שתף קטע נבחר

אחסון מכוניות: סעו לשלום, הרכב בפנסיון

נוסעים לחו"ל לתקופה ארוכה ורוצים לאחסן את הרכב בחניון? בדקנו כמה זה עולה, איך להכין את הרכב ואיזה שירותים נוספים מציעים בחניונים לטווך ארוך

מלווי הנוסעים, ובעיקר מקבלי הפנים בנתב"ג, כבר הבחינו בשינוי שחל הקיץ במגרשי החניה ההומים של שדה התעופה: הקופות המאויישות ביציאות ממגרש החניה נסגרו, ואת מקומן תפסו מכונות תשלום אוטומטיות. עם זאת, לא רבים הבחינו בשינוי הקטן שחל במחיר: מ-12 שקל לשעה הוא עלה ל-13 שקל, וכל שעה נוספת עולה מעתה 5 שקלים במקום 4 שקלים.

 

וזוהי עוד עלייה מזערית במחירים, לעומת מה שקרה באחרונה בחניון של שדה דב בתל-אביב. שם עלה המחיר לשעה הראשונה מ-6 שקלים ל-10 שקל, וכל שעה נוספת עולה 6 שקלים נוספים. המחיר לחניה לטווח ארוך, ועמד שנים ארוכות על 30 שקל ליום, האמיר ל-40 שקל ליום. מי שבוחר לחנות שם יותר מ-4 ימים ישלם רק 22 שקל ליום, אך רק לאחר שישלם 160 שקל לארבעת הימים הראשונים. מחיר גבוה - בעיקר לאור העובדה שמדובר בחניון פתוח, ללא שמירה. מדובר במגרש המיועד לטסים לאילת, לסיני ולגליל, שמעדיפים להשאיר את מכוניתם בשדה התעופה במקום להשתמש במונית.

 

"חניוני נתב"ג ושדה דב נמצאים תחת פיקוח רשות שדות התעופה ומופעלים בזיכיון על-ידי מפעילים חיצוניים. כל התעריפים אושרו על-ידי ועדות מסחר ונכסים של הרשות, בהתאם לנתונים הכספיים של מגרשי החניה ובהתחשב בתעריפים הנהוגים במגרשי החנייה בסביבה הקרובה לשדה", מסבירה דוברת רשות שדות התעופה.

 

לדבריה, מחירי החניה במגרשים הסמוכים לשדה דב גבוהים בהרבה ומגיעים ל-60 שקל ליום. ברשות מציעים לטסים משדה דב לחנות ללא תשלום במגרש החניה במסוף רידינג הסמוך (חנה וסע), הנמצא כקילומטר משדה דב. כלכלית זוהי הצעה משתלמת, שכן מונית ממסוף רידינג לנוסעים ולמזוודות תעלה כ-30 שקל הלוך ושוב. מצד שני, התחושה אינה בטוחה במיוחד בחניון החינמי.

 

מעבר לשדה דב ולנתב"ג, יש לא מעט חניונים שבהם אפשר להחנות את הרכב לתקופה ארוכה במקרה של נסיעה לחו"ל, מחלה או כל סיבה אחרת. בדקנו כמה עולה להשאיר רכב בחניונים שונים ברחבי הארץ למספר ימים או לתקופה ארוכה יותר, מה ההבדלים בין החניונים השונים ועד כמה שירות זה כדאי.

 

לצורך הבדיקה הסתייענו במומחי המגזין חניה, העוסק בנושאי חניה וחניונים בארץ ובחו"ל. לדברי פיני קבסה, עורך המגזין, שוק אחסנת הרכב מתחלק לשניים: חניונים הסמוכים לשדות התעופה, שהמטרה העיקרית לאחסן בהם את הרכב היא חיסכון כספי - כלומר, במקום מונית. בנוסף, אפשר למצוא קבוצה של חניונים הממוקמים בתוך הערים ומטרתם לספק שקט נפשי באמצעות חניה מקורה במרתף מוגן ומבוטח.

 

חלק מחניונים אלה מעניק טיפול 5 כוכבים למכונית, שבעליה נסעו למרחקים. יתרון נוסף: רוב החניונים לטווח ארוך מפעילים ביטוח מקיף, כך שבעל הרכב יכול להקפיא את ביטוח הרכב שלו לתקופת היעדרותו ולחסוך בכך כמה עשרות ואפילו מאות שקלים.

 

חניונים בנתב"ג והסביבה

 

חניון נתב"ג (שדה התעופה, לוד): אפשר לבחור בין חניון שאינו מקורה במחיר של 25 שקל ליום, פלוס 5 שקלים לכל שעה נוספת או חלק ממנה, לבין חניון מקורה במחיר של 40 שקל ליום, פלוס 7 שקלים לכל שעה נוספת או חלק ממנה. אין הבדל במחיר למי שמחנה לתקופה ארוכה יותר. הבעיה בחניון זה היא שירות ההסעות לטרמינל. אף שהשירות הוא חינם, צריך להמתין עד שיבואו לקחת אותך לשם - קטע מעצבן למדי לפני נסיעה או כשחוזרים ורוצים כבר להגיע הביתה.

 

חניון טסים (כפר טרומן). חניון לא מקורה ב-18 שקל ליום, חניון מקורה ב-30 שקל ליום. המחיר לחודש – 400 שקל לחניון לא מקורה, 600 שקל לחניון מקורה. השירות כולל שמירה, הסעה הלוך וחזור לנתב"ג, התנעת הרכב וביטוח מלא.

 

חניון ואלט וטוס (כפר טרומן): חניון לא מקורה ב-24 שקל ליום, חניון מקורה ב-35 שקל ליום. אין תעריף לחניה לתקופה ממושכת, אבל מביעים נכונות לתת הנחה. השירות כולל רחיצה, הנעת הרכב אחת לשבועיים, הסעה לנתב"ג ובחזרה. אין ביטוח למקרה גניבה או פריצה.

 

חניונים ברחבי הארץ

 

שדה דוב: 40 שקל ליום. מעל 4 ימים - 22 שקל ליום, לאחר שמשלמים 160 שקל לארבעת הימים הראשונים. ללא שמירה או שירותים נוספים.

 

חניון גרוזנברג (רח' גרוזנברג 16 ת"א). השירות הבסיסי כולל חניה במרתף מאוורר, המוגן באמצעות מערכת אזעקה וטלוויזיה במעגל סגור. לחניון ביטוח מקיף ואנשיו מעניקים לרכב רחיצה יסודית בכניסה לאחסנה ורחיצה נוספת לפני היציאה, וכן כיסוי לרכב. התעריפים לשירות הבסיסי: 22 שקל ליום בחודש הראשון, עבור 180 יום ומעלה 15 שקל. שירות פנסיון מלא בחניון זה מאפשר גם התנעה של הרכב אחת לשבוע, אחריות למצבר, הפעלת המזגן אחת לחודש ומילוי לחץ האוויר בצמיגים כדי למנוע עיוות. התעריף: 35 שקל ליום בחודש הראשון, 30 שקל ליום אחר-כך ו-24 שקל ליום ל-180 יום ומעלה.

 

חניון הכיכר (רח' לוריא 8 ת"א): מקורה. התנעה פעמיים בשבוע, שטיפה פנימית וחיצונית, ביטוח מקיף, הפעלת מזגן ובדיקת לחץ אוויר בצמיגים. 20 שקל ליום, אין הבדל במחיר לתקופת אחסנה ארוכה.

 

חניון אולימפיה (רח' הירקון 325 ת"א): מקורה. ביטוח מקיף והתנעה שבועית. המחיר: 20 שקל פלוס מע"מ ליום, לא משנה לכמה זמן מאחסנים את הרכב.

 

חניון הלאום (מול קריית הממשלה ובית המשפט העליון, ירושלים): מקורה ושמור, ללא שירותים נוספים. מחיר ליום במשך שבוע - 15 שקל, מחיר לשבוע במשך חודש - 12 שקל ליום (360 שקל לחודש) ומעל חודש - 10 שקלים ליום.

 

חניון שער הנמל (רח' הנמל 36 חיפה): מקורה, משרת בעיקר את היוצאים להפלגות. שירותי שמירה והנעת הרכב. 25 שקל ללילה, לחודש - 300 שקל.

 

חן חניה (רח' לבונטין 3 חיפה): חניון מקורה ברובו, ביטוח רק למקרה שהרכב נפגע על-ידי אחד מעובדי החניון. העלות: 40 שקל ליום, 585 לחודש.

 

חניון אואזיס (הרצל 75 רמת-גן): חניון מקורה כולל הנעה וביטוח, ללא שטיפת הרכב. 14 שקל ליום, 400 שקל לחודש.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חניון. בשדה התעופה יש המולה
מומלצים