שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    הצרפתי שעושה יין בחברון

    יקב? בחברון? הסיפור נשמע הזוי אבל כשטועמים את יינות יקב "רמת חברון" שבקריית-ארבע מבינים שהמציאות יכולה לפעמים לעלות על כנפי הדמיון, בעיקר כשמדובר ביין

    הסיפור נשמע הזוי משהו, ולכן אמין, במקום בו אנו נמצאים. כאשר באו לפני ארבע שנים המומחים הצרפתים להרכיב את מיכלי התסיסה והציוד ביקב רמת-חברון, בקריית-ארבע, הם ישבו לעת ערב לנוח מעמל יומם, צופים בחילופי הירי הנותב בין הצבא לפלשתינים, כמו היה זה מופע זיקוקין-דינור. האם זה המקום וזאת האווירה לעשייה המעודנת והרוחנית של יין? מישל מורציאנו משוכנע בכך. הוא לשעבר איש מדיה מצליח בפאריז, אשר עשה שניים-שלושה מהפכים בחייו, ובסופו של דבר נחת בארץ, כבעל יקב, נשוי לישראלית ושומר מצוות.

     

    בהשקעה כספית משמעותית, ממקורות בצרפת, הוקם היקב על פי המודלים ועם הטכנולוגיות המתקדמות של הייננות הצרפתית העכשווית. כמומחה, אחראי ויועץ ליקב, נבחר היינן ז'אק הימו, בן למשפחת יין ותיקה מבורדו, אשר מגיע לישראל לפרקי זמן קבועים לעשות את עבודתו. את הענבים רוכש היקב מכרמים בטרוארים קרובים, אזור חברון (משם הרי נשאו 12 המרגלים את אשכול הענבים הענק) וגוש עציון, וגם בית-שמש ולכיש.

     

    תחת שמות שונים: טרה-סנטה, יקב נח, יינות ירושלים, וכינויים הלקוחים בדרך כלל מן התנ"ך, התמקד היקב בתחילה בשיווק יינותיו לשוק הכשר בחו"ל. הגיעו תגובות טובות, כמו גם שבחים מפי טועמים בווינאקספו האחרון, תערוכת היין החשובה בבורדו, ובעקבות כך הוחלט לשווק את היינות גם בארץ, בחנויות, מסעדות ובתי מלון.

     

    המדור נפגש עם מישל ובקבוקיו בחצר בית הלבנים האדומות של צביקה כפיר, עושה הגבינות המופלאות במשק חניאל, אגדה ריחנית בפני עצמה. את תשומת הלב משכו מיד תוויות היין, העשויות בשילוב סגנוני בלתי אפשרי של יקבי בורדו במאה ה-19 וההגדות העתיקות לפסח. איורים עתיקים, גוון דבש ישן ואלמנטים בלתי צפויים כמו פסוקים בכתב רש׃"י, או שנות בציר על פי המניין היהודי.

     

    המדור נהנה מניחוחותיו ומורכבותו של בלנד קברנה-מרלו "מכפלה", בציר שנת 5761 (2001), יין עשוי היטב, עוצמתי ועשיר (150 שקלים). או ממגעו הקטיפתי ומארומת השזיף הבשל של מרלו "פרדס", מאותו בציר (75 שקלים), כמו גם מנעימות הקברנה סוביניון "יצחק רם" (75 שקלים) המציף את האף בריחות פרי יער אדום, ומהשרדונה "אלוני ממרה", שהתיישן והתעשן בחביות עץ אלון (65 שקלים). מעניין יהיה להתבונן בהתפתחותם של היינות האלה בשנים הקרובות.

     

    עונת הססלוב

     

    כמו מבשר את חילופי העונות מגרש את החורף, הגיע בימים אלה ה"קברנה סוביניון" 2000, מסדרת "אדום", של יקב ססלוב. יין העשוי ענבי כרם בן-זימרה מגפנים בנות 14 שנה. הוא התיישן 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקניות מסוגים שונים, שיצרו יחד בסופו של תהליך מזיגה עשירה ומתובלת של ארומות עץ וניחוחות פרי טובים עד מאוד. המגע שלו מהנה מאוד ורך, מבקש להתגלגל עוד ועוד בחלל הפה, להתחכך בחך, לטבול במורכבותו ולהתערסל בתוך איזונו הכמעט מושלם.

     

    במסיבה קטנה שנערכה ליין ב"בראון", אח תל-אביבי חדש למוסד חיפאי שנפתח על פינת אחד-העם ונחלת-בנימין, היה אדום׃" בן לוויה נהדר, קשוב ומבין לכל דבר, משרימפס וטבעות קלמרי בציפוי ועד טורטיות עוף פיקנטיות-סימפטיות. המדור מתכוון, ברגע שיהיה לו רגע, לצרף את ה"אדום" גם לכמה גבינות משובחות בגיל מתקדם - ההרגשה היא שיהיה זה זיווג מוצלח ביותר. המחיר המומלץ בחנויות 78 שקלים לבקבוק.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    התוויות עשויות בשילוב סגנוני של יקבי בורדו והגדות לפסח. יקב רמת חברון
    "אדום" של ססלוב. מגרש את החורף
    מומלצים