שתף קטע נבחר

סקולארי, פורטוגל: "אם לא נילחץ, נוכל לנצח"

מאמן הנבחרת המארחת, לואיס פליפה סקולארי, מדגיש שפורטוגל לא פייבוריטית בגמר הערב אבל מפגין ביטחון בחניכיו. פאולטה יפתח בהרכב, למרות יבול השערים הדל שלו בטורניר. סקולארי: "הוא עוזר לקבוצה בדרכים אחרות"

מאמן נבחרת פורטוגל, לואיס פליפה סקולארי, הודיע אמש כי ימשיך לתת אמון בחלוץ פדרו פאולטה, גם במשחק גמר יורו 2004, מול יוון (א', 21:45, שידור ישיר בערוץ 1). פאולטה פתח בחוד הפורטוגזי בארבעה מתוך חמשת משחקי הנבחרת עד כה, אך לא כבש אף שער. זאת, בניגוד לחלוצים המחליפים נונו גומש והלדר פושטיגה.

 

למרות זאת, אמר סקולארי: "אולי הוא לא כובש, אבל הוא מסייע לקבוצה בדרכים אחרות. הוא חשוב בגלל הנחישות שלו, המחוייבות שלו והמעורבות במה שמתרחש על כר הדשא. יש לי ביטחון מלא בו".

 
גיורגיס קרגוניס נבחרת יוון יורו-2004
פורטוגל מול יוון במשחק הפתיחה (איי פי)

 

אחרי שגיבה את חניכו, התפנה סקולארי להתייחס לנבחרת היריבה: "שיחקנו טוב בימים האחרונים, אבל מול יוון נצטרך לשחק טוב יותר כדי לנצח. הם יריבים חזקים מאד, ולשתי הנבחרות יש סיכוי שווה לזכות בתואר. המשחק יכול להיות מוכרע ברגע אחד של חוסר תשומת לב". סקולארי המשיך לפרגן ליוונים: "בלי קשר למה שיקרה בגמר, יוון היא כבר המנצחת הגדולה של יורו 2004".

 

קשר הנבחרת מאניש ביקש גם הוא להימנע מזלזול בקוטלת הענקים מהים האגאי: "אנחנו נצטרך להיות חזקים מנטלית כדי לנצח. היוונים מגנים מצויין עם משמעת גבוהה, אך אם לא נכנס ללחץ אני בטוח שנוכל לנצח. אנחנו לחלוטין לא פייבוריטים. יש לנו יתרון ביתיות, אבל זה לא מבטיח כלום".

 

לגבי ההפסד ליוון במשחק הפתיחה אמר מניש: "פורטוגל היא ארץ ידידותית. אנחנו מכבדים את יוון, ולא חושבים במושגים של נקמה".

 

הכדורגלן הפורטוגזי הגדול בכל הזמנים, יוזביו, חושש לקראת משחק הגמר. "יוון השתפרה ממשחק למשחק. המאמן שלהם טקטיקן מעולה. הם קבוצה מצוינת אבל אני חושב שלפורטוגל סיכויים טובים לנצח", אמר 'היהלום השחור' ממוזמביק. "העיקר שלא ייגמר עוד משחק בפנדלים, כמו רבע הגמר עם אנגליה".

 

הרכב משוער: ריקרדו; ג'ורג' אנדרדה, ריקרדו קראווליו, מיגואל, נונו ואלנטה; מאניש, קושטיניה, לואיש פיגו, דקו; כריסטיאנו רונאלדו, פדרו פאולטה.

פורסם לראשונה 03.07.04, 18:33

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פאולטה. גיבוי מהמאמן
פאולטה. גיבוי מהמאמן
צילום: איי פי
סקולארי. סיכוי של 50 אחוז
סקולארי. סיכוי של 50 אחוז
צילום: איי פי
מומלצים