שתף קטע נבחר

ארוחה אביבית

סלט פרחי כובע הנזיר, פטריות ממולאות בשום ירוק, וחצילים ממולאים באגוזי מלך ועשבי תיבול. סעודה פרחונית מיוחדת לחול המועד

כמה אני אוהבת את האביב: את ריח פרחי ההדר בגינתי התל-אביבית (מנסיוני, אפשר לגדל עצי פרי הדר גם בעציצים גדולים), ואת ניחוח השום הירוק (רוצו לירקן) האופייני לתקופה. זה הזמן ליהנות מהתעוררות הטבע, ומבחינתי, הדרך הטובה ביותר היא במזון שאנו אוכלים. לפניכם כמה רעיונות לחול המועד: סלט שכולל פרחי כובע הנזיר, פטריות ממולאות בשום ירוק, וגם חצילים ממולאים באגוזי מלך ועשבי תיבול, פאר המטבח הגרוזיני.

 

פטריות ממולאות

 

פטריות פורטובלו ממולאות בשום ירוק: אפשר להגיש אחת לכל מנה כמתאבן, או שתיים ויותר כבסיס לארוחת צהריים קלה בליווי סלט. אם אין להשיג פורטובלו, אפשר להשתמש בפטריות שמפיניון גדולות (ואז מגישים יותר בכל מנה).

 

חומרים (6-12 מנות):

12 פטריות פורטובלו גדולות

1 כוס קמח מצות

2 שיני שום ירוק גדולות, או 1 שן שום יבש גדולה

1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק

1 כוס בצל קצוץ (כ-2 בינוניים)

1/4 כוס יין לבן יבש

מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

6 כפות שמן זית כתית מעולה (ועוד מעט לשימון התבנית)

 

הכנה:

1. מנקים את הפורטובלו עם מגבת נייר לחה או שוטפים קלות ומייבשים היטב.

 

2. בקערה, מערבבים את כל החומרים למילוי עם 3 כפות משמן הזית.

 

3. בעזרת כף, ממלאים את הפטריות ומשטיחים את המילוי עם גב הכף. מניחים בתבנית אפייה גדולה משומנת ויוצקים את יתרת שמן הזית למעלה באופן שווה.

 

4. אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס כ-20 דקות או עד שמזהיבים. מגישים חם.

 

גיוונים:

  • אפשר להוסיף 3-4 כפות צנוברים או פיסטוקים קלויים.

 

  • אפשר להוסיף 2 כפות אורגנו, בזיליקום או מרווה קצוצה.

 

  • אפשר להוסיף 1 כף טימין טרי או מיורן (או 2 כפות תערובת עשבי תיבול).

 

סלט כובע הנזיר

 

פרחי כובע הנזיר מנקדים כעת את האביב בגווני צהוב וכתום עז. הם מעניקים טעם מפולפל עדין אם מוסיפים אותם לסלט (את העלים השטופים והמיובשים אפשר לשים בבקבוק חומץ בן יין לבן או אדום, בכדי להקנות גם לו טעם מפולפל). יש לוודא שהפרחים גודלו בסביבה נקייה מריסוסים. המתכון באדיבות אלה קומר, עורכת אתר האוכל www.2eat.co.il .

 

חומרים (4-6 מנות):

מספר עלים פנימיים של חסה ערבית, שטופים ומיובשים

חופן עלי ארוגולה, שטופים ומיובשים

חופן "בייבי גרינס", נקיים ומוכנים לאכילה

כמה פרחי כובע הנזיר, נקיים

חופן גרעיני חמניה קלויים

מעט פרמזן או גבינת כבשים קשה, מגוררים

 

לרוטב:

3 כפות שמן חמניות לא מזוכך

1 כף חומץ הדרים טבעי

1/2 כפית חרדל

חלק לבן של בצל ירוק, קצוץ דק

מלח

פלפל שחור טחון טרי

 

הכנה:

1. מערבבים היטב את חומרי הרוטב בקערת הגשה מתאימה.

 

2. מכניסים לקערה את כל הירקות, הפרחים והגרעינים, מערבבים במהירות ובעדינות, מפזרים את הגבינה המגוררת מעל ומגישים מייד.

 

חציל ממולא

חציל ממולא באגוזי מלך, מאת חברתי נטשה המציינת שאפשר למלא באותה התערובת גם פטריות טריות, גבעולי סלרי ועגבניות שרי. אפשר גם לערבב את התערובת עם כרוב מבושל קצוץ.

 

חומרים (20-30 יחידות):

בערך 1 כוס שמן קנולה אקטיב

3 חצילים בינוניים

מלח, פלפל שחור

1/2 1 כוסות אגוזי מלך (כ-450 גרם)

2 שיני שום כתושות (1 כף)

1/2 כפית חומץ בן יין אדום או לבן

1/3 כוס בצל קצוץ

1/4 כפית אבקת כוסברה יבשה

1 כפית מלח או יותר לפי הטעם

1 פלפל חריף קטן כתוש או פלפל חריף לפי הטעם

1/2 כוס דחוסה כוסברה ירוקה קצוצה

1/3 כוס דחוסה פטרוזיליה קצוצה

 

הכנה:

1. מורידים את גבעולי החצילים ופורסים לפרוסות דקות יחסית (מעט פחות מ-1 ס"מ) לאורך. מניחים במסננת, מפזרים למעלה מעט מלח ופלפל ומשפשפים קלות. מעמידים בצד ל-10 דקות, שוטפים ומייבשים היטב.

 

2. מחממים את מחצית השמן במחבת גדולה ומטגנים את מחצית פרוסות החצילים משני הצדדים עד שמזהיבות (אין להפריז בטיגון). מייבשים על מגבות נייר. עוברים על הפעולה עם יתרת השמן ופרוסות החציל.

 

3. טוחנים את האגוזים במעבד מזון עד לקבלת אבקה. מוסיפים את יתרת החומרים וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת חלקה.

 

4. מניחים את פרוסות החציל על משטח עבודה ומורחים כ-2 כפות (לפי גודל הפרוסה) מהתערובת בחלק התחתון. מגלגלים צמוד-צמוד. מניחים על מגש הגשה ומקשטים עם פטרוזיליה או כוסברה קצוצה למעלה, או בצל ירוק, או עלים ירוקים מסביב. אם לא אוכלים מיד, מכסים בניילון נצמד ומקררים. מביאים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלט כובע הנזיר. חשוב לוודא שהפרחים לא מרוססים
סלט כובע הנזיר. חשוב לוודא שהפרחים לא מרוססים
צילום: יוסי סליס
מומלצים