ניסאן בניו יורק, והרי החדשות
לאחר שסיפרנו לכם על ה-X-Terra של ניסאן וה-Q45 מתוחת הפנים של אינפיניטי, נותרו צמד מכוניות נוספות שכדאי לציין: דגם התצוגה M45 ואלטימה SE-R
לפני כשבועיים, סיפרנו לכם על צמד דגמים חדשים שהציגה ניסאן בתערוכת ניו יורק. כעת, ניתן לספר על שניים נוספים - אלטימה SE-R ואינפיניטי M45, האחת גרסת ביצועים למכונית מוכרת, השנייה מכונית תצוגה שמעניקה רמז עבה במיוחד למכונית חדשה.
אלטימה SE-R
מדובר בגרסת הביצועים של האלטימה החדשה, שבעצמה הוצגה לפני זמן לא רב. כמו בדגמים אחרים של ניסאן, גם כאן פירוש SE-R הוא יותר ביצועים (באמצעות כיול מחדש של מנוע ה-3.5 ליטר, V6 להספק גבוה יותר), התנהגות כביש משופרת הודות להנמכת המרכב והקשחת המתלים, מוטות מייצבים עבים יותר וחישוקי "18 עטופים בגומי רחב - 225/45.
ה-SE-R מציעה גם תא נוסעים עם חומרים יוקרתיים יותר בקונסולה ובמושבים, פגושים חדשים מלפנים ומאחור, ספויילר אחורי ויציאות מפלט מוכספות. האלטימה SE-R תוצע בשוק האמריקני החל מאמצע חודש ספטמבר, אז גם יפורסמו מפרט מלא ומחירים.
אינפיניטי M45
חטיבת היוקרה של ניסאן הציגה בניו יורק את ה-M45 החדשה, בינתיים בגרסת תצוגה בלבד. המכונית החדשה, שכמו קודמתה תתברג בין ה-G35 ל-Q45, מציעה לדברי ניסאן "שילוב בין סגנון, יוקרה והנאה מנהיגה". ה-M45 עושה זאת באמצעות שילוב של עיצוב חדש ומזמין יותר מה-M45 היוצאת, ושימוש באותה יחידת כוח מוכרת בנפח 4.2 ליטר, שמונה צילינדרים ב-V ו-340 כ"ס, המשודכת לתיבת הילוכים אוטומטית עם חמישה יחסי העברה.
בנוסף לכך, מצוידת מכונית התצוגה בעזרים אלקטרוניים לשידרוג התנהגות הכביש, הבולט שביניהם הוא שליטה אלקטרונית על גאומטריית המתלים האחוריים - לטובת הפקת מירב הנוחות כשנדרש, ומנגד התנהגות כביש טובה ככל הניתן, "כשהנהג במצב רוח לתנועה מהירה בכביש מפותל".
בנוסף לכך, מצוידת ה-M45 החדשה במנגנון אזהרה למקרה של סטייה מהנתיב, אם כי לא ברור אם מערכת זו והאפשרות לשינוי גאומטריית המתלים, יזכו להגיע לגרסה הסדרתית שתושק לקהל הרחב בשנה הבאה - לקראת שיווק כדגם 2006 בארה"ב. מבחינת עיצוב, הגרסה הסדרתית צפויה להיראות דומה במיוחד לדגם התצוגה.