שתף קטע נבחר

רדיו "כל השלום": החזון של אייבי נתן ברשת

תחנת "כל השלום - רדיו ללא גבולות", מיזם ישראל-פלסטיני חדש, מעבירה מזה מספר ימים שידורי רדיו מקוון באינטרנט, שעל פי מקימיו, מהווה אמצעי לקיום "דיאלוג אלטרנטיבי" בין הצדדים. למרות שלא הכל עובד כמו שצריך, יש מקום לאופטימיות

תחנת "כל השלום - רדיו ללא גבולות", היא מיזם יהודי פלסטיני חדש, שבשלב הנוכחי מציע שידורי רדיו מקוונים, אולם מנהליו מבטיחים כי תוך מספר שבועות ניתן יהיה לקלוט את שידוריו ברוב אזורי מדינת ישראל והרשות הפלסטינית.

 

הפרויקט, מחווה ל"קול השלום" ז"ל, תחנת הרדיו של פעיל השלום הוותיק אייבי נתן, הוא יוזמה משותפת של המרכז היהודי-ערבי לשלום בגבעת חביבה וארגון “בילאדי”, ומנוהלת על ידי מייסה בראנסי-סניורה מ"בילאדי" ושמעון מלכה, מהמרכז היהודי-ערבי לשלום.

 

"כל השלום" מציע משדרים מגוונים למדי, כגון מוזיקה, משדרי תרבות, תוכניות אקטואליה וראיונות, ומסקר פעילות של ארגוני שלום ישראלים ופלסטינים. השידורים נערכים בשלוש שפות - עברית, ערבית ואנגלית - וכך גם דפי האתר והמידע הזמין בו.

 

על פי מקימיה, אמורה התחנה הווירטואלית ל"שמש במה לקולות שונים, שאינם מקבלים ביטוי משמעותי באמצעי התקשורת המרכזיים", ולקדם "ערכי שלום, כבוד הדדי, דו קיום, סולידריות חברתית ופלורליזם".

 

המימון לפעילות, הנערכת ממתחם קריית הממשלה בשייח ג'ראח במזרח ירושלים, מגיע מהאיחוד האירופי וקרן ריץ', ובין אנשי המערכת ניתן לראות צעירים יהודים ופלסטינים חדורי אמונה, אופטימיות, ורצון לשנות את המצב, והפעם בלי מרכאות.

 

עדיין לא הכל פועל

 

אך למרות כל הרצון הטוב, האתר אינו מושלם, ולא כל חלקיו פועלים באופן סדיר, למשל, ההפניה לשידור מתוך דפי האתר, שממוקמת בחלקו השמאלי של הטקסט, מפנה לקובץ RM, של נגן Real, שאינו פעיל ומציג הודעת שגיאה. השידור עצמו זמין באמצעות נגן Media Player של מיקרוסופט או באמצעות נגן Real, אולם אל השידור המיקרוסופטי ניתן להגיע רק ישירות מדף הבית.

 

נוסף על כך, אפשר להאזין לתוכניות בשידור חי, או על פי דרישה, אולם אפשרות זו זמינה רק בגירסה הערבית והאנגלית, וגם בה אינה פעילה בצורה שוטפת. דפי הטקסט אינם מעודכנים בצורה מלאה, וישנם הבדלים בין הגירסאות בשפות השונות, ביחס לעדכניות המידע והנושאים.

 

מבחינה עיצובית, האתר חביב למדי, עושה שימוש בצבעים בהירים ורעננים, ובנוי בצורה נוחה, אך מעט מתחכמת מדי, למשל, התפריטים הנגללים, שאיחרו קצת להגיע אל עכברנו, כך שכמעט החמצנו את המידע המסתתר מאחוריהם, והעברית (או אולי ערבית) בדף הבית, שמופיעה כסימני שאלה. 

 

מלבד האזנה לשידורים, האתר מציע גם לוח שידורים עדכני, קישורים לאתרים חברתיים-פוליטיים דומים, פורומים בתוליים (שעדיין ממתינים ריקים לגולשים שימלאו אותם) וכותרות מהעיתונים "אל קודס" ו"אל איאם", שמתורגמות לעברית.

 

שידורים לכ-ו-ל-ם

 

בראנסה-סניורה מבקשת להפיג את החשדות שאולי יהיו למי מהמאזינים/גולשים, וטוענת כי לאנשי התחנה אין כוונה לשדר תכנים ומסרים המיועדים לצד פוליטי מסוים, אלא לקהל הרחב, שכולל את כלל הציבור וכמובן, את מקבלי ההחלטות בשני הצדדים.

 

מלכה מצידו, מקווה כי "תחנת הרדיו תיצור מרחב לאזרחים משני העמים לקיום דיאלוג אלטרנטיבי...רדיו "כל השלום" יאפשר לכל אדם, ללא קשר לעמדותיו הפוליטיות, להכיר את הצד השני מקרוב, ובדרך ייחודית ושווה".

 

כאופטימיסטים חובבי אינטרנט, שמשוועים לקצת מוזיקה טובה, ראיונות מעניינים, חדשות אובייקטיביות וכדומה, נקווה שתוך זמן קצר, בעזרת הרצון הטוב ההוא שהזכרנו, וגם קצת ממון מצד "ההורים", יתוקנו הבעיות שהזכרנו, ויבוא "שלום" על ישראל. (רוני שני)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רדיו כל השלום. יש רצון טוב
מומלצים