שתף קטע נבחר

המדינות הבלתי מזדהות: לא לכניסת מתנחלים

בכנס שרי החוץ של המדינות הבלתי מזדהות בדרום אפריקה הוחלט לקרוא ל-116 החברות לאסור על כניסת מתנחלים ישראלים. כמו כן נקראו המדינות לאסור על כניסת מוצרים שמקורם בהתנחלויות לשטחיהן. בין המדינות: הודו, תאילנד, מדינות אפריקה וסינגפור. בירושלים מעריכים: מדינות המקיימות עם ישראל יחסים לא יפעילו את ההמלצה הזו

האם חלק נכבד של העולם יהיה "סגור" בפני המתנחלים? בכנס שרי החוץ של קבוצת המדינות הבלתי מזדהות, שנערך בשבוע שעבר, הוחלט על שורה של סנקציות נגד ישראל - ובייחוד נגד ישראלים המתגוררים בשטחים וכן מוצרים שמקורים בהתנחלויות.

 

הוועידה התקיימה בסוף השבוע שעבר בדרבן, דרום אפריקה, בהשתתפות שרי חוץ מהמדינות הבלתי מזדהות, קבוצה המייצגת 116 מדינות ובהן הודו, תאילנד, קפריסין,בוליביה, פרו, סינגפור ורוב מדינות ערב ומדינות אפריקה. אבל הנושא בראש סדר היום היה דווקא הסיכסוך הישראלי-פלסטיני.

 

בתום הוועידה, נמסרה הצהרת סיכום שכללה בין היתר את הניסוח הבא: "השרים קוראים למדינות החברות לסרב לכניסת מתנחלים ישראלים ולהטיל סנקציות על חברות וישויות המעורבות בבניית החומה ופעולות בלתי חוקיות אחרות בשטחים הפלסטינים הכבושים, כולל מזרח ירושלים".

 

כלומר, אם יחליטו המדינות החברות לאמץ את הצעת ההחלטה דה-פקטו - יוכל להיווצר מצב שבו מדינות הנהנות מתיירות ישראלית רבה - כמו הודו ותאילנד - ינעלו את שעריהן בפני ישראלים המתגוררים מעבר לקו הירוק.

 

בנוסף, נקראו המדינות החברות "לבצע את הפעולות החקיקתיות הדרושות כדי למנוע ממוצרים שמקורם בהתנחלויות הישראליות הבלתי חוקיות לחדור לשווקים שלהן, וזאת בהתאם לאמנות הבינלאומיות".

 

השרים קראו למועצת הביטחון של האו"ם לפעול כדי למנוע את המשך בניית גדר ההפרדה מצד ישראל - וזאת בהתאם להכרעת בית הדין הבינלאומי בהאג. הם קראו לישראל לבצע את החלטת בית הדין, בהתאם לחוק הבינלאומי.

 

גורמים בירושלים המקורבים לנושא אמרו ל-ynet: "זה חמור מאוד, זה חלק מתוצאות האג, ומהנסיון הפלסטיני החוזר ונשנה לגרום לדה-לגיטימציה של ישראל לקראת החזרת המלצות בית הדין לדיון באו"ם. מנגד, אין ספק שמדינות המקיימות יחסים עם ישראל לא יפעילו את הסנקציות האלה, כי זה יפגע בהן יותר מאשר בנו. כלל לא ברור אם ההחלטה מעשית. מדובר בהמלצה - זה לא אומר עדיין שהממשלות תאמצנה אותה".

 

ארגון המדינות הבלתי מזדהות תומך, באו"ם ובכלל, באופן מסורתי בעמדה הפלסטינית בסיכסוך במזרח התיכון.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
הכניסה אסורה? (ארכיון)
צילום: איי פי
צילום: איי פי
תיירים בתאילנד (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים