שתף קטע נבחר

משפחת החטוף מעדיפה לקבל סיוע מערפאת

נביל רזוק ממזרח ירושלים מוחזק כבר למעלה משבוע בשבי העיראקי. אחותו, לינה, הסבירה כי המשפחה מברכת על כל בעל יוזמה שמעוניין לשחרר את אחיה, אך הוסיפה: "אינני יודעת אם המשפחה מעוניינת בסיוע מצד ישראל". ההורים כבר נפגשו עם ערפאת, שהבטיח לעזור

במשפחתו של החטוף ממזרח ירושלים, נביל רזוק, שנשבה לפני שמונה ימים ממשיכים להחזיק אצבעות לשובו, אך לפי שעה מעדיפים לבקש סיוע מהרשות הפלסטינית, ונזהרים שלא לבקש סיוע מישראל.  

 

לינה רזוק, אחותו של החטוף אמרה ל-ynet: "משרד החוץ הישראלי ומספר מוסדות ישראלים אחרים ניסו לעזור והתקשרו אלינו, אבל אמרנו להם שהחברה שבה נביל עבד היא האחראית עליו".

 

"אינני יודעת אם המשפחה מעוניינת בסיוע מצד ישראל. מבחינתנו, רק החברה ששלחה את אחי היא האחראית לגורלו, אבל אנחנו מברכים על כל יוזמה של מי שמעוניין לעזור לנו בשחרור אחי".

 

ממשרד החוץ בירושלים נמסר בצהריים ל-ynet: "היתה פניה מצד המשפחה בתחילת הארוע, על רקע הומניטרי, אך מאז לא נשמר קשר עם המשפחה".

 

"כולם פועלים לשחרר אותו"

 

אחותו של נביל הוסיפה: "מיום חטיפתו כולם פועלים כדי לשחרר אותו. עד עכשיו אין לנו אינפורמציה חדשה. ביום שני שעבר הורי ביקרו אצל יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, והוא הבטיח להם שיעשה כל מאמץ ויתקשר לכל מי שצריך כדי לעזור לנביל וכדי לשחרר אותו בקרוב. הוא אמר להם שהוא מעוניין מאוד בשחרורו של נביל, משום שהוא בחור פלסטיני מבני ירושלים".

 

אישי ציבור פלסטינים רבים התקשרו לבית משפחת רזוק ואף ביקרו בו, מאז התפרסמו הידיעות על חטיפתו. אולם בעוד שסוכנויות הידיעות והעיתונות הזרה ממשיכים לדווח על מצבם של שבויים זרים אחרים בעיראק, על רזוק לא נמסר מידע.

 

לדברי לינה, "רוב חברי המועצה המחוקקת הפלסטינית התקשרו. חאכם עבד אל-קאדר, אמיל ג'רג'עוי. בנוסף לכך אנשי דת כמו אבינו עטאללה חנא, והשייח' תיסיר תמימי התקשרו וניחמו אותנו והבטיחו לעזור לנו".

 

שלושה ימים אחרי החטיפה התקשרו אנשי החברה האמריקנית RTI שבה עבד נביל כדי לדרוש בשלום המשפחה. לדברי לינה "מאז הם עומדים בקשר רצוף איתנו, משום שהם יודעים שהוא בן אדם נקי שעובד במשרה הומניטרית למען העם העיראקי".

 

"המצב במשפחה קשה מאוד"

 

לדברי לינה, שמתפקדת כדוברת המשפחה, "המצב במשפחה קשה מאוד. אבא חולה ואמא במצב קשה מאוד משום שאינה יודעת כלום על גורלו של בנה. אנחנו מוצפים בביקורים של אנשים שאנחנו מכירים ולא מכירים והם מנחמים אותנו".

 

כל מה שידוע למשפחה הוא, שנביל נמצא במצב בריאותי טוב. לדברי לינה, "אנחנו לא יודעים איפה הוא נמצא, איך מתייחסים אליו. ניסינו לברר פרטים עם הצלב האדום, אבל אמרו לנו שהם לא יכולים לעזור לנו. ובקשר לחטופים אין לנו שום קשר ישיר איתם. אנחנו יודעים שיש גורמים שעוזרים, שעושים מאמצים ומבטיחים לנו שבקרוב יהיה פתרון לבעיה".

 

בשבוע שעבר ציינו הנוצרים את חג הפסחא. "זה החג הראשון מזה שנים שנביל לא היה איתנו. ניסינו לא להיות עצובים אבל לא חגגנו משום שמצבנו הנפשי מאוד קשה ואפילו לא יצאנו מהבית מאז שנביל נחטף. אנחנו מודים לכל מי שהתעניין בגורלו של נביל", סיפרה לינה.

 

"אני מרגישה ומקווה שאינשאללה נביל ישתחרר, אין לנו ספק שהוא רצה לעזור לעם העיראקי שם כמו שעזר לעם הפלסטיני כאן, אבל נשאלת השאלה מתי הוא ישוחרר ורק אללה יודע", הוסיפה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נביל רזוק. אין מידע אודותיו
צילום: רויטרס
צילום: עטא עוויסאת
הוריו של רזוק. במצב קשה מאוד
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים