שתף קטע נבחר

ברוסנן איבד את הרשיון להרוג

האם פירס ברוסנן (50), ג'יימס בונד בשבילכם, עומד לתלות את הטוקסידו? למרות שסרטיו הכניסו 1.2 מיליארד דולר, מפיקי הסדרה מחפשים בימים אלה "דם צעיר" לתפקיד הסוכן של הוד מלכותה, ובין השמות בבורסת ההימורים ניתן למצוא את יואן מקגרגור, ג'אד לאו ויו ג'קמן האוסטרלי. ברוסנן המתוסכל: "תמיד אשאר ג'יימס בונד"

השם הוא (לא) בונד. (לא) ג'יימס בונד. כך לפחות יכול פירס ברוסנן, מי שגילם בהצלחה את דמותו של הסוכן האגדי של שירות הביון הבריטי בארבעת הסרטים האחרונים, להסתגל למעמדו החדש – מה שהיה טוב לרוג'ר מור, לא מספיק טוב לברוסנן בן ה-50, כי מפיקי סדרת ג'יימס בונד החליטו להפשיטו מחליפת הטוקסידו של סוכן 007 לטובת שחקן צעיר יותר.

 

הסיבה: להביא את הדור הצעיר לאולמות הקולנוע. ברוסנן, לפחות בעיניהם, נראה יותר כמו החייט מפנמה מאשר כמו ג'יימס בונד, והעולם כמרקחה. ברוסנן ככל הנראה איבד את הרשיון להרוג, ובין המועמדים להחליפו בולטים ג'אד לאו, אורלנדו בלום, יואן מקגרגור והאוסטרלי יו ג'קמן, שמועדף בסוכנויות ההימורים של לונדון, שכבר מריצות ווינר משלהן על התפקיד.

 

"תמיד אשאר ג'יימס בונד", מתנחם ברוסנן, "זה תפקיד שיישאר דבוק אלי לנצח". ברוסנן החיה למעשה את הסדרה לפני כ-10 שנים עם "גולדן איי", "מחר לנצח", "העולם אינו מספיק" ו"למות ביום אחר", בהם כיכב. ארבעת הסרטים הכניסו 1.2 מיליארד דולר, יותר מכפול מהכנסות כל שבעת הסרטים של שון קונרי ביחד (כ-540 מיליון דולר).

 

"אוהב בגדים יפים"

 

התפקיד הוצע לו לראשונה ב-1986, כשרוג'ר מור החליט לתלות את הטוקסידו, אבל אז הוא נאלץ לדחות אותו בשל מחוייבותו לסדרה הבלשית הטלוויזיונית האמריקאית, "רמינגטון סטיל". ההצעה חזרה אליו ב-95', אחרי שטימוטי דלטון לא הצליח להיכנס לנעליים הגדולות של מור וקונרי ויצא מהמשחק. "ברמינגטון", משחזר ברוסנן, "הבמאי רצה לוק ישן, וצפיתי בהרבה סרטים ישנים של קרי גראנט, ופתאום אני צריך להיכנס לנעליים של מיסטר תיחכום. "אני אוהב בגדים יפים", הוא מודה, "וכמובן את הנאות החיים. יש לי מספיק כסף כדי לממש את מה שאני אוהב. אני לא בטוח שהייתי יכול, אם ג'יימס בונד לא היה נכנס לחיי".

 

במרבית הסרטים, בשיאן של הסצינות בהן מאיים הרשע התורן להוציא את בונד להורג, המשפט המסיים שלו הוא "להתראות מיסטר בונד". הפעם, מי שאומר זאת הם המפיקים. מה שמעכב עכשיו את התהליכים של בחירת התסריט, הבמאי והשחקנים הוא מותה של המפיקה דנה ברוקולי לפני פחות משבועיים, בגיל 82 בבוורלי הילס. הדבר היחידי שבטוח הוא תאריך תחילת הצילומים, שנקבע ל-18 בנובמבר. ברוקולי היתה אלמנתו של בעל הזכויות על הסדרה, אלברט ברוקולי, וגם בגילה המתקדם שיחקה תפקיד מרכזי בהרכבת המתכונים לסרטים האחרונים.

 

מועדון מעריצי בונד רותח. ברוסנן נחשב לפופולרי במיוחד, ואם לוקחים בחשבון שאת הבונד האחרון שלהם גילמו שון קונרי בגיל 53 ורוג'ר מור בגיל 58, לא ברור להם מדוע ברוסנן נחשב בעיני המפיקים לכל כך זקן. "לדעתי, המפיקים תקועים ולא יודעים מה לעשות", מנסה ברוסנן לאבחן את המצב. "הייתי רוצה לעשות עוד סרט, אבל זה כנראה לא ייצא לפועל". המפיקים, למרות השמועות, ההימורים ואפילו דבריו של ברוסנן, מעדיפים שלא להיכנס לוויכוח הפומבי או להתעמת איתו. "עוד לא החלטנו דבר", הודיעו לפני מספר ימים באמצעות חברת יחסי-הציבור שלהם.

 

אחת הסיבות לקרע, לדברי הפרשנים בלונדון, היא נסיונו של ברוסנן לשנות את הקו של הסרטים האחרונים. לדעתו, הגיע הזמן להפסיק עם הפצצת הצופים באפקטים מיוחדים, ולחזור לסיפור עלילה קלאסי של קונספירציות בינלאומיות מהסוג שהצליח בסרט "מרוסיה באהבה" מ-1963 עם קונרי.

 

המפיקים מצידם משוכנעים, שמה שהיה טוב לסרט האחרון, "למות ביום אחר", ושגרף סכום שיא מבחינתם של 425 מיליון דולר בקופות, יהיה טוב גם לסרט הבא. "זה מתסכל", אומר ברוסנן, "המפיקים מרגישים שהם צריכים להתעלות מעל עצמם בעוד אפקטים. מבחינתי, אפשר להשאיר אפקטים, נשים יפות, אבל שיהיה סיפור אמיתי".

 

רחוק ממראה הדוגמן

 

ומה ברוסנן אוהב בסרטים בהם גילם את בונד? דווקא את הסצינות הריאליסטיות, למשל הסצינה שבה מענים אותו הצפון קוריאנים ב"למות ביום אחר", ושבהן הוא נראה מלוכלך ורחוק מהמראה הדוגמני הנקי שלו בסצינות האחרות. "זה נראה כמו בונד אמיתי", הוא אומר, "אבל מהר מאוד הסרט חזר לנוסחה הרגילה".

 

הסוכן החשאי של הוד מלכותה כבר מזמן עזב אותה לאנחות. ברוסנן, אירי במוצאו, מתגורר במליבו, שכונת המיליונרים וכוכבי הוליווד שעל שפת האוקיינוס. הוא נשוי בשנית לכתבת הטלוויזיה קלי שיין סמית'. אשתו הראשונה מתה ממחלת הסרטן ב-1991. יחד איתם גרים שני ילדיה של סמית' מנישואיה הקודמים, בנו מנישואיו הראשונים (שון בן ה-20) ושני ילדיהם המשותפים, דילן תומאס בן ה-7 ופריז בקט בן ה-3.

 

ברוסנן יחגוג במאי הקרוב את יום הולדתו ה-51. במועדון המעריצים שלו אומרים שהוא נראה דווקא צעיר בהרבה. למרות המתח הרב באשר לעתידו כבונד, ברוסנן לא יישאר חסר תעסוקה. בימים אלה עולה למסכים סרטו החדש, "חוקי המשיכה", והוא מצטלם עתה במכסיקו עם שפם דקיק שגידל, בקומדיה שחורה בה הוא מגלם תפקיד של רוצח שכיר שחטף התמוטטות עצבים.

 

דבר אחד בכל זאת מצליח לשעשע את ברוסנן בימים אלה: הרעיון של מפיקי הסדרה, שבריטני ספירס תגלם את נערת ג'יימס בונד בסרט הבא. "זו שמועה", הוא אומר, "וטוב שתישאר ככה. שאלוהים יברך את הגרביים שלה. אני מעדיף את קיירה נייטלי".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברוסנן בבונד האחרון
ברוסנן בבונד האחרון
מומלצים