שתף קטע נבחר

שרון לשרנסקי: אביא תוכנית דומה להתנתקות

לאחר שתוכנית ההתנתקות נחלה תבוסה במשאל הליכוד, פועל ראש הממשלה לגבש תוכנית מדינית חלופית, והיום הוא נפגש עם שורה ארוכה של שרים וחברי כנסת. בין השאר ייפגש עם שר החוץ, סילבן שלום ועם השר שהוביל את מתנגדי ההתנתקות: עוזי לנדאו

"בכוונתי ליישם תוכנית מדינית בעלת עקרונות דומים לתוכנית ההתנתקות - ייתכן שהיא תיושם בשלבים" - כך אמר הבוקר (יום ב') ראש הממשלה, אריאל שרון, לשר נתן שרנסקי במהלך פגישתם שעסקה בעתיד תוכנית ההתנתקות.

 

שרון הוסיף כי הוא "נחוש בדעתו" לבצע את התוכנית כפי שהציג אותה. שרנסקי הבהיר מצידו כי אין בכוונתו לתמוך במהלך שכזה, וכי יצביע נגד. לדבריו, ישראל לא מיצתה את כל המהלכים האפשריים כדי למצוא פרטנר בצד הפלסטיני.

 

הפגישה היתה חלק ממרתון של מפגשים עם שרי הממשלה וחברי סיעת הליכוד, שמנהל שרון לאורך היום כולו, במטרה להביא לגיבוש התוכנית המדינית האלטרנטיבית, שבכוונתו להציג לממשלה ולכנסת.

 

אמש נועד שרון עם השר לביטחון פנים, צחי הנגבי ועם יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין. היום הוא נפגש עם עוד שורה של שרים וחברי כנסת, בהם שר הביטחון, שאול מופז, יו"ר הקואליציה, גדעון סער, שר הבריאות, דני נוה, ובהמשך - שר החוץ, סילבן שלום, שר המדע, מודי זנדברג ושר הפנים, אברהם פורז. פגישה מעניינת צפויה בין שרון לשר שהוביל את המתנגדים להתנתקות, עוזי לנדאו.

 

ראש הממשלה שואף להציג תוכנית קרובה לתוכנית ההתנתקות המקורית, עם שיפורים, כדי שיוכל להציגה לשרי הליכוד ולחברי הכנסת כתוכנית שונה. בתום הפגישות, צפוי שרון לשקלל את המידע, ולהביא להצבעה את התוכנית המקסימלית שעבורה יצליח להשיג רוב.

 

גורמים בליכוד אמרו ל-ynet: "אם ראש הממשלה יגבש תוכנית שהיא תעתיק של התוכנית שמתפקדי הליכוד דחו במשאל, זה ישרבלוף, השרים לא מטומטמים, הם לא יקנו את זה. במצב כזה, הם ישארו ממולכדים בתוך ההתחיבות לתוצאות המשאל".

 

הגורמים העריכו שתמיכת השרים מופז, אולמרט, לבני, עזרא, נתונה לתוכנית שיביא ראש הממשלה בכל מקרה. לדברי אחד הגורמים בליכוד, "השאלה היא כיצד יפעל סילבן שלום, שמייחס חשיבות לקשר עם אנשי הליכוד, ומבין שגם הסכמה לתוכנית לא תמנע מראש הממשלה להכניס את מפלגת העבודה לקואליציה, ולתת לה את תיק החוץ".

 

האפשרויות לתוכנית חלופית

 

ראש הממשלה וראש לשכתו, דב וייסגלס, אמרו לאחרונה כי התוכנית שתובא מחדש להצבעה תהיה דומה במתכונתה ובקווים העיקריים שלה לתוכנית ההתנתקות שנדחתה על-ידי מתפקדי הליכוד. בין הכיוונים שנשקלים: לבצע את ההתנתקות המקורית, אולם בשלבים. על פי אחת האפשרויות, ההתנתקות תבוצע בשני שלבים: נסיגה מלאה מהרצועה, אך הנסיגה מצפון השומרון תותנה בפרטנר פלסטיני. אפשרות שלישית: הנסיגה מעזה תבוצע לאחר דו-שיח עם המצרים, שיכלול תיקון הנספח להסכם השלום, במסגרתו ישלטו המצרים בציר פילדלפי. 

 

אפשרות רביעית היא שהתוכנית לא תבוצע באופן חד-צדדי, אלא במשא ומתן עם ראש הממשלה הפלסטיני, אבו עלא, שיקבל על עצמו את תוכנית ההתנתקות ויהפוך להיות פרטנר של ישראל.  אפשרות חמישית היא פינוי בשלבים של הרצועה, כשבשלב האחרון יפונו יישובי צפון הרצועה. על-פי האפשרות הזו, יהיה פינוי סמלי שיימשך על-פי קצב ההתקדמות של הפלסטינים בלקיחת האחריות הביטחונית.

 

גורמים בסביבת ראש הממשלה אמרו: "מבחינה פוליטית, ישנם שרים וחברי כנסת שמתנגדים ונתלים כעת במשאל הליכוד. הם מחפשים סולם שיאפשר להם לרדת מן העץ. אין ספק שעמדות השרים יושפעו לא מעט גם מדעת הקהל בנושא. שר שיצביע נגד נסיגה מעזה, בטענה שמתנגדי הליכוד אוסרים עליו את המהלך, יצטייר באופן רע מאוד בעיני הציבור".


פורסם לראשונה 17/05/2004 01:11

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מרתון פגישות. שרון
צילום: איי פי
שרנסקי. לא אתמוך
צילום: זום 77
תפוי לתמוך. מופז
צילום: עמית שאבי
צילום: ישראל הדרי
כיצד ינהג? שלום
צילום: ישראל הדרי
צילום: סבסטיאן שיינר
פגישה מעניינת עם לנדאו
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים