שתף קטע נבחר

תנורי בישול וכיריים: מה מתבשל?

לאחר תקופת שפל רצינית בענף, המשווקים מדווחים השנה על תזוזה במכירות התנורים והכיריים. הלהיטים: תנורי שף רחבים או עם פתיחה צדדית, ציפויי אלומיניום ונירוסטה ולהבות טורבו להקפצה מהירה. כתבה שלישית ואחרונה בסדרה

את פסח, שעדיין נחשב כחג התנורים, מקדמות השנה החברות השונות עם מגוון גדול יחסית של חידושים בכמויות שלא נראו כבר שנים, בין השאר גם בגלל העלייה בתכיפות החלפת התנורים. "היום נוטים להחליף תנור אחת ל-7-4 שנים, לא רק בגלל הביצועים אלא דווקא בעיקר בגלל טרנדים עיצוביים", מציין יובל גל, מנהל המכירות הארצי ברשת בסט-ביי. לפני 15 שנה נהגו להחליף את התנורים אחת ל-12-10 שנים.

 

הישראלים אוהבים ומעריכים חידושים. בגני התערוכה מקיים ארגון חבר בימים אלו את אחת מירידי המכירות המסורתיים שלו לקראת החג. מתחם תנורי הבישול, המכיל למעלה מ-40 דגמים שונים, מהווה את אחת האטרקציות של היריד בהן מתגודדים מבקרים רבים.

 

"התנורים תופסים מקום טוב ברביעיית הלהיטים של החג בשוק החשמל", אומר צביקה אהרונוביץ', מנכ"ל רשת א.ל.מ לצד המקררים, מסכי הפלסמה ומדיחי הכלים. "אחרי הרבה מאוד חודשים של מכירות חלשות הפעם החנויות מלאות, ולא במפתיע". אנשים דחו קניות ועכשיו הכל התפרץ".

 

בין החידושים של השנה

 

פתיחה צדדית. פתיחה זאת אפיינה בעבר את התנורים התעשייתיים. יתרונה הוא בנגישות קלה יותר לחלקים הפנימיים של התנור ובפיזור האדים לצדדים בעת פתיחת התנור, מה שמונע את מכת החום הטיפוסית. בוש וסימנס יצאו עם סדרות חדשות של תנורי בילט-אין עם פתיחה צדדית. רמות המחירים הן בין 3,300 ל-5,990 שקל. הדגמים מוצגים בחנויות כבר שבוע והסוחרים מדווחים על עניין רב והצלחה. חברת בי.אס.אג', יבואנית בוש, המלווה את המוצרים במסע פרסום אגרסיבי מצפה להגדיל את חלקה בשוק התנורים, העומד היום על כ-10%. השבוע הצטרפה גם קינג עם תנור עומד משולב בעל פתיחה צדדית. לקראת פסח יצאה קינג גם עם דגם של תנור כשר למהדרין עם אישור כשרות. מדובר בתנור בעל שני תאי אפייה גדולים ונפרדים ללא הלחמות וחיבורים המיועדים לבישול מקביל של תבשילים בשריים וחלביים. המחיר - 3,760 שקל.

 

להבת טורבו. הלהבה מיועדת לסירים גדולים או להקפצה בווק הדורשת חום גבוה מאוד לזמן קצוב. להבה כזאת יש בכיריים של סאוטר וכן לפישר-אנד-טייטל ביבוא של אפ.אנד.אפ. באחרונות יש חידוש מעניין - הכיריים שקועות ואחרי התקנתן בשיש הן ממוקמות בגובה של 8 ס"מ מתחת לפני השיש. הדבר מאפשר את הזזת הסירים, ללא צורך להרימם מהתנור לשיש, תכונה האופינית יותר לתנורים קרמיות או חשמליות. לקראת פסח הביא אותו יבואן לשוק כיריים חשמליות של פאגור הספרדית, בהן ניתן להפעיל את כל 4 הלהבות בבת אחת, ללא צורך בזרם חשמלי תלת-פאזי בבית. הפעלת כיריים של חשמל או הלוגן מחייבת בדרך כלל התאמת החשמל בבית לתלת פאזי. המחירים - 3,500-2,500 שקל, לפי סוג ההפעלה.

 

 

חדשים מאיטליה. ישפאר הום-טק, יבואנית סוני וג'נרל אלקטריק, נכנסה לשוק תנורי האפייה עם קו חדש של תנורים וכיריים איטלקיים תחת המותג לנקו. רמת המחירים פונה לעשירוני הביניים. מדובר בשלושה דגמים, כולם תנורי בילט-אין במחירים שבין 3,290-2,090 שקל. הדגם היקר הוא גם בעל אפשרות להפשרת מזון קפוא ולצד הגריל המלא, יש גם גריל חלקי למנות קטנות. עוד בסדרה כיריים גז במחיר של 800 שקל.

 

תנורים מתוכנתים. שולטס יצאה עם קו חדש של תנורים השונים מתנורי העבר הן מבחינת העיצוב והן מהבחינה הטכנולוגית. החידוש הבולט הוא באפשרות לתכנת את התנור. בתנור שולב מנגנון שאפיין עד היום את המיקרוגלים המשוכללים. מקישים את סוג הבשר והכמות, והתנור כבר מווסת בעצמו את זמן הבישול. תדיראן-אמפא יצאה לקראת החג עם הקו החדש של תנורי א.א.ג, כאשר החידוש בדגמי הבילט-אין הוא של תבניות טלסקופיות הנעות, בדומה למסילות של מגירות כדי למנוע הכנסת הידיים לתוך התנור. גוף החימום של הגריל העליון מתפרק ומאפשר גישה נוחה לניקוי. המחיר - 4,790 שקל.

 

נירוסטה ואלומיניום. ניתן לראות בתנורים מעבר לציפויים בצבעים שונים ובעיקר לגוונים של נירוסטה ונירוסטה מוברשת שלא נותרים עליה סימני טביעות אצבעות. כמו כן יש גוון אלומיניום חדש. שוק התנורים הישראלי מתחלק לתנורים משולבים (עומדים) ולתנורי בילט-אין. בכל הרשתות מדווחים על מעבר חד לתנורי בילט-אין.

 

תנור וחצי. בשנים האחרונות ניכר גידול בביקוש לתנורים רחבים מהמידה הסטדרנטית שעומדת על 60 ס"מ. התנורים הרחבים מוגדרים כתנור וחצי ומגיעים עד לרחבים של 90 ס"מ ואפילו למעלה ממטר. חברת אפ.אנד .אפ מיבאת מניו-זילנד דגם מעניין של תנור וחצי בילט-אין של חברת פישר-אנד-טייטל. תוספת הגידול איננה ברוחב התנור אלא בגובהו, מה שמאפשר שני תנורים גדולים נפרדים, ולא רק תנור רחב יותר. ניתן להשיג בגובה של 94 ס"מ או אפילו 1.08 מטר. המחירים בין 10,250-9,240 שקל לפי גודל התנור והציפוי.

 

 

איך לבחור תנור?

 

זכי שובי, סמנכ"ל מוצרי צריכה בישפאר הום-טק וחיים למפרט, מנהל סחר ומכירות בקבוצת סקאל, מספקים לנו טיפים לקנייה נכונה של תנור.

 

תנור מדויק. נושא הדיוק של התנור חשוב במיוחד באפיית עוגות שמרים ועוגות בחושות. שווה לשלם יותר תמורת תנור מוקפד. תנור שמוציא עוגות בצורת מזרון ספוג דקיק לא שווה את החיסכון.

 

מנגל בתנור? הגריל המסתובב הוא תכונה שיצרני תנורים מתהדרים בה. עשו את החשבון האם אתם באמת נוהגים להרבות בגריל מסתובב, והאם אתם ערוכים לטפל בלכלוך.

 

נוחות הניקוי. בדקו האם התנור נוח לניקוי. תנורים עם חיבורים, ברגים או צירים בולטים בצד הפנימי של הדלת יצברו לכלוך ויקשו על הניקוי. לשומרי כשרות במיוחד חשוב לדעת עד כמה קל ואפשרי לפרק דפנות ולחצנים.

 

זהירות, נירוסטה. אם אתם מחליטים על תנור נירוסטה אופנתי, חשוב לוודא שמדובר בנירוסטה מיוחדת שאינה משאירה טביעות אצבעות.

 

אופציית הטורבו. טורבו היום איננו מותרות. טורבו מוצלח מבטיח אפייה טובה יותר, לא רק כאשר מדובר באפייה של יותר ממגש אחד.

 

זכוכית מבודדת. ככל שמספר השכבות הזכוכית בדלת התנור רב יותר, כך מובטח בידוד טוב יותר ופחות פליטת חום למטבח. כיום יש דגמים רבים עם שלש שכבות של זכוכית.

 

חיישן לגז. כשמדובר בכיריים מגז, מומלץ לרכוש ראשים העשויים מיציקה אחת הנוחים יותר לניקוי וכן חיישן גז, המצוי היום בחלק גדול של הכיריים המכבה את הגז ברגע שהאש איננה בוערת.

 

מבחינת נוחות עדיף להתקין תנור בארון, אם כי במידה ואין איוורו קדמי חשוב להקפיד על השארת מרחק בין התנור לקיר, כדי שהאוויר החם יוכל לצאת. אלא אם יש אוורור חזיתי. כאשר מתקינים תנור מתחת לשיש, נפוץ במיוחד במטבחים קטנים, חיוני תנור בעל אוורור קדמי.

 

איפה כדאי למקם את הכיריים?

 

תכנון נכון של הכיריים ותנור הבישול במטבח חשובים לתפקוד מוצלח ונעים במטבח. ניצה פז, מנהלת מרכז הייעוץ הארצי בחברת מטבחי רגבה מספקת מנסיונה בתחום.

 

הכיריים הם אחד מ-3 מוקדי העבודה במטבח היוצרים את משולש הזהב, יחד עם המקרר והכיור. מומלץ למקמם על אותו משטח של הכיור ובמרחק סביר ממנו, בין 60 ס"מ ועד 1.2 מטר. מרחקים גדולים יותר מקשים על התפקוד במטבח.

 

משטחי עבודה משני צדדי הכיריים גם הם חשובים מאוד כדי שניתן יהיה להוריד סיר מכל כיוון. מיקום הכיריים בסוף משטח עבודה עלול להיות מסוכן עקב התקלות בידיות המחבתות. אם בסוף המערך קיים קיר כדאי להשאיר לפחות 20 ס"מ בין הכיריים לקיר.

 

את יחידת הבילט-אין של התנור מומלץ למקם בסוף מערך העבודה במטבח. אפשר גם בצמוד למקרר, למרות שרבים טועים וחושבים שאי-אפשר למקם תנור סמוך למקרר. התנורים הרחבים במראה המתועש, עם כיריים מובנות הם אמנם אופנתיים מאוד אבל לא נוחים בתפקוד השוטף במטבח.

 

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תנור. הישראלים אוהבים חידושים
תנור. הישראלים אוהבים חידושים
מומלצים