שתף קטע נבחר

"צירוף העבודה יביא למדינה פלסטינית שבירתה ירושלים"

השר שלום כינס את תומכיו על רקע החשש שיועבר מתפקידו והזהיר: "צירוף העבודה יביא לתזוזה חזקה שמאלה, לכיוון מדינה פלסטינית שבירתה ירושלים, לממשלה שתהיה אנטי דתית וחילונית". הפעילים מתחו ביקורת חריפה על התנהלות רה"מ ועל העובדה שמוסדות הליכוד משותקים. חבר המרכז עוזי כהן אמר: צירוף העבודה יטרפד את התוכנית לשיקום המדינה. העבודה תחבל בכל התוכניות של הליכוד"

שר החוץ סילבן שלום כינס אמש (ד') בביתו ברמת גן כ-200 פעילים ותומכים מרחבי הארץ כדי לדון עמם בהתפתחויות הפוליטיות בעקבות החשש ש"יוזז" מתפקידו לאחר צירוף העבודה. בפגישה השתתפו ראשי סניפים, ראשי ערים וכן פעילים מרכזיים בליכוד. 

 

 

השר שלום מתח ביקורת על הכוונה להכניס את מפלגת העבודה לתוך הממשלה ואמר: "אסור לליכוד להקים ממשלה חילונית שמאלנית שתשנה באופן דרמטי את מדיניות החוץ, את המדיניות הכלכלית ואת מדיניות הפנים של ישראל. צירוף העבודה יביא לתזוזה חזקה שמאלה, לכיוון מדינה פלסטינית שבירתה ירושלים, ממשלה שתהיה אנטי דתית וחילונית".

 

עוד אמר השר שלום: "לא ייתכן שהליכוד יהיה בשלטון ובוחריו יישארו באופוזיציה. ישנו רוב גדול בקרב בוחרי הליכוד ובקרב חברי הסיעה במרכז נגד ממשלת אחדות, שתסכן את אופיה של המדינה ואת עתידו של הליכוד. לליכוד יש אידיאולוגיה וערכים ואי אפשר למשכן את התנועה כדי להשיג רווח מדומה לטווח קצר".

 

הפעילים מתחו ביקורת חריפה על התנהלותו של ראש הממשלה ועל העובדה שמוסדות הליכוד משותקים מזה זמן רב.

 

בין הדוברים היו הפעילים: עוזי בריח מסניף אשדוד, שמואל אוחיון מעתלית, עוזי כהן מרעננה ופעילים נוספים שהתבטאו נגד צירוף העבודה בכלל, ונגד ישיבה עם העבודה ושינוי, בפרט.

 

אחד הפעילים אמר: "אסור להקים את העבודה מהקרשים ולהחזיר אותה למרכז הבמה. הכנסת העבודה לממשלה תוכל להחזיר אותה למעמד של אלטרנטיבה לשלטון".

  

עוזי כהן אמר ל-ynet בתום הפגישה: "חס ושלום מלהכניס את מפלגת העבודה. צירוף העבודה יטרפד את התוכנית לשיקום המדינה. העבודה תחבל בכל התוכניות של הליכוד. זו מפלגה שטובה רק לתרגילים כמו שעשו עם שמיר".

 

כמו כן, נמתחה בכנס ביקורת חריפה גם על כוונת ראש הממשלה להקים צוות משא ומתן עם העבודה, שחבריה הם לא אנשים פוליטיים אלא גורמים מקצועיים.

 

מי ייצג את הליכוד במשא ומתן?

 

היום הובהר, שמקורבו של ראש הממשלה, אורי שני, ככל הנראה לא יקח חלק במשא ומתן, אולם הוזכרו שמותיהם של מזכיר הממשלה ישראל מימון, ראש לשכת ראש הממשלה דב וייסגלס וכן של היועץ האסטרטגי אייל ארד.  

 

השלושה כבר לקחו חלק במו"מ הקואליציוני לפני שנה וחצי, והם אלה שלמעשה הקימו את הקואליציה עם שינוי, המפד"ל והאיחוד הלאומי.

  

עם זאת, מקורבים לראש הממשלה אמרו כי לא מן הנמנע שתהיה גם נציגות פוליטית בצוות המשא ומתן, אולם עדיין לא ברור במי מדובר.

 

כך או כך, ראש הממשלה כבר הודיע ליו"ר מפלגת העבודה, כי ימנה היום את צוות המשא ומתן שלו וכי הוא מבקש שהמשא ומתן יחל ביום ראשון.

 

העבודה: רמון, איציק או פואד?

 

כעת, כשהמשא ומתן בין הליכוד למפלגת העבודה הוא כבר לא בחדרי חדרים, החל במפלגת העבודה הקרב על איוש הצוות שייצג את המפלגה בשיחות עם אנשיו של ראש הממשלה, אריאל שרון.  

 

השמות המוזכרים בימים האחרונים בעניין זה הם ח"כ חיים רמון, יו"ר סיעת העבודה דליה איציק, וכן בנימין בן אליעזר, שהביע בשיחות סגורות עניין לקחת חלק בצוות. גורמים בעבודה אומרים כי ייתכן שגם השר לשעבר, עו"ד משה שחל, יצורף לצוות כדי לדאוג לפן המשפטי במשא ומתן.

  

בן אליעזר אמר ל-ynet: "אנחנו מחכים שיוקם הצוות של הליכוד ורק אחר כך נקים את הצוות שלנו. הרבה דברים לוטים בערפל ואני עדיין סקפטי, אבל כשיוקם צוות המשא ומתן אני רוצה שהאינטרסים של הקבוצה שלי יהיו מיוצגים".  

 

פואד אמר עוד כי לא ייתכן שרק אותם אנשים שרוצים בכל כוחם להיכנס לממשלה יטלו חלק בצוות המשא ומתן. לדבריו, "חייבים להיות מיוצגים שם גם זרמים מאזנים".

 

ככל הנראה, רמון או איציק הם שיעמדו בראש הצוות. עם זאת, ייתכן שיו"ר המפלגה, שמעון פרס ייבחר לתפקיד של מעין ערכאה עליונה, ויפקח על המשא ומתן בעצמו.

 

בעבודה אומרים, כי למרות שרמון מאוד רוצה בתפקיד, המעורבות האינטנסיבית שלו במשא ומתן החשאי עם הליכוד, וכן הרצון הברור והמובהק שלו להיכנס לממשלת האחדות, יכולים לפעול לרעתו ולהביא לכך שאיציק תעמוד בראש הצוות.


פורסם לראשונה 14/07/2004 23:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן בלילטי
שלום. אסור להקים ממשלה חילונית-שמלאנית
צילום: דן בלילטי
צילום: ג'רמי פלדמן
עוזי כהן. שיקום המדינה יטורפד
צילום: ג'רמי פלדמן
צילום: שאול גולן
רמון. הקרב על צוות המו"מ
צילום: שאול גולן
מומלצים