שתף קטע נבחר

ההתנתקות: לא יהיו עימותים בין שרון ללנדאו

יו"ר ועדת הבחירות של הליכוד הודיע אחר הצהריים כי הוא נאלץ לבטל את שני העימותים שתוכננו בשל מחלוקת על מתכונתם. ראש הממשלה שרון רצה מתכונת "ממלכתית", שלא תיאלץ אותו להזיע ולהגיב לשאלות קנטרניות. במטה המתנגדים, "הליכוד שלנו" רצו מיני-פופוליטיקה שתצלוב את שרון מול מצביעי הליכוד. לבסוף בוטל הכל. לנדאו: "שרון ברח"

האם הליכוד לא יקיים עימות כלשהו על תוכנית ההתנתקות? שני העימותים בנושא, כך הסתבר אחר הצהריים (יום ד'), לא יתקיימו, לאחר ששני הצדדים לא הגיעו להסכמה על אופן קיומם ויו"ר ועדת הבחירות של הליכוד הודיע על ביטולם. 

 

היו"ר, השופט בדימוס צבי כהן, הורה על ביטול שני הכנסים שאירגנה מינהלת הליכוד בחיפה ובחולון, בהם היה אמור להתקיים עימות בין ראש הממשלה, אריאל שרון, לבין השר עוזי לנדאו, בעניין תוכנית ההתנתקות.

 

סיבת הביטול הרשמית: אי הסכמה על אופן האירוע. בלשכת ראש הממשלה דרשו כי לכל אחד מהצדדים תינתן חצי שעה כדי לנאום. לנדאו יפתח, לאחריו ינאם שרון - והאירוע יסתיים בשירת התקווה. במטה המתנגדים להתנתקות, "הליכוד שלנו", טענו בתוקף כי מתכונת זו איננה שיוויונית. הם דרשו זכות תגובה לדבריו של ראש הממשלה, או שמנחה מוסכם על שני הצדדים יפנה שאלות לשני הצדדים.  

 

זו לא הפעם הראשונה שבמטה "הליכוד שלנו" ניסו לראות האם אפשר לשנות את מתכונת העימות. בשבוע שעבר, חשב ח"כ גלעד ארדן כי השר עוזי לנדאו הוטעה על ידי מנכ"ל הליכוד, אריק ברמי, שהזמין אותו להשתתף בכינוסים הללו, באומרו כי אם הוא לא יבוא - הליכוד יפנה למתנגד אחר. לאחר שהנושא נבדק במוסדות הליכוד, התברר כי לא ממש היתה הטעייה, אבל הרוחות בקרב מתנגדי התוכנית המשיכו לסעור.

 

היו מי שחשבו שלנדאו "לא מספיק טוב" כדי להתעמת לבד, והציעו שעוד כמה ח"כים ייצטרפו אליו. אלא שעניין זה לא היה אפשרי, בשל הכללים הנוקשים שנקבעו בתחילה לעימות.

 

בשלב זה פנו המתנגדים לוועדת הבחירות של הליכוד ודרשו לשנות את המתכונת של העימותים. במקום שששרון ולנדאו ידברו כל אחד חצי שעה ויילכו הביתה, אמרו המתנגדים לשופט בדימוס צבי כהן, בואו נהפוך את זה לעימות עם מנחה, שאלות, תשובות, ועוד שאלות, ועוד תשובות. עימות מארץ העימותים.

 

בלשכת ראש הממשלה נעמדו על הרגליים האחוריות וסירבו להיענות לדרישה. יועציו של שרון לא רצו שהוא ייראה כמי שמתנצח עם שר זוטר בממשלתו. הם רצו עימות, אבל תחת שם אחר: סימפוזיון. לא ריב, אלא פסטיבל אחדות, שבו כל אחד מציג את דעתו בלי הפרעות. אולפן פופוליטיקה, רק בלי המשתתפים.

 

אנשי שרון רצו מעמד ממלכתי, שבו ראש הממשלה מקריא במשך חצי שעה את עמדותיו, דעותיו והגיגיו שנכתבו מראש, ואף אחד לא מפריע לו. תסריט של שאלות ותשובות לא היה מתקבל על הדעת. "לא רצינו קרקס לתקשורת", אומר אחד ממקורביו של שרון.

 

הגירסה הרשמית של אנשי שרון היא כי הם רצו לשמור על אחדות הליכוד במהלך הזה, ולא לייצור תמונה של קרע בין הבכירים, אבל המציאות היא שהם לא ממש רצו לראות את שרון מזיע לעיני המצלמות, ונאלץ להתפל תחת עול השאלות. הרעיון היה להימנע מהמילה עימות, שכן עימות היה מתפרש כאילו מתעמתים על תוכנית ההתנתקות, והרי, לגרסת אנשי שרון - אין מה להתעמת על התוכנית. אפשר לדבר עליה.

 

לאור המריבה הזו, ניסה השופט צבי כהן, יו"ר ועדת הבחירות של הליכוד, לפשר ולגשר בין בין הצדדים בימים האחרונים, אולם ללא הצלחה מרובה. בלשכת ראש הממשלה אמרו כי שרון לא ישתתף בשום אירוע שלא יהיה כפי שנקבע בתחילה, ואילו במטה המתנגדים אמרו כי לנדאו לא ייקח חלק בהצגה ידועה מראש. היות שכך, לשופט כהן לא נותר אלא לבטל את האירועים, שכן אף אחד מהצדדים לא הסכים להתפשר.

 

"ראש הממשלה בורח מעימות עם מנחה, שאלות ואפשרות תגובה", אמר בתגובה השר עוזי לנדאו. "שרון מעדיף שלא לקיים עימות ולא להתמודד עם השאלות הקשות, אותן דורשים מתפקדי הליכוד לשמוע".

 

"ההפסד כולו שלהם", אומר אחד היועצים של ראש הממשלה. "הם היו צריכים את המפגשים האלה יותר מאיתנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
(אילוסטרציה)
צילום: פייר תורג'מן  באו-באו
שרון. זה שיוויוני
צילום: פייר תורג'מן באו-באו
צילום: סבסטיאן שיינר
לנדאו. זו בריחה
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים