות הצוות ולקיים דיון בעניין".