שתף קטע נבחר

יו"ר מקדונלד'ס בישראל: "נורא קשה להשמין אצלי"

עמרי פדן, יו"ר מקדונלד'ס ישראל, חוטף ג'ננה מ"לאכול בגדול". מה כבר רוצים ממנו? יש אצלו מהפכה בריאותית: סלט, שמן מיוחד, מיונז-לייט, מנות קטנות. "הבחור הזה מהסרט הוא בסך הכל אנקדוטה מצחיקה"

יו"ר מקדונלד'ס ישראל, עמרי פדן, לא רגוע. הוא קוטע את הראיון הזה שוב ושוב ויורד לדלפקי מקדונלד'ס, קומה מתחתנו, כדי להביא עוד הוכחה למהפכה הבריאותית שהוא מוביל ברשת ההמבורגרים הגדולה בישראל. "אני חייב להראות לך את האריזות החדשות שלנו, שתראי איזו שקיפות, איך הערכים התזונתיים כתובים על כל עטיפה", הוא חותך באמצע משפט ורץ למטה.

 

בפעם השנייה הוא פשוט לא יכול להתאפק ונעלם כדי להניח בפניי את הרטבים הדיאטטיים החדשים. "זה רק עשר קלוריות לשקית, קחי את הבלסמי והוויניגרט הביתה לנסות", הוא דוחק בי. בהמשך הוא מתקשר עצבני למשרד כדי שיפקססו לו את המלצות ארגון הבריאות העולמי, התואמות להפליא לכללי הזהב לתזונה נכונה שנוסחו בחוברת שהוציאה מקדונלד'ס, ומפציץ אותי בטבלאות שבדקו את איכות השמן בצ'יפס.

 

שמן הקנולה החדש הוא נקודה רגישה אצל פדן. נסו רק להפסיק אותו באמצע הרצאה על איכות הזמן – שאגף אינו מצמצם את כמות הקלוריות בצ'יפס, אבל "מכיל רק שליש מכמויות השומן הרווי שיש בשמן טיגון ואין בו בכלל חומצות טראנס" – ותקבלו מבט מצמית ואת כל הנאום מההתחלה. לא יעזרו תחנוניי, שאת כל הנתונים היבשים כבר קראתי בהודעות לעיתונות שהוציאה מקדונלד'ס. "את ראית איך הצלם שלך לא ידע שחומצות טראנס גורמות להסתיידות עורקים", נוזף בי פדן. "הוא בטח חושב, כמו כולם, שטראנס זה מוזיקה".

 

לפדן חשוב להוכיח ש"לאכול בגדול", הסרט, הוא לא יותר ממניפולציה זולה שעושה עוול לאוכל המצוין והבריא שהוא מוכר. על פני השטח הוא כמובן אדיש לסרט. "לא ראיתי את הסרט, חוץ מכמה קטעים שהראו בטלוויזיה", הוא מפטיר, "ומבחינתי יש בו אפילו צד חיובי, כי הוא מעורר מודעות לנושא התזונה, שחשובה גם לנו".

 

אבל ליתר ביטחון הוא שולף ראיון שבו הודה מורגן ספרלוק, יוצר הסרט, כי במהלך החודש שבו צולם "לאכול בגדול" הוא נהג לנשנש גם מחוץ למקדונלד'ס "הבחור הזה מהסרט הוא בסך הכל אנקדוטה מצחיקה", מסכם פדן. "מתי זה יהיה עצוב? אם אנשים יאמינו לזה".

 

יציאת הסרט באה לפדן בזמן הכי גרוע שיכול להיות. בחודש שעבר השלימה שרשרת שינויים שנועדה להציג את הרשת כאלטרנטיבה בריאה יותר ולסייע לה להתגבר על הירידה במכירות שספג בשנתיים האחרונות שוק ההמבורגרים המקומי – שמקדונלד'ס שולטת בשישים אחוז ממנו. פדן, שכבר שנים מחזר אחר שיגיונות החך הישראלי באמצעות צלייה על גחלים ("זו שיטה שמתאימה יותר להמבורגר כשר. הציבור קישר את זה למנגל ואמר יופי"), קורץ באחרונה גם לחובבי המזרחי, באמצעות מק-קבב בלאפה עם טחינה וחריף. "קוראים לזה במקדונלד'ס 'גלוקאליזציה' – שכל אזור הוא גם גלובלי וגם לוקאלי", הוא מתגאה. אבל כל זה שולי ביחד למאמציו בתחום הבריאות – הנאמדים, לדבריו, בחמישה מיליון שקלים.

 

מה זה כולל? לחמניות עם סיבים תזונתיים ותוספת ויטמינים, מיונז לייט בהמבורגר, בחירה בין סלט לצ'יפס, הרחבת התפריט בארוחות הילדים והקטנת המנה הבסיסית לגודל המקובל באירופה, כי :אנשים רגילים לגמור את כל מה שמגישים להם, למרות שהם יכולים להסתפק בפחות". ואחרי כל זה בא "לאכול בגדול" ומכתיר מחדש את ההמבורגר והצ'יפס כג'אנק פוד האולטימטיבי.

 

פדן: "השוק הישראלי שונה מהאמריקני. אצלנו אין ארוחות בוקר כי זה לא הולך ואין ביקוש לצ'יזבורגר, שמוסיף קלוריות בגלל הגבינה, ובמקום זה יש העדפה לירקות כתוספת. אבל גם את התביעה שהגישו שתי הנערות נגד מקדונלד'ס בארצות הברית, כאילו בגללה הן השמינו, זרקו לכל הרוחות ובצדק. כי מי מגלה יותר אחריות לבריאות הציבור מאיתנו? באיזה עוד מקום מקבלים חוברת שמפרטת כמה קלוריות, שומנים וסיבים יש בכל מנה? ראיתי בטלוויזיה דוגמניות שמעיינות בתפריט במסעדה ושואלות למה אין את הקלוריות ליד המנות. שיבואו אלינו".

 

- ומה הן יגלו, שארוחת מק-רויאל עם צ'יפס ומשקה דיאטטי מכילה 864 קלוריות?

 

"נכון, אבל יש גם סלט עם רצועות עוף ב-161 קלוריות, ואפשר לבחור. נורא קשה להשמין אצלי כי מאוד קשה לאכול המון קלוריות במקדונלד'ס, ובלתי אפשרי לאכול בסניפים בישראל את מה שספרלוק אכל, כי אין לנו מנות ענקיות כאלה. המנה הכי גדולה שלנו היא המנה הבינונית בארצות הברית. וגם שם היא כבר לא קיימת".

 

- לא במקרה היא הוצאה מהתפריט בסמיכות ליציאת הסרט.

 

"אני לא יכול לדבר בשם מקדונלד'ס ארצות הברית. כנראה הם רצו סטנדרטיזציה עם כל המנות בעולם".

 

- איזה סטנדרטיזציה? קודם התגאית באפשרות לפתח קו מוצרים חדש לכל אזור.

 

"אני לא יכול להסביר את זה, אבל אני יכול להראות לך מכתב שבו ספרלוק מחמיא למקדונלד'ס על שילוב הסלטים והשינויים ברשת".

 

- אתה אוכל כל יום במקדונלד'ס?

 

"הבית שלנו זה צרכן המשלוחים הכי גדול במדינה. אצלנו אוכלים מק-רויאל חריף וקבב וצ'יפס או פוטטו-צ'יפס".

 

- וכשאתה בדיאטה, אתה משנה משהו?

 

"אני לא צריך. מה שאני לא אוכל, זה נע בין 160 ל-800 קלוריות, אז מה הבעיה שלי? אין לי שום בעיה".

 

- זה טווח מאוד גדול לארוחה. בפרט שבדיאטה מותר עד 1,200 קלוריות ביום.

 

"שתדעי לך שזאת דיאטה חריפה, אבל אני מוכן להרים את הכפפה ולהראות לך שאם תאכלי פעמיים ביום במקדונלד'ס, את עדיין יכולה לעמוד בזה".

 

פדן לוקח את החוברת ומתחיל לזרוק הצעות. "קחי סלט קריספי צ'יקן בצהריים, ולחמנייה עם צ'יקן על גחלים בערב. ותשתוללי גם עם הגלידה. מה יצא? 750 קלוריות", הוא חוגג. ומנסה עוד קומבינציה שמניבה תוצאה דומה. "מה יהיה הסוף", הוא מקונן, "עוד תימחקי מעל האדמה עם הדיאטה החריפה שעשית אצלנו".

 

- רגע, אבל אתה לא מציע לי את המנות המוגדלות. ואם המנה הבסיסית, שהקטנתם לאחרונה, לא משביעה אותי?

 

"איזה בחורה שעושה דיאטה תבקש הגדלה? לפני ישבע שנים עשינו פרסומת עם בחורה שאומרת: 'תן לי דאבל מק-רויאל', והיה ברור שזאת בדיחה. אבל בסדר, תבקשי הגדלה ונגיע ל-1,200 קלוריות. עם כל הכבוד לך, אי אפשר להחזיק את המקל בשני הקצוות. גם לאכול בשר, לחם, תפוחי אדמה וקולה, וגם לבקש שזו תהיה כמות שמשביעה אותך ושלא תעלה על מאה קלוריות. אני באמת לא מבין את העליהום כלפינו. מה, בבית אנשים לא שותים בקבוק קולה? יש להם איזה הוקוס פוקוס אחר שאני לא יודע עליו?"

 

- והילדים הם קהל שנשבה?

 

"אומרים לי שילדים באים אלי בגלל המשחקים, אבל אני אחראי כלפי הילדים אפילו יותר מההורים שלהם, כי לא משנה אם הם יחליטו לתת לילדים שלהם סלט או צ'יפס, זה עדיין יהיה בריא וטעים יותר ממה שהם יכינו בבית".

 

- ובכל זאת, איך אתה מסביר את ההידרדרות הגופנית הדרמטית של ספרלוק, שהסתמך גם הוא על ההנחה שהאוכל שלכם בריא וטוב?

 

"מי שרוצה לצרוך אצלנו למעלה מ-5,000 קלוריות, כמו שספרלוק עשה, לא אוכל באופן נורמלי. כדי להגיע לזה צריך לאכול שלושה מק-רויאל בצהרים ואותו הדבר בערב. או לעשות תחרות מי אוכל הכי הרבה המבורגרים, וזו כבר לא הבעיה שלי. אפשר גם לאכול מוצרים דיאטטיים בכמויות עצומות ולהשמין. אנחנו במקום הכי גבוה מבחינת ערכים תזונתיים בהשוואה לכל מסעדה במדינת ישראל, ולא רק בקטגוריית המזון המהיר. אם הייתי מסתפק רק בתארים התזונתיים, הייתי מוכר רק מים וגרגירים מחיטה מלאה, אבל אני לא מאכיל יונים אלא בני אדם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חן מיקא
"מי מגלה יותר אחריות מאיתנו?", עמרי פדן
צילום: חן מיקא
ד"ר רק שאלה
מומלצים