שתף קטע נבחר

 

מי צריך דיאטה? קבלו את גלולת הפלא להרזיה

מדענים בחברות התרופות עובדים בימים אלה על הלהיט הבא: גלולה נגד השמנה, אשר גורמת לתחושת שובע מדומה. אנשים שנטלו את התרופה, במסגרת ניסויים, הצליחו להיפטר בקלות מקילוגרמים עודפים

מחפשים תרופת הפלא להרזיה? ייתכן שבקרוב תוכלו לקנות תרופה כזאת בבית המרקחת, מבלי לסבול מתופעות הלוואי של התרופות הקיימות, קסניקל ורדוקטיל. התרופה חדשה עשויה להגשים את חלומם הרטוב של כל בעלי המשקל העודף, שאינם מצליחים להוריד ממשקלם באמצעות דיאטות למיניהן.

 

מדעני חברת 'Regeneron' פיתחו חומר ששמו 'Axokine', אשר גורם למוח לחשוב שהגוף כבר אחסן מספיק שומן ואין לו צורך ביותר. אנשים אשר נטלו את החומר וקיבלו דיאטה דלת קלוריות, בתוספת פעילות גופנית, איבדו פי שניים ממשקלם לעומת אלה שצרכו תפריט זהה, עסקו בפעילות גופנית דומה, אך לא קיבלו 'Axokine'.

 

המדענים בחברות התרופות מכוונים את מאמציהם לשתי מטרות עיקריות:

1. מרכז ההאכלה במוח, אשר אמור לאותת לגוף מתי וכמה לאכול.

2. האותות שמקורם במעיים ואשר מגיעים למוח. אותות אלו מגיעים על פי כמות המזון שאנו אוכלים. הם גם אלה שנותנים לגוף הוראה לשרוף קלוריות או לאחסן אותן לשימוש מאוחר יותר.

 

חומר הקרוי 'Cholecystokinin' משתחרר במעיים לאחר כל ארוחה, וזאת כדי להודיע למוח שהגוף קיבל מספיק אוכל. כאשר נותנים את החומר הזה, בצורתו הסינתטית, לפני ארוחות, מרמים את הגוף וגורמים לו הרגשת שובע. חוקרים בחברת גלקסו ערכו ניסוי קליני בחומר זה, ובמהלכו איבדו המשתתפים כשלושה ק"ג כל אחד בשמונת השבועות הראשונים של הטיפול.

 

חומר נוסף, 'Rimbonat', נמצא כעת בצנרת הפיתוח של חברת 'סנופי' הצרפתית, ובשלבים הסופיים של ניסויים בבני אדם. גם תרופה זו נועדה לתת הרגשת שובע. תוך כדי הניסויים, הופתעו החוקרים לגלות שהתרופה גם הורידה את רמת הטריגליצרידים בכ-15 אחוזים והעלתה בכ-22 אחוזים את רמת ה-HDL (הכולסטרול הטוב). ממצא חיובי נוסף הוא שהתרופה העלתה אצל המטופלים את הרגישות לאינסולין, דבר היכול לעצור את התקדמות התהליך של מחלת הסוכרת.

 

חומרים נוספים הפועלים ישירות על רקמת השומן, נמצאים בפיתוח בחברת 'פייזר' ובמרכז הרפואי אנדרסון בטקסס, אולם אלה טרם עברו את שלבי הניסוי בבעלי חיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
גלולת הרזיה. המוח חושב שאנחנו שבעים
צילום: סי די בנק
לאתר הבריאות MIOK, לחצו כאן
ד"ר רק שאלה
מומלצים