שתף קטע נבחר

מהפכה בספורט: נשים יקבלו יותר כסף מהגברים

בג"צ פסק באופן תקדימי כי על הרשויות המקומיות להגדיל את תמיכתן בקבוצות ספורט נשים פי 1.5 ביחס לקבוצות הגברים. עוה"ד מלר-אולישצקי, שייצגה את העותרות: "בג"צ הגדיר את ההעדפה המתקנת ונתן לה פרמטר מדויק". יו"ר א.ס. רמת השרון, רחל אוסטרוביץ': "זה יום חג לכל ספורט הנשים בישראל"

העדפה מתקנת. בית הדין הגבוה פסק היום (ד') כי על הרשויות המקומיות לתמוך בקבוצות הנשים בשיעור של פי 1.5 מתמיכתן בקבוצות הגברים. פסק הדין התקדימי והחשוב נקבע בדיון בעתירה שהוגשה בנושא הקצאת משאבים שיוויונית לנשים, וטומן בחובו משמעויות רבות לספורט הנשים בישראל, אשר צפוי לקבל כעת דחיפה משמעותית.

 

פסק הדין הוגש ביולי 2001 על ידי עמותת ל.כ.ן, אגודת ספורט רמת השרון ושחקנית הקבוצה בעבר, אלומה גורן, נגד המועצה המקומית רמת השרון, ראש המועצה דאז גבי פארן, משרד המדע והספורט ומרכז השלטון המקומי. העתירה הוגשה באמצעות עורכות הדין הילה מלר ורבקה מלר-אולישצקי, שפירטה את משמעותה: "בג"ץ למעשה הגדיר את ההעדפה המתקנת ונתן לה פרמטר מדויק והגדרה מסודרת - הגדלת תקציבי קבוצות הנשים ביחס של 1.5 מקבוצות הגברים".


אלומה גורן רמת השרון
אלומה גורן. העדפה מתקנת (צילום: ערוץ 5)

 

בנוסף, חייב בג"ץ את עיריית רמת השרון לשלם לעותרות על פי עקרונות ההעדפה המתקנת, רטרואקטיבית מ-1.1.2002. כמו כן נפסקו לעותרות הוצאות משפט בסך 50,000 שקלים. כל אלה יסתכמו במאות אלפי שקלים.

 

פסק הדין עתיד לחולל מהפכה בספורט הנשים במדינת ישראל בכל הקשור לחלוקת כספי ציבור לטובת קבוצות נשים בספורט. בפסק הדין הכיר בית המשפט בחשיבות ספורט הנשים במדינת ישראל ודחה נסיון להנציח אפליה הן בגישה והן בהקצאת המשאבים הציבוריים.

 

השופט אליעזר ריבלין נדרש לסופרת וירג'יניה וולף כשכתב בהשאלה כי: "קידום קבוצות ספורט של נשים מחייב השקעת משאבים, במידה שאינה פחותה, למצער, להשקעה בקבוצות ספורט דומות של גברים... העותרת זקוקה גם היא, לכסף ולחדר (הלבשה) משלה על מנת להצליח לקיים פעילות ספורט ברמה ראויה, ועל מנת לאפשר את מימוש כישוריהן של שחקניות הקבוצה".

 

יו"ר רמה"ש: זה עונג גדול מכל הישג ספורטיבי

 

יו"ר א.ס. רמת השרון, רחל אוסטרוביץ', הגיבה בשמחה לפסיקה: "זה יום חג לכל ספורט הנשים בישראל. בית המשפט הכיר בספורט הנשים כבעל חשיבות וסיים בזה עיוולת של שנים רבות. אין שמחה כמו הניצחון הזה. אליפות וגביע הם בני חלוף, אבל ההישג היום הוא באמת לכל ספורט הנשים בישראל ולציבור בכלל. זו חגיגה אמיתית שגורמת לנו עונג יותר גדול מכל הישג ספורטיבי. עכשיו נשים יוכלו לקחת את החופש הזה ולרוץ על המגרש".

 

אלומה גורן, שחקנית רמת השרון עד לעונה האחרונה, הגיבה בצורה מתונה יותר: "נצטרך לחכות ולהמתין שהתקציבים באמת יעברו. עד אז זו רק שמחה קטנה".

 


א.ס. רמת השרון
יש סיבה לשמוח. רמה"ש (צילום: ערוץ 5)

 

ראש עיריית רמה"ש: "מברך על ההחלטה"

 

ראש עיריית רמת השרון, איציק רוכברגר, ציין לאחר פסיקת הבג"צ: "מדובר בתביעה שהוגשה לפני כשלוש שנים, כנגד מדיניות הקצאת משאבים של ראשי המועצה הקודמים ברמת השרון. אני לעומת זאת, מפרגן ותומך בכל דרך, לרבות בהקצאת משאבים לקבוצות הנשים בכדורסל , ונמנה על אוהדיה המובהקים. אכבד את החלטת בית המשפט שעשתה לדעתי צדק לנשים בכלל, ובפרט לשחקניות שלנו, שמסבות גאווה רבה לרמת השרון. אני מברך על החלטת בית המשפט ואשמח ליישם את ההחלטה".

 

ח"כ ענבל גבריאלי, חברת ועדת הספורט של הכנסת: "הכרעת בית המשפט מהווה צעד נוסף במאבק לקידום נשים בספורט הישראלי ולמניעת האפליה בהקצאת המשאבים הציבוריים בתחום זה. זוהי החלטה נבונה, הגונה, צודקת ומתבקשת, שכן, היא טומנת בחובה גם את זכותן של הנשים להתקדם בספורט הישראלי, וכן את הצורך בנקיטת העדפה מתקנת כלפי נשים".

פורסם לראשונה 02.06.04, 15:34

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אורנה אוסטפלד. ניצחון בבית המשפט
אורנה אוסטפלד. ניצחון בבית המשפט
צילום ערוץ 5
כדורגל נשים. גם הן ייהנו מתקציבים מוגדלים?
כדורגל נשים. גם הן ייהנו מתקציבים מוגדלים?
צילום: ערוץ 1
גבריאלי. העדפה מתקנת
גבריאלי. העדפה מתקנת
מומלצים