שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מתוק לל"ג בעומר: מרשמלו
    מרשמלו תוצרת בית ורייס קריספיז - ממתקי מרשמלו ופצפוצי אורז שילדים אוהבים, ולמרבה ההפתעה - גם מבוגרים

     

    רייס קריספיז

     

    מתכון של משי גולדמן.

     

    חומרים:

    400 גרם מרשמלו

    250-300 גרם פצפוצי אורז

    150 גרם חמאה

    כף סירופ תירס או דבש

    תבנית 20X30 מצופה בנייר כסף משומן

     

    הכנה:

    1. חותכים את המרשמלו לחצי (או משתמשים במרשמלו קטנים).

     

    2. מניחים את פצפוצי האורז בקערה גדולה.

     

    3. ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הדבש או סירופ התירס, מוסיפים את המרשמלו (משאירים חופן אחד בצד) ממשיכים להמיס על להבה נמוכה עד שכל המרשמלו נמס (מערבבים, כמובן).

     

    4. יוצקים את המרשמלו המומס לתוך הקערה של פצפוצי האורז, מוסיפים את המרשמלו שהשארנו בצד. מערבבים היטב עד שכל פצפוצי האורז מצופים בעיסה הדביקה.

     

    5. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים קצת - אפשר עם כף ואפשר גם עם ידיים רטובות.

     

    6. מצננים עד שזה ממש קר (אפשר גם במקרר - אבל מכוסה כדי שלא יספוג לחות).

     

    7. מוציאים מהתבנית - מוציאים עם נייר הכסף, הופכים על קרש ומקלפים את הנייר. חותכים לריבועים וזוללים. אפשר גם לשמור בקופסה.

     

    מרשמלו תוצרת בית

     

    מתכון של גומבוץ סלע.

     

    חומרים: 

    1 כוס מים קרים

    3 דפי ג'לטין (או 15 גרם אבקת ג'לטין)

     2 כוסות סוכר

    3/4 כוס סירופ תירס בהיר (להשיג בחנויות האסייתיות או בחנויות לקונדיטורים)

    1/4 כפית מלח

    1/2 1 כפיות תמצית וניל

    אבקת סוכר (לציפוי המרשמלו)

     

    כלים:

    תבנית (בגודל עשרה על עשרה ס"מ בעומק של כשני ס"מ) מרופדת בניילון נצמד

     

    הכנה:  

    1. בקערת המיקסר משרים חצי כוס מים עם ג'לטין ונותנים לעמוד.

     

    2. בסיר מערבבים את סירופ התירס, הסוכר מלח וחצי כוס מים קרים, מעל להבה נמוכה. מערבבים עד המסת הסוכר ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר למשך שלש דקות, מסירים את המכסה ומבשלים עד קרמל בהיר. מסירים מהאש.

     

    3. מפעילים את המיקסר, עם תערובת הג'לטין, על מהירות בינונית, יוצקים פנימה את תערובת הסירופ בזרם איטי ודק. מגבירים את המהירות למקסימום ומערבבים כרבע שעה. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים עוד חצי דקה.

     

    4. יוצקים לתבנית המרופדת ונותנים לתערובת להקרש כחצי שעה לפחות. הופכים את התבנית על משטח וחותכים לגודל הרצוי. מצפים באבקת סוכר.

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: סי די בנק
    פעם הוא יוצר משורש טבעי, היום מג'לטין, סוכר וסירופ תירס
    צילום: סי די בנק
    מומלצים