שתף קטע נבחר

מבשלים אהבה, אוכלים תשוקה

לרגל חג האהבה העברי אנחנו מגישים לכם כמה מתכונים שיעוררו את אהבתכם עד שתחפץ. ואם לא, זה סתם יהיה טעים

שיפוד לבבות עוף עם סלט לבבות ארטישוק בוויניגרט ירקות ולימון

מתכון של השף אנטוניו מנסה, "אלי אולי"  

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

300 גרם לבבות עוף, נקיים

4 לבבות ארטישוק טרי (אם לא בעונה - משומרים)

1 בצל סגול

1/2 פלפל אדום

2 שיני שום

צרור עלי טימין

צרור עלי נענע

צרור עלי פטרוזיליה

8 כפות מיץ לימון

10 כפות שמן זית

לתיבול:

מלח, פלפל, כמון ופפריקה

 

אופן ההכנה:

  1. משפדים את הלבבות על גבי 8 שיפודים.
  2. מערבבים 4 כפות שמן זית, 1 כף מיץ לימון ותבלינים לפי הטעם ומשרים את השיפודים במרינדה.
  3. חותכים את לבבות הארטישוק לפרוסות דקות.
  4. קוצצים את הירקות ואת עשבי התיבול מערבבים עם יתרת שמן הזית ומיץ הלימון. מתבלים לפי הטעם.
  5. צולים את לבבות הארטישוק ולבבות העוף על הגריל.
  6. מניחים את פיסות הארטישוק הצלוי בצלחת ומעליו את לבבות העוף. מטפטפים מסביב את וויניגרט הירקות והלימון.

 

טונה אדומה במעטפת שומשום על סלסת מנגו

מתכון של השף אלון גרינברג

 

המרכיבים:

150 גרם טונה אדומה, טרייה

1 כף שומשום שחור

1 כף שומשום לבן, קלוי

מעט פלפל שחור, גרוס

מעט מלח

מעט עירית, קצוצה

מעט שמן זית

לסלסת מנגו:

100 גרם מנגו, קלוף וחתוך לקוביות

1/3 צ'ילי אדום, חתוך לקוביות

1/4 בצל סגול, חתוך לקוביות

מעט עלי כוסברה

מעט פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית

1 כפית סוכר

1 כפית סויה

1 כף מיץ ליים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הסלסה ומניחים בצד.
  2. מערבבים את כל התבלינים לדג. מורחים את הדג בשמן זית, ומהדקים את התבלינים מכל הצדדים.
  3. צורבים על מחבת חמה למשך 30 שניות מכל צד, מניחים על קרש חיתוך ופורסים את הדג לפרוסות דקות, מניחים על סלסת המנגו ומגישים.

 

לבבות כבד אווז על הגריל, מוגשים עם סלסת פסיפלורה צ'ילי ואספרגוס

מתכון של השף אייל פרץ

 

המרכיבים:

200 גרם כבד אווז

לסלסה:

מחית פסיפלורה מ-4 פסיפלורות

פלפל שחור 

1/2 פלפל שטה

1 גמבה

קורט כוסברה, קצוצה

2 מקלות אספרגוס, חלוטים

 

אופן ההכנה:

  1. מנקים מתוכן 4 פסיפלורות, קוצצים את פלפל השטה. קוצצים את הגמבה לקוביות קטנות. מערבבים את חומרי הסלסה, מתבלים בפלפל שחור וטועמים.
  2. את כבד האווז חותכים לצורת לב וצורבים על הגריל.
  3. מקשטים את המנה ב-2 אספרגוסים חלוטים. 

 

מולים ושרימפסים ביין לבן ובתבלינים ארומטיים

מתכון של השף מנחם כץ 

 

המרכיבים:

3 ק"ג מולים שחורים, טריים

1 ק"ג שרימפס

2 בקבוקי יין לבן

1 ליטר חלב קוקוס

300 גרם חמאה

1 צרור טרגון

1 צרור תימין

10 עלי דפנה

10 גרגירי פלפל אנגלי

כף מלח ים

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את היין הלבן עם חלב הקוקוס, מוסיפים את עשבי התיבול, מבשלים יחד 7 דקות.
  2. מסננים ומוסיפים פנימה את המולים והשרימפס למשך דקה ומסננים.

 

גלילת עוף במילוי לבבות עוף

מתכון של השף עודד עוז

 

המרכיבים (4 מנות):

2 חזות עוף חצויים

בצל גדול

400 גרם לבבות עוף

פסטו בזיליקום

 

אופן ההכנה:

  1. משטחים את החזות היטב. מטגנים בצל לצבע זהוב, מוסיפים את הלבבות ומטגנים מספר דקות. מצננים.
  2. מניחים את החזות על משטח העבודה ומורחים בפסטו בזיליקום או כל פסטו אחר.
  3. שמים לבבות ובצל ומגלגלים היטב וסוגרים עם שיפוד. מזהיבים במחבת ומעבירים לתנור ל- 10 דקות ב- 180 מעלות צלזיוס.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טונה אדומה עם מנגו (של השף אלון גרינברג)
טונה אדומה עם מנגו (של השף אלון גרינברג)
צילום: שלום בר-טל
לבבות כבד אווז (מתכון ממסעדת אדוארדו)
לבבות כבד אווז (מתכון ממסעדת אדוארדו)
צילום: שלום בר-טל
מומלצים