שתף קטע נבחר

מחיר הנפט צנח ל-43 דולר לחבית

אמנם, הנפט שהגיע לרמה של 50 דולר עולה יותר מ-40 דולר - אבל הירידות החזקות הפכו למגמה ברורה של הוזלה; אופ"ק מתגייס לסייע בירידות

מחירה של חבית-נפט (200 ליטר) מסוג "ברנט" (הים הצפוני) ירד היום בלונדון והגיע לרמה של 40.09 דולר; לעומת 40.68 אמש לקראת סיום המסחר. חבית-נפט מסוג דל-גופרית המופק בארה"ב הגיעה לרמה של 42.99 דולר; לעומת 43.47 דולר אמש.

 

ה"ברנט" אף ירד לרמה של 39.80 דולר - מחיר אשר נמוך כמוהו לא היה כבר 3 שבועות - אולם במחיר זה היו רק עסקות ספורות, והוא לא נחשב כמייצג את השוק. המחיר לנפט האמריקני מצוי בערך 6.50 דולר (או 13%) פחות מאשר הרמה (49.40 דולר) שנרשמה בשבוע שעבר ואשר היוותה שיא מוחלט. 

 

פרשנים אמרו כי אחת הסיבות להוזלה שנרשמה היום היא הצהרתו של אופ"ק ולפיה הוא בעד המשך הורדת המחירים. הנשיא התורן של הקרטל הבינלאומי, שר-הנפט של אינדונזיה, אמר היום כי "הירידה במחירי הנפט אינה מספיק מהירה" - והדגיש כי החברות בארגונו מעוניינות ברמת מחירים נמוכה מזו הנוכחית. הדרכים להשגת מטרה זו יידונו באמצע ספטמבר, כשאר שרי הנפט של הארגון ייפגשו בווינה בירת אוסטריה.

 

פורסם לראשונה 26.08.04, 17:55

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אופ"ק. המוכרים יסייעו להוזיל
אופ"ק. המוכרים יסייעו להוזיל
מומלצים