שתף קטע נבחר

שרון ייפגש עם פרס לדון בהרחבת הקואליציה

ראש הממשלה אמר בכנס קיסריה כי בכוונתו להיפגש בשבוע הבא עם יו"ר העבודה, ח"כ שמעון פרס, ולדון עמו בהרחבת הקואליציה. באותה הזדמנות דאג שרון להרגיע את שר האוצר, בנימין נתניהו, ואמר שהוא מרוצה מתפקודו במשרד האוצר. גורמים בעבודה אמרו: אם שרון ימנה את אורי שני לעמוד בראש צוות המו"מ - נדע שהוא רציני

לקראת אחדות? ראש הממשלה, אריאל שרון, הודיע אמש (יום ה') בנאומו בכנס קיסריה בירושלים כי בשבוע הבא ייפגש עם יושב ראש האופוזיציה, חבר הכנסת שמעון פרס, על מנת לדון בהרחבת הקואליציה.

 

שרון ציין כי השניים קבעו את הפגישה במהלך האזכרה שנערכה מוקדם יותר לזכרו של הרצל: "אני מרוצה מהממשלה הנוכחית, אך אם יתברר שאי אפשר לבצע את ההתנתקות אז שלא תופתעו - קבעתי פגישה עם שמעון פרס. בכוונתי לתקצב את תוכנית ההתנתקות ולהוציאה לפועל במהלך 2005, וכן להוריד את ארבעת היישובים ביהודה ושומרון. הכל יבוצע ב-2005. בנושא זה לא שיניתי את עמדתי".

 

שרון דאג באותה הזדמנות להרגיע את שר האוצר, בנימין נתניהו, ואמר שהוא מרוצה מתפקודו של נתניהו במשרד האוצר: "הדבר הראשון שאני רוצה להבהיר זה שאני מתכוון להמשיך לעבוד עם שר האוצר, כפי שעבדנו עד היום. אין כאן שום התנתקות, בניגוד לתוכנית ההתנתקות שאני כן עומד לבצע בשלמותה".

 

לשרון כבר צפויה אופוזיציה קשה מבית. השר עוזי לנדאו יכנס ביום ראשון פגישה של חברי הכנסת מהליכוד המתנגדים לממשלת אחדות ופעילים מרכזיים המפלגה, זאת כדי לבחון את הדרכים בהן ניתן לפעול על נמת למנוע את כינון ממשלת האחדות ולמצוא אלטרנטיבה לחיזוק הקואליציה הקיימת.

 

אם אכן יתחיל משא ומתן רציני בין העבודה לליכוד, הרי צפוי להיפתח גם המאבק של שרים בכירים בליכוד שאינם רוצים בממשלת אחדות. מדובר בשרים בנימין נתניהו, עוזי לנדאו, סילבן שלום וחברי כנסת המתנגדים לתוכנית ההתנקות ולכניסתה של העבודה לממשלה.

 

"אם שני ימונה לצוות המו"מ - זה רציני"

 

גורמים בכירים בעבודה אמרו כי ייתכן שהפגישה בין שרון ופרס תתקיים בארבע עיניים, אולם דבר זה טרם נקבע סופית. לאחר מכן, אמרו הגורמים, יצטרך פרס לבוא למוסדות המפלגה ולהקים צוות משא ומתן רשמי.

 

בעבודה אמרו כי אם ראש הממשלה ימנה בראש צוות המשא ומתן שלו את מקורבו אורי שני, "הרי שנדע כי מדובר בכוונות רציניות של שרון". בעבודה מועלים שמותיהם של חיים רמון או דליה איציק כמי שעשויים לעמוד בראש צוות המשא ומתן.

 

עוד אמרו בעבודה כי "אם נצליח לקבוע לוח זמנים מדויק להתנתקות, ונדע מי בצד הפלסטיני יקבל את האחריות לידיו, וכן, אם נביא לשינוי משמעותי בתוכנית הכלכלית ונקבל תיקים חברתיים-כלכליים - כאשר נוכל לומר שהבאנו לתפנית במצב הכלכלי, אז יש על מה לדבר".

 

בעבודה העריכו כי שרון החליט לפנות דווקא הערב לפרס בגלל הצבעות אי האמון בשבוע הבא. "כנראה שראש הממשלה ואנשיו חוששים שהם שוב יובכו בהצבעה", אמר בכיר בעבודה.

 

פרץ: לקבוע מועד לבחירות

 

חבר הכנסת עמיר פרץ (עבודה) אמר בתגובה לדברי שרון בכנס קיסריה כי הוא מתנגד לממשלת אחדות. לדבריו, "יש להגיע להסכם עם ראש הממשלה על קידום תוכנית ההתנתקות, להגיע להסכמה לתקציב ולקבוע מועד לבחירות".

 

יושבת ראש סיעת העבודה, חברת הכנסת דליה איציק, אמרה מוקדם יותר בישיבת לשכת העבודה כי במהלך השבוע האחרון הגיעו אליה מסרים מהליכוד, המבקשים מהעבודה שלא להגיש הצעות אי-אמון בתקופה הקרובה ולהמתין לפגרה, בה יחלו שיחות בנוגע לממשלת אחדות. 

 

עוד אמרה איציק כי "אם ניכנס לממשלה, ניכנס כדי להשפיע. גם מבחוץ אפשר להשפיע, אבל מבפנים אפשר יותר. מחירנו עלה, וכך אמרתי גם לשרון".

 

גם חבר הכנסת אברהם (בייגה) שוחט התייחס בישיבת לשכת העבודה לאפשרות של ממשלת האחדות: "אם ייקראו לנו לממשלה, עלינו להבהיר שבלי שינוי בתפיסה הכלכלית, אל לנו להיכנס לממשלה. אני מקווה שנציב זאת בצמרת סולם העדיפויות שלנו".

 

ח"כ יצחק הרצוג תקף גם הוא את המדיניות הכלכלית של שר האוצר, בנימין נתניהו: "אין שקר גדול מדברי נתניהו כאילו הוא דואג לעניים. הכספים שנתניהו פינה כתוצאה מהקיצוצים הולכים למאיון העליון ומשם להשקעות בפולין, קרואטיה וסרביה. התקפותיו על האופוזיציה הם מעשה שאין לו מקום במדינה דמוקרטית".

 

ח"כ איתן כבל, אמר אתמול כי בכוונתו להקים מייד מטה מתנגדים "לאחדות המזוייפת". "אני קורא לשמעון פרס לא להוביל את המפלגה לממשלת אחדות. ממשלת אחדות תוביל להתרסקות המפלגה ועל פרס יהיה לשאת באחריות לכך. באין אלטרנטיבה העם ייפגע ואנחנו נפרע".

 

ח"כ רן כהן (יחד): "יחד תמרר את החיים למפלגת העבודה באם זו תצטרף לממשלה מבלי להקדים את הנסיגה מעזה לשנת 2004, ומבלי לתבוע את סילוקו של נתניהו המנהל באכזריות כלכלת ג'ונגל והורס את החברה בישראל".

 

יושב ראש סיעת שינוי, חבר הכנסת רשף חן, בירך על החלטת ראש הממשלה לפתוח בשיחות על ממשלת אחדות. לדבריו, "עומדות בפנינו משימות חשובות ודחופות כמו ביצוע תוכנית ההתנתקות והשלמת בניית הגדר, שלשם ביצוען צריך קואליציה רחבה ויציבה, היכולה להיות מורכבת רק משלושת המפלגות הגדולות".

 

אורלב מאיים

 

שר הרווחה, זבולון אורלב (מפד"ל), אמר כי "בעת גיבוש ההסכמה להמשך השתתפותה של המפד"ל בקואליציה, סוכם כי לא יהיה כל שינוי בסעיפי ההסכם הקואליציוניים בנושאי דת ומדינה". לדברי אורלב, "אם המו"מ עם העבודה יגרום להפרת הבטחות אלה, אמליץ למפד"ל לפרוש מהממשלה".

 

יושב ראש סיעת המפד"ל, חבר הכנסת ניסן סלומיאנסקי, הודיע כי יכנס ישיבת סיעה דחופה בעקבות כוונתו של ראש הממשלה לפתוח במשא ומתן קואליציוני עם יושב ראש האופוזיציה. סלומיאנסקי אמר ל-ynet כי הוא חש פגוע ומנוצל מהעובדה ששמע על כוונותיו של שרון בתקשורת.

 

חבר הכנסת אפי איתם (מפד"ל), שהתפטר מתפקידו כשר השיכון, אמר כי "הוכח כי חלקים מהמפד"ל שימשו כגשר עליו צועדת מפלגת העבודה אל הממשלה. לצערי, חברי לסיעה נתנו יד למזימת שרון לסכן את ביטחונם של אזרחי ישראל ולהחריב גוש יישובים פורח".


פורסם לראשונה 08/07/2004 20:31

 

בהכנת הידיעה השתתפה מירב כהן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אריאל שרון
צילום: איי פי
מרגיע את נתניהו
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: טל כהן
שמעון פרס
צילום: טל כהן
צילום: אלכס קולומויסקי
דליה איציק
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים