שתף קטע נבחר

מורשת פתח תקוה בסכנת הכחדה

יו"ר העמותה לשימור ופיתוח פתח תקוה קובל על הריסתם של אתרי שימור בעיר. מ"מ ראש העירייה: "נטיל מגבלות"

"הרס ושריפת בתים שיועדו לשימור במרחב פתח תקוה הפכו לשיגרה בעיר" – כך כתב יו"ר העמותה לשימור ופיתוח פתח תקוה, האדריכל רפי רייש, למ"מ ראש העירייה וראש מינהל התרבות, אורי אהד, האחראי על שימור אתרים בעיר.

 

במכתבו ציין רייש, כי למעלה מעשרה מבנים היסטוריים נפגעו, נשרפו או נהרסו בשנה האחרונה – חמישה מהם בשבועות האחרונים. בין השאר נהרס כליל מבנה היסטורי בחצר ביתו של משה שמואל ראב, ממייסדי פתח תקוה, נשרפו גגות שני מבנים ונפגעו קירות הכורכר של בית בומבי-גפני, בעלי מאפייה בראשית המאה הקודמת. "בנוסף לאלה, ישנה רשימה של מבנים שנהרסו או נשרפו בשלוש השנים האחרונות, ללא תגובה מצד העירייה", כתב ריש.

 

רייש קובל על אי יישומו של חוק עזר, לפיו יינקטו סנקציות נגד בעלי שטח שבתחומו נהרס מבנה היסטורי, ולא יינתנו לו הקלות באחוזי בנייה מעבר לקיים בפועל. "בעלי קרקעות מחקו אתרים השייכים למורשת פתח תקוה, לטובת פיתוח גס ומנוכר, ללא ערכי העבר הקיימים בכל מרכז היסטורי בארץ ובעולם".

 

בתגובה שלח אהד מכתב לראש העירייה, איציק אוחיון, תחת הכותרת: "השמדת בתים היסטוריים על ידי גורמי נדל"ן". במכתבו מבקש אהד להביא לאישור הוועדה לתכנון ובנייה הצעה הקובעת, כי במקום בו ייהרס מבנה לשימור יוטלו מגבלות חמורות על היזם או בעל הקרקע המתוכנן לבנות במקום, וכן לא יינתנו הקלות מסוג כלשהו, מעבר למה שנקבע בתב"ע המקומית. "אם היזם יידע כי הריסת מבנה תיפגע בכיסו, הוא יחשוב פעמיים", אמר אוהד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פתח תקוה. ככה הכל התחיל
צילום: לע"מ
מומלצים