שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    עוגיות "אוריאו"
    רוני ונציה מציגה מתכון של מתכון מסעדת "יוניון סקוויר קפה" בניו-יורק, לעוגיות הסנדביץ' האהובות באמריקה

    יחד עם השוקולד-צ'יפ קוקי'ס, ה"אוריאו קוקי'ס" הן העוגיות האהובות באמריקה, שכל ילד גדל עליהן עם כוס חלב. ה"אוריאו" היא סנדביץ' משתי שכבות קוקי'ס שוקולד כהות עם קרם לבן ביניהן. מגישים אותה כמנה אחרונה בצלחת, עם מבחר עוגיות קטנות מעולות ב"יוניון סקוויר קפה", מהמסעדות הפופולריות בניו-יורק. המתכון באדיבות אמילי אייזק, קונדיטורית הבית

     

    חומרים (כ-26 עוגיות סנדביץ'):

    2/3 כוס אבקת קקאו

    3/4 כוס קמח

    קורט מלח

    60 גרם חמאה, רכה

    1 כוס סוכר

    1 ביצה, בטמפרטורת החדר

    1/2 כפית וניל טהור

     

    לקרם:

    50 גרם חמאה, רכה

    50 גרם מרגרינה, רכה

    1/2 1 כוסות אבקת סוכר, מנופה

    1 כפית תמצית וניל טהור

     

    כלים:

    2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה

     

    הכנה:

    1. מנפים ביחד לקערה את הקקאו, הקמח והמלח.

     

    2. בקערת מיקסר (עם הקרס השטוח) מקציפים את החמאה 5 דקות במהירות בינונית, לתערובת רכה וקלילה (לא תפוחה). מוסיפים את הסוכר, ומקציפים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה, ומערבלים היטב לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הווניל ובמהירות נמוכה מוסיפים לבסוף את תערובת הקמח ומערבלים מעט, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

     

    3. מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ בין 2 ניירות אפייה או פרגמנט. שמים את הניירות על תבנית שטוחה ומניחים במקרר 3 שעות לייצוב.

     

    4. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).

     

    5. מסירים את הנייר העליון וקורצים בבצק עיגולים בעזרת חותכן עגול בקוטר 5 ס"מ (מרדדים שאריות בצק רק פעם אחת). מניחים על התבניות במרית מתכת עם מרווחים ביניהם.

     

    6. אופים 6 דקות עד שהעוגיות יציבות, אך נראות כאילו עדיין אינן אפויות מספיק (העוגיות מתקשות בצינון). מצננים בתבנית על רשת 7 דקות, ואז מעבירים לרשת בעזרת מרית, לצינון מלא.

     

    אופן הכנת הקרם:

    7. בקערת מיקסר (עם הקרס השטוח) מקציפים את החמאה והמרגרינה עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את אבקת הסוכר לאט ובהדרגה, ומקציפים לקרם קליל. מוסיפים את הווניל.

     

    אופן ההרכבה:

    8. הופכים מחצית מהעוגיות על משטח עבודה. בעזרת שקית זילוף עם פייה בקוטר 3/4 ס"מ, מזלפים כמות של 1/3 כפית קרם מעל למרכז

    כל עוגייה. מהדקים עוד עוגייה לקרם ולוחצים במרכז בעדינות כדי לעצב סנדביץ' עם שוליים אחידים (אפשר גם למרוח את הקרם בעזרת סכין מריחה). מאחסנים בקופסה אטומה יומיים בטמפרטורת החדר, או שומרים בהקפאה.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים